返回列表 發帖

容祖兒獲最低分落淚 Mani冇情講:你放不開

內地綜藝節目《乘風破浪的姐姐》來到第二季依然大受歡迎,經過上一輪的個人評分戰之後,在最新一集中30位姐姐就要進行分組考核。沒想到天后容祖兒(Joey)帶領的《歸零》組竟然分數最低,評核官之一的著名經理人霍汶希(Mani)更完全毫不留情批評,一針見血的點評更令其中一位姐姐爆喊,相當嚇人。

上一輪分數最高的15位姐姐,在最新一集中她們將分成3人為5組,其中天后容祖兒就挑選了台灣女星陳妍希﹑內地歌手阿蘭加入團隊,她們將唱跳《歸零》。在進行小考之前,三位非常努力進行排練,可是進度不理想連Mani見到都忍不住火要點評,特別是針對阿蘭的表現:「我覺得你今天晚上不要睡了,你自己對自己的門檻這麼低嗎?還有教了你以後,你要自己去練習才有用的。阿蘭,現在不是證明給任何人看,而是你現在不是阿蘭一個人,你做得不好你就把她們都帶垮。」隨後阿蘭崩潰式爆喊,想不到Mani如此嚴厲。

隨後到正式的5組小考時,Joey《歸零》組表現最差分數亦最低,此刻Mani亦毫不留情點評Joey:「你放不開今天,可能你要擔心要兼顧旁邊你自己都搞不好,你要重新去調整你的管理方式,你跟你團隊的隊友怎麼有一個團結的團體心。」Joey當場顯得有些失落,更忍不住在鏡頭前落淚:「我做得不夠好,因為作為一個隊長,沒有做好自己的本分。」

另外,上一輪比較低分的15位姐姐亦進行分組,將在第一次公演中挑戰3人為5組的姐姐。在選擇唱跳歌曲時,張栢芝的表現非常好笑,原來不講不知她最不喜歡性感舞風:「我就不喜歡,最不喜歡這些舞蹈,很不張栢芝我想要吐,好作。」因為該舞曲叫《理所當然》,需要跳大量的性感舞蹈動作,特別是蘭花指的動作令張栢芝不停笑場,完全崩潰式沒辦法跳下去。

歸零咁難唱都揀
節目組擺明玩佢哋姐

比較想聽Sandy 2.0 江青口唱歸零
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

係咪打算喺CM不斷宣傳呢個支那綜藝
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

又係到做戲
任我行 失憶蝴蝶

祖祖終於有新聞啦,係咪造勢出歌啦
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

依d綜藝都好睇既咩

樓主你無寫到感想啵

樓主你無寫到感想啵
CunninG 發表於 2021-1-30 14:39

喜歡祖兒

從前我滿分

歸零咁難唱都揀
節目組擺明玩佢哋姐
timc524 發表於 2021-1-30 14:13

祖祖係隊長佢自己揀架 因為隊員陳妍希話林憶蓮嘅歌 質量有保證

五組歌手入面最低分Gin Lee感同身受
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

依d綜藝都好睇既咩
kayzzz 發表於 2021-1-30 14:30

咪係,無人想知無人想睇啊
咪鬼再 Post 喇唔該
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

像個資優生 有過優越名次
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

祖祖終於有新聞啦,係咪造勢出歌啦
風見志郎 發表於 2021-1-30 14:23

上個禮拜喺cm先Post黎 祖祖內地知名度低
再將我相信的如煙火般綻放

零分 - 容祖兒

大家有無睇清楚是小考,根本是煽情等大家注意。今次唱的歌曲是林憶蓮的歸零,容祖兒上一集攞第二高分成為分組隊長,她㨂選了妍希和阿蘭,因為阿蘭跟不著步伐,容祖兒就以隊長身份教導和照顧她,但小考時Mani還是不滿意和要求容祖兒要再落力一點,而阿蘭亦因表演失水準而爆哭。
我的看法:是一早設定劇情,眾女生一起捧容祖兒,英皇公關真的勁。

kaman921 發表於 2021-1-30 15:34

well noted tks
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

大家有無睇清楚是小考,根本是煽情等大家注意。
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-30 15:43

祖祖演技真係好差

正常人都唔會睇cctvb
點解會睇支那節目

kaman921 發表於 2021-1-30 15:34

呢個節目 內地 點評 最大咖個三位 那英 張栢芝 楊鈺螢 hea 做 唱跳唔見有幾落力

容祖兒 直頭 係內地 無人當佢天后 國民度 超低

講返 尋日播出 第二集 好失望  以為 唱歸零 會展示下唱功

點知chorus 完全低咗八度 唔係憶蓮版本咁高音 因為Joey 陳妍希唱唔到咁高音

阿蘭仲要 鬧情緒 成晚要祖國心理輔導 五組最低分 唔意外

最慘 係呢三個人 (祖 姸希 蘭) 基本上比無視

反而張柏芝 講牛油果 微博洗曬版

#张柏芝 牛油果不能骗你# #张柏芝忘带牛油果# 《乘风破浪的姐姐》张柏芝发现忘了带牛油果,表示吃了牛油果,第二天皮肤马上看到效果,“我可以骗你,牛油果不能骗你”[笑cry] ​

點解呢個post無人講ak嘅?
在這畢生不滅 無極的狀態

呢個節目 內地 點評 最大咖個三位 那英 張栢芝 楊鈺螢 hea 做 唱跳唔見有幾落力

容祖兒 直頭  ...
洗衣王國130 發表於 2021-1-30 16:11

咁一向都知係做戲,喊呀呢啲都係戲劇效果,而家似係其他女星都唔坐以待斃個個要爭出位,唔知英皇個如意算盤打唔打得響了。
估唔到栢芝輕手就已經搶到個soundbite俾人談論,果然厲害。

利申:完全冇睇呢個節目

點解呢個post無人講ak嘅?
losyes 發表於 2021-1-30 16:20

因為Gocrazy只關心mirror
過氣愛國天后冇興趣

咁樣嚟做新聞,對人壽冇興趣
我估錯這個世界得到教訓

唔想知 thanks 重要係支那show

造星好睇過佢...

劇情需要
咁認真做咩?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

因為Gocrazy只關心mirror
過氣愛國天后冇興趣
michael344 發表於 30/1/2021 17:06
無知到咁佢識唔識美祖都成問題TBH

無知到咁佢識唔識美祖都成問題TBH
kwanie 發表於 2021-1-30 20:39

內地好多人都唔識美祖 或 對佢無感
       香港 同 大陸 好似平行時空 咁
          星期五 播完乘浪2 大陸百度 微博 通常係張柏芝 那英 或周筆暢
               得香港媒體會報道 容祖兒

https://weibo.com/ttarticle/x/m/ ... 21840?_wb_client_=1

是連環不幸事件?

Frankiekiekie 發表於 2021-1-30 22:21

東京人壽下星期六上埋叱吒榜冠軍 五台冠 可惜 都係內地紅唔起

Quote from 兒登
     大陸啲金要撈 香港啲獎要爭
      奶共啲嘢要做 暗黃啲名要留
        無人核突過佢 容祖兒

東京人壽下星期六上埋叱吒榜冠軍 五台冠 可惜 都係內地紅唔起

Quote from 兒登
     大陸 ...
洗衣王國130 發表於 2021-1-31 13:13

楊千嬅都攞到我最討厭女歌手啦
容祖國呢?
再將我相信的如煙火般綻放

好靚女。 。。

成4張野仲玩呢d節目

真係咁缺錢咩

人瑞同祖國都返大陸 但人瑞就做咗我最討厭歌手 祖國就乜事都冇
容祖國力場好勁

成4張野仲玩呢d節目

真係咁缺錢咩
palshing 發表於 2021-2-2 22:43

佢無內地市場, 上完'歌手'又唔算好有迴響
Keep內地曝光率, 肯定係玩呢d架啦
雖然明眼人都知係一場戲

樓主你無寫到感想啵
CunninG 發表於 2021-1-30 14:39

係喎! 重未補返
屬於每日星蹤