返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大流行榜@2021/01/31

903專業推介@@2021/01/30
RK  LW Songs                              Singers
01  14  時光倒流一句話        林家謙
02  04  低級趣味           衛蘭
03  09  東京人壽           容祖兒
04  12  俏郎君            張敬軒
05  05  我不如            曾比特
06  20  樂壇已死           吳林峰、樂壇已死大合唱團
07  06  波板糖            Supper Moment
08  03  多喝水            鄭融
09  NE  虛擬人與我          陳凱詠
10  08  所有遺失的東西        泳兒
11  16  浸浴             葉巧琳
12  07  無名指的勇氣         林欣彤
13  NE  我在流浮山滴眼水.jpg     Serrini
14  19  冰原             應智越
15  NE  不一樣的我          曾樂彤
16  15  哥本哈根的另一個我      薛凱琪
17  13  黑犬默語           Michael C feat. Cy Leo
18  18  都市 ~Lonely Night~        Delta T、楊雅餘
19  NE  郵差叔叔送信純熟迅速送出   未能接通
20  NE  Braceless         P1X3L

中文歌曲龍虎榜@2021/01/30
RK  LW Songs        Singers
01  02  多喝水       鄭融
02  05  惡夢經       陳健安
03  06  非洲的 60 秒     R.O.O.T
04  14  低級趣味      衛蘭
05  04  東京人壽      容祖兒      (2 weeks No 1)
06  08  浸浴        葉巧琳
07  09  明年見       ONE PROMISE
08  10  所有遺失的東西   泳兒
09  11  我不如       曾比特
10  20  都市 ~Lonely Night~ Delta T / 楊雅餘
11  12  無名指的勇氣    林欣彤
12  13  波板糖       Supper Moment
13  15  俏郎君       張敬軒
14  16  心跳移植      胡鴻鈞
15  17  Stronger      鄭伊健
16  18  虛擬人與我     陳凱詠
17  01  給防護罩一吻    Dear Jane
18  19  非理想愛人     Pandora
19  ne  樂壇已死      吳林峰
20  ne  我在流浮山滴眼水.jpg Serrini

新城勁爆流行榜@2021/01/30
RK  LW Songs          Singers
01  06  惡夢經          陳健安
02  05  哭牆           谷婭溦
03  12  偉人           梁釗峰
04  14  海市蜃樓         林一峰
05  09  Oneday         張惠雅
06  07  波板糖          Supper Moment
07  03  時光倒流一句話      林家謙
08  08  多喝水          鄭融
09  13  Stronger          鄭伊健
10  11  俏郎君          張敬軒
11  18  softly.          T-Ma / 曾詠熙
12  16  冰原           應智越
13  15  所有遺失的東西      泳兒
14  17  心跳移植         胡鴻鈞
15  NE  郵差叔叔送信純熟迅速送出 未能接通
16  NE  沒完沒了         HANA菊梓喬
17  20  一對替代一個       JC陳詠桐
18  NE  種子           Nowhere Boys
19  NE  不一樣的我        曾樂彤
20  NE  失戀症候群        倪辰

Chill Club 推介榜@2021/01/31
01  05  我心中尚未崩壞的部分 黃妍
02  04  明年見        ONE PROMISE
03  07  多喝水        鄭融
04  02  常願意        岑寧兒
05  08  哥本哈根的另一個我  薛凱琪
06  06  ~旋轉 with me*    Serrini
07  10  東京人壽       容祖兒
08  ne  旁觀有罪       陳蕾
09  ne  Stronger        鄭伊健
10  ne  背伴         陳卓賢

MOOV本地熱播TOP100@2021/01/27
RK LW  Songs         Singers
01 01 是但求其愛       陳奕迅
02 02 時光倒流一句話     林家謙
03 04 俏郎君         張敬軒
04 03 My Only One       鄭中基
05 05 東京人壽        容祖兒
06 06 愛情事         連詩雅
07 09 哭牆          谷婭溦
08 07 未開始已經結束     Dear Jane
09 13 呼吸有害        莫文蔚
10 15 多喝水         鄭融

JOOX本地熱播榜@2021/01/29
RK  LW Songs         Singers
01 01 哭牆          谷婭溦
02 04 逆流直上        謝東閔 / 戴祖儀
03 03 俏郎君         張敬軒
04 02 是但求其愛       陳奕迅
05 06 未開始已經結束     Dear Jane
06 05 神隊友         盧瀚霆
07 07 東京人壽        容祖兒
08 08 心跳移植        胡鴻鈞
09 10 多喝水         鄭融
10 11 愛情事         連詩雅

