返回列表 發帖
完全同意
Mv有加乘同埋聽完佢講份詞更有feel
//會斥責我 從未陪襯//
一開始花姐搵安入mirror嘅 ...
fish3333 發表於 2021-1-27 23:45

花老母成日打擊edan
又話第一首成績唔好就無得再出歌
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

5分唔洗諗好鍾意鋼琴個段
MV不停loop,夜晚聽更有feel
期待edan仔下一首會有唔同風格

E先生MV同 在錯誤的宇宙尋找愛 & 時光倒流一句話 好似同一set咁  導演同演員都做得好好, Locker同 ...
boy4dudes 發表於 2021-1-27 23:52

希望登神整返首輕快啲嘅大叔主題曲

不過今次多謝花姐肯批budget嘅
fish3333 發表於 2021-1-28 00:50

睇今次一系列工作鋪排
都算花老母幾用心幫edan嘅
宣傳片同啲官方相都整得比上年solo三子靚
唔知係咪最近換咗新人跟鏡仔

聽完之後發覺
雖然 Edan 睇落好似幾全能
唱得跳得彈得綜藝都得
但其實佢把聲嘅辨識度都幾低
某程度上對一個 ...
樂遊 發表於 2021-1-28 01:49

但平時聽佢講嘢,明明把聲好特別,好搞笑…
唔知點解唱歌就變咗辨識度低

上年嘅solo加大量嘅新聞推高咗我嘅期望
曲 詞 唱都一般 又冇咩個人特色 四平八穩
同埋好似tune得好勁 第二 ...
哈嘿呵 發表於 2021-1-28 02:27

聽多幾次,首歌其實都唔錯,幾好loop
唔係大路嘅口水K歌

唱腔幾好feel,歌大路得嚟唱得有啲character. 等睇上Chill Club唱呢首同

做咩突然咁hyper critical, 平時 ...
30rock 發表於 2021-1-28 08:46

CM對鏡仔特別harsh…

睇見上邊有個走音AK粉
一粒字一粒音咁樣去捉edan
覺得有啲搞笑

唔知嘅仲以為佢聽歌水平有幾高
不過連柳都會比佢踩到一文不值
也就不奇怪了

本來未俾分 見到有個腦殘粉即刻投咗1分
JasOh103 發表於 2021-1-28 11:10

唔好扮嘢啦,本來你都無諗住比高分㗎啦
同你偶像一樣咁虛偽

你鬧柳綠茶嘅post到仲死口唔認自己鍾意走音AK
好心你換個icon,唔好影衰sammi啦

諗起「十了大歲」
「大師」填咩都會被合理化
losyes 發表於 2021-1-28 11:20

邊個係十了大師?

我話柳係綠茶唔代表我就係AK粉
就用自己個榜成績嚟澄清: 我上年完全冇上過AK啲歌 反而柳柳就上 ...
JasOh103 發表於 2021-1-28 11:38

去睇下港台討論post,你係點樣踩柳捧走音AK先再講嘢啦
繼續裝

anson lo 第一首好差, 特別 D 詞, 但 MV 同 LIVE 跳舞加返分, ANSON LO FIRST PLUG 呢類歌好難日播夜播 ...
hissorhk 發表於 2021-1-28 11:31

我自己以前追開韓團,就好鍾意AL同肥仔呢種跳唱快歌
不過都同意好難日播夜播,香港人始終鍾意聽慢歌情歌多

係 我俾人屈 好慘
柳粉都互相攻擊 搞到AK漁人得利
JasOh103 發表於 2021-1-28 12:00

原來柳粉會詛咒自己粒星,又鬧佢綠茶
仲會鼓勵其他仔真係好偉大

表現上係Edan 新歌post, 結果又係講返AK
gxcrazy又贏
losyes 發表於 2021-1-28 12:11

鬼叫契兄弟粉成日亂踩班細仔
仲要使出技能扮路人唔認fans

原本鋼琴solo可以加分, 但看完你評論好嘔心, 就4-1=3fun
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-28 12:46

fans講事實真相維護自己個仔就係煩
個啲金牌會員扮路人亂踩仔仔嘅就唔嘔心
算數,睇完西裝安唔同你嘈

想知g_____會員睇到屋企水浸未呢?
michael344 發表於 2021-1-28 14:24

搵我?無!
唔接受“應駿安濤son”以外嘅cp

牙傾同牙煨可豁免

好快2頁
edwardngwy 發表於 2021-1-28 14:27

關唔關我事?

Like數都好勁
每10個人睇有一個like
勁過試當真
losyes 發表於 2021-1-28 14:35

但唔知點解半夜啲views數
升得仲快過白天幾倍咁
同之前姜仔AL契兄弟有一樣情況
不過我又唔覺得鏡仔啲數據有假或者買
始終真係hit多人討論多人睇
應該都係YouTube系統計算有時差

聽人講
好似一條片某個時間好多人睇嘅話 YouTube會刪D view?

