返回列表 發帖
歌三分。。。見安兒有份作曲加兩分
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

Tag 美祖 樂觀/悲觀生物學 好高質

連住MV睇真係加好多分!感覺佢好忙,唔知會唔會抽到時間上chill. Club唱呢

個MV好好loop

依佢個邏輯你應該係柳粉兼ak hater

你地兩個唔好內哄
kayzzz 發表於 2021-1-28 11:43

被分化了

多謝 gxxxxxxx會員 推post
可以挑戰jer 迴光 13頁個記錄
michael344 發表於 2021-1-28 12:12

迴光歌勁好聽,edan MV 好睇,平手啦

連環不「幸」係咪即係反Gin
John 發表於 2021-1-28 14:35

明察秋毫!咁要大大力支持呢個歌手
5分for sure

期待如果有MV劇場版就好

好慘 Edan fans要俾呢啲人represent
呢首ok,但可以更好

利申:由MIRROR一成團已經揀Edan做第一位 ...
HOTMAN 發表於 2021-1-28 15:08

support

[反OT]見到YT留言區成篇文都作埋出黎

#18係有Gin Lee會睇
John 發表於 2021-1-28 15:24

又關GL事?其實昔日GL係咪都成日亂入

YT過十五萬了,希望keep到呢個trend過到廿萬
又係咁 我頭先睇唔到
kenneth 發表於 2021-1-28 18:53

唔緊要啦。太多post易miss

希望有劇場版, 好想知MV 4:01 Locker講完"唔鍾意就唔鍾意㗎啦", 係唔係講"我鍾意嗰個係你呀"
不 ...
boy4dudes 發表於 2021-1-28 17:06

同AL合唱會唔會等到大叔上有機會。
不過都唔排除viu會用返呢隻歌(like開始有心跳in男排)

以為Edan 可以同Gin Gin咁樣

反OT:兒登唱歌為咗執正咬字,犧牲曬所有其他vocal上嘅處理,
唱 ...
HOTMAN 發表於 2021-1-28 21:27

雖然呢首係Gin Lee拎到叱吒十大中我唯一中意的一首,但決賽唱無悶死d評判咩
反OT:可能因為你地之前ge評價同呢個"黃金班底",我對Edan真係唔敢有期望,所以出到黎都唔會有失望,反而MV&piano加左分。 希望花姐見到呢個反應,比佢再出到歌la

睇完走女mv返唔到轉頭
edwardngwy 發表於 2021-1-28 22:32

Locker不停比人用啤酒淋頭
的確cut得好好笑

睇個勢 希望可以上到trending #1 叻仔
HOTMAN 發表於 2021-1-28 20:15

宜家上到 trending#2
希望明早起身我安世一!

敵不過天竺鼠
michael344 發表於 2021-1-29 07:22

自問自己只不過第二更了解 沒理據爭取你這位置

呢首幾好wor

呢首聽得出佢聲底唔差既
點都好聽過前年新人金果隻花鼠
cymusic 發表於 2021-1-29 12:40

點解要咁講我家十大中文金曲最有前途新人獎金獎姜b

爵屎好勁
cymusic 發表於 2021-1-29 12:38

宜家先睇到。。。咁都開得會唔會比人删。。。
如果keep到希望遲d係度見到CM共和

Edan個勢有d似15年坤歌

又係派隻洗腦歌先。

Jer是咪錄合唱版?
HOTMAN 發表於 2021-1-30 23:54

Sound good
希望幫到edan再沖一波

睇好四台新人金奬(TBB應該攞唔到) ,最喜男,最喜歌曲,等看破坤gor 記録 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-31 10:45
仲有呢個

CM 共和新人王 金獎
吳業坤 (308)
上榜歌曲: 原來她不夠愛我 (259), 陽光點的歌 (49)

同年  黎曉陽在2015年度合共三首上榜歌,總榜分高達697分,為本屆CM共和無冕新人

text credit to "powerful" from CM共和2015

黎搞下笑ja,唔好捧殺Edan thanks

持久力都幾強...still trending no.1

希望過百萬有新野睇

兩星期過一百萬view...仲勁過林家謙個幾首歌同GL首 敢

其實希望Piano Version MV係原版MV嘅延續 - Edan(年輕鋼琴家)在大會堂表演, Locker自己(或者同現任男友)係 ...
boy4dudes 發表於 2021-3-9 17:45

好似情人甲咁三個版本

只想找$1.5
losyes 發表於 2021-3-10 09:50

越找越不樂觀

希望Piano Live Version派台, 再上榜多幾週
boy4dudes 發表於 2021-3-15 16:34

支持。但驚佢之後無哂quota

期待下次做更好

你問咗水刑物語未
michael344 發表於 2021-3-19 20:22

E先生十一頁都有難度

安安世一

一段時間無聽,好似好聽左