KKBOX本地單曲週榜@2021/01/29
RK  LW Songs         Singers
01 02 一人之境        林家謙
02 01 俏郎君         張敬軒
03 03 時光倒流一句話     林家謙
04 04 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
05 07 下一位前度       林家謙
06 06 是但求其愛       陳奕迅
07 08 銀河修理員       Dear Jane
08 05 蒙著嘴說愛你      姜濤
09 11 東京人壽        容祖兒
10 09 哭牆          谷婭溦

勁歌金榜@2021/01/30
01  01  東京人壽       容祖兒
02  04  逆流直上       謝東閔 戴祖儀
03  06  心跳移植       胡鴻鈞
04  07  多喝水        鄭融
05  08  沒完沒了         HANA菊梓喬
06  09  誰人在身邊        王灝兒JW
07  10  惡夢經        陳健安
08  NE  俏郎君        張敬軒
09  NE  所有遺失的東西           泳兒
10  NE  嗚哩雙刀          李靖筠

祖兒邁向5台10冠
❤️ 到這裏想搜尋誰  無情煙花都不屑紀念無份的愛侶 ❤️

祖兒邁向5台10冠
風見志郎 發表於 2021-2-1 00:11

不如拎3周冠,甘應該冇人超越到。

恭喜cath

不如拎3周冠,甘應該冇人超越到。
hkbaby 發表於 2021-2-1 00:13

以後所有榜每個星期都係佢拎冠軍就好了
A Powerpick年度大清算 2020
click here

CM共和榜2020年度我最喜愛的歌曲總選現正接受投票,2月6日晚上8點截止投票
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=18326

CM會員共和榜頒獎禮2020
2021年2月6日(星期六) 20:00
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=18393

恭喜cath
kevin2011 發表於 2021-2-1 00:17

嗱!都話viu會畀冠㗎啦
秉承cm精神 推廣好音樂

per se 上完 chill club 就完
47. Bring Him Home
2021Week09 曾比特  -  我不如
2020Summary

芥哥播gdjyb

祖兒邁向5台10冠

希望祖兒拎埋Joox, KKbox, Moov冠軍
加拿大至 HIT 中文歌曲排行榜比左雙周冠比祖兒未
仍信愛過的好人能活得到更好

連續三首華納

加拿大至 HIT 中文歌曲排行榜比左雙周冠比祖兒未 ...
on07111 發表於 2021-2-1 00:46
同151個冠軍仍然有段距離......

同151個冠軍仍然有段距離......
WZA111 發表於 2021-2-1 01:04

希望同kenny出個合唱版,然後再拎冠軍然後再出劇場版喜歡祖兒

恭喜cath
kevin2011 發表於 2021-2-1 00:17

Cath IG 話新年之後會有新歌
你唔洗咁擔心 SONY 會放棄佢喇
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

[2月1日之廣東歌]

1981年2月1日 - 張敬軒出世

1999年2月1日 - 林海峰推出唱片《好時代1999》

2002年2月1日 - 野仔推出第一張專輯《Wildchild EP》

2003年2月1日 - 譚詠麟,李克勤於紅館舉行18場《左麟右李演唱會2003》

2007年2月1日 - 草蜢在紅館舉行3場《Forever Grasshopper - Part II演唱會》

2009年2月1日 - 譚詠麟,李克勤於紅館舉行12場《左麟右李演唱會》

2009年2月1日 - 岑寧兒與好友組成無伴奏合唱組合張山(charatay)舉辦《張山十年演唱會》

2013年2月1日 - 林子祥與趙增熹在會展舉行兩場《絕對熹祥 A Mix & Match Concert》
樂壇已死

祖兒邁向5台10冠

前無古人,後無來者
樂壇已死

前無古人,後無來者
mrshadowll 發表於 2021-2-1 02:34

只示範一次
之後可唔可以宣布退休?
秉承cm精神 推廣好音樂

加拿大至 HIT 中文歌曲排行榜比左雙周冠比祖兒未 ...
on07111 發表於 2021-2-1 00:46

加拿大out左幾個禮拜啦, 好似無冠到.

只示範一次
之後可唔可以宣布退休?
kenneth 發表於 2021-2-1 02:38

10年前嗰種無力感仲係度

佢10年前已經要退出啦
樂壇已死

冇人討論JOEY新歌敢愛敢恨

太后星期一竟然冇播冠軍歌
KU Cantopop Chart Week 8
1. 所有遺失的東西 - 泳兒 / per se
2. 都市 ~Lonely Night~ - Delta T / 楊雅餘
3. 浸浴 - 葉巧琳

風見志郎 發表於 2021-2-1 07:58

歌名向我霏 我敢愛+愛你變成敢你 致敬?
Btw 所有JOEY 我只支持 JOEY YUNG

前無古人,後無來者

其實係咪幫Wyman 2022演唱會造勢
唔記得wyman 2022仲攪唔攪演唱會
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

其實wyman 係咪填詞人獎 confirmed
淨係1月都三百幾ap
仲要 軟仔 融姨 等冠,再加隻E先生
一家之主得我一個,蝦!

太后星期一竟然冇播冠軍歌
KU5249 發表於 1/2/2021 08:36
係咪牙融冠呀
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 8 (20/2/2021)

1. 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix) - 泳兒 / per se    2. 波板糖 - Supper Moment   3. 集合吧!地球保衛隊 - C AllStar   4. 搬 - Gin Lee   5. 遲了悔改 - 周殷廷

追AP 啦, 大哥講到 :20 無啦啦去歌
Music Picks Week 8 (20/2/2021)

1. 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix) - 泳兒 / per se    2. 波板糖 - Supper Moment   3. 集合吧!地球保衛隊 - C AllStar   4. 搬 - Gin Lee   5. 遲了悔改 - 周殷廷

前無古人,後無來者

祖國人壽都破唔到最低ap 冠的記録
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

其實wyman 係咪填詞人獎 confirmed
淨係1月都三百幾ap
仲要 軟仔 融姨 等冠,再加隻E先生 ...
michael344 發表於 1/2/2021 09:48
佢上年讓咗比林若寧今年自然要谷到盡

(完全唔明咩邏輯但商台係咁)

森美小儀係咪向公眾暗示廢禮係gay? 雖然都唔係啲咩秘密
新生代女金AGA 江海迦 2021年首支全新風格派台歌
《CityPop》19.02.2021 1800

歌名向我霏 我敢愛+愛你變成敢你 致敬?
Btw 所有JOEY 我只支持 JOEY YUNG ...
on07111 發表於 2021-2-1 08:41

歌名是向天后致敬,致敬吳雨霏+王菀之+李幸倪,Joey心很紅。

終於上到17 次唔洗做紀錄保持者

Thomas 發表於 1/2/2021 10:32
ILUB 講咗幾十年啦

ILUB 講咗幾十年啦
kwanie 發表於 2021-2-1 10:50

祖祖好慘

ILUB成日都講余XX LOL
新生代女金AGA 江海迦 2021年首支全新風格派台歌
《CityPop》19.02.2021 1800

豪哥做主角

其實係咪幫Wyman 2022演唱會造勢
唔記得wyman 2022仲攪唔攪演唱會
speedman 發表於 2021-2-1 09:06

以佢嘅性格,實搞架
樂壇已死

喜歡祖兒要幫佢宣傳一下
爭取 高分
好多人恨嘆下午茶 我暫時唔恨喎

喜歡祖兒要幫佢宣傳一下
SugarFree 發表於 2021-2-1 12:02

有個敢字已經要撐

喜歡祖兒要幫佢宣傳一下

大joey敢愛敢恨到翻白眼
醉迷明荃

Fi 唔聲唔又上返高位

kwanie 發表於 2021-2-1 10:50

邊首17次冠?
唔太記得
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 3*

喜歡祖兒要幫佢宣傳一下

呢個表情係咪豪哥喺檯底

邊首17次冠?
唔太記得
water:) 發表於 2021-2-1 12:31
2019 年 第 47 週 903 專業推介上榜歌曲播放率 (For Reference Only)
RK AP LW Songs       Singers       Remarks
01 17 05 Two at a Time     AGA

一家之主得我一個,蝦!

Thomas 發表於 2021-2-1 10:32

好明顯  下次留意吓廢禮隻手先

邊首17次冠?
唔太記得
water:) 發表於 1/2/2021 12:31
末日
Two at the Time

末日
Two at the Time
kwanie 發表於 2021-2-1 12:59

仲有初老
Steven's Top 20 Collections Week 9
01  浸浴 - 葉巧琳
02  集合吧!地球保衛隊 - C Allstar
03  虛擬人與我 - 陳凱詠

michael344 發表於 2021-2-1 12:40

2019年47週發生緊咩事