我估半夜睇YouTube嘅人多D?
一般朝早D人 ...
michael344 發表於 2021-1-28 14:59

鏡粉表示無論返工返學
都一樣有辦法同時開住嚟loop
系統定時刪views好正常,個個都會
之前一直見鏡仔啲歌都係半夜升得快過白天
覺得係YT統計有delay漏洞啫
希望唔會有haters趁機利用嚟踩佢哋

關咩事 而家個 MV 咪冇對白囉  
出多個劇場版可以剪返多啲劇情
jasonng 發表於 2021-1-28 16:30

唔係契兄弟唔知有無得出多幾個版本MV嘅待遇

同AL合唱會唔會等到大叔上有機會。
不過都唔排除viu會用返呢隻歌(like開始有心跳in男排) ...
on07111 發表於 2021-1-28 20:28

希望到時登神整返首牧春甜甜對唱主題曲

睇個勢 希望可以上到trending #1 叻仔
HOTMAN 發表於 2021-1-28 20:15

唔知YT點計算除咗不停loop
多啲share條link好似有用啲

boy4dudes 發表於 2021-1-28 22:43

拍劇太忙了,琴晚live呢把聲未夠好
等遲啲有鋼琴自彈自唱live睇

冇機會, 除非KT無歌上榜無得投, Edan有多一兩首流行+OK質素上榜歌, 同大叔今年製作完成趕得切播出+有好評, ...
boy4dudes 發表於 2021-1-28 23:43

兩個男人和浴室想點歌名夠爆我buy你

第4頁嚟了

兒登網軍暫時收工明天繼續

有人加持係唔同d,遲d推Sweet Escape我有加持一下反OT Edan好紅,希望mirror遲d可以再紅d ...
mrshadowll 發表於 2021-1-29 06:49

想推邊個post?到時我又去玩下

砌低咗一人之境同俏郎君,上埋KKBOX本地日榜冠軍,好勁
fifty1205 發表於 2021-1-29 10:32

第一首solo就有呢個成績真係好驚喜

希望年底有新人獎

KKBOX年度新人已booked
losyes 發表於 2021-1-29 11:19

kkbox有無頒獎㗎?好似joox年度推介咁樣

之前5位成員solo派台嗰陣個勢都好似冇咁勁
fifty1205 發表於 2021-1-29 11:30

edan拍咗幾個綜藝節目吸路人粉
再加埋年底有男排同叱咤
鏡仔宜家入屋咗好多越嚟越紅

另一邊廂E神同瓊姐發功推爆炸頭
MC幾時正式加入戰團
losyes 發表於 2021-1-29 11:28

覺得爆炸頭首我不如好悶囉

把聲有我咁靚
John 發表於 2021-1-29 12:38

今個星期嘅鏡榜幾時出?
唔知edan同肥仔邊個贏呢

睇怕唔夠天竺鼠鬥
edwardngwy 發表於 2021-1-29 14:07

完全無興趣睇呢個

終於上到熱門1啦好感動

6個出左SOLO 既鏡仔, 個人覺得EDAN既IMAGE 真係最正面好有觀眾緣
我諗佢哩兩年做咁多綜藝同ON99 咁傻仔既性 ...
Kyle_ 發表於 2021-1-29 21:52

兒登路人緣真係好好

boy4dudes 發表於 2021-1-29 21:01

如果真係有多個劇場版MV就好

希望有啦, 關鍵係拍片時拍得夠唔夠footage for editing. 不過唔太樂觀.

其實如果Mandy有good gay ...
boy4dudes 發表於 2021-1-29 22:57

可唔可以有個happy ending比牙登
mandy或者locker都得

應該jeremy先過edan
如果真係要排
fish3333 發表於 2021-1-29 23:29

Jeremy story都有唱咗兩句E先生好好聽

睇edan同肥仔一齊宣傳嘅訪問
笑到我面膜都跌

準備第6頁了
多謝大家支持兒登

好想聽Jerdan合唱

雖然我都鍾意聽 陽光點的歌
但點解要攞edan同坤哥一齊講

真係信? 上年果個都唔得啦, 咪又係繼續出
JarvisCocker 發表於 2021-2-1 17:13

點同呢,上年果個係花老母嘅契兄弟之一嘛
就算唱得難聽都繼續出歌

仲可以比其他仔,拍多幾個版本MV

花咗5分鐘時間認真睇過,但我究竟睇咗啲咩
    佢只係帶出咗fans不停刷view數嘅事實,咁呢樣嘢唔洗 ...
JarvisCocker 發表於 2021-2-1 20:58

不過fans努力幫偶像刷上熱門
的確會吸引多啲街外人留意到啊
我覺得係好事

睇下一齊出肥仔首歌都正㗎
但唔係偶像派無人做數據
結果無咩人討論…

6日500K views
無諗到E先生咁叻仔

過年有得睇《膠戰新春SP》

不經不覺已經第7頁

推下post先
琴晚E先生嘅live唱得幾有感情

惡搞版MV
一定要睇最後Edan出現, Jeffrey BB & Edan
Anson Lo有勁敵
...
boy4dudes 發表於 2021-2-10 20:37

牙煨我都鍾意不過當然都係登神世一

張敬軒好提攜新人同後輩,寧願自己冇咁紅都要推新人
mrshadowll 發表於 2021-2-12 18:15

估唔到軒仔真係咁留意睇MIRROR嘅嘢,唔係客氣講下囉

已經聽厭了, 現在開始聽多咗我不如
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-5 18:51

你厭姐
我覺得E先生好好loop囉
反而悶不如聽咗半首已經無興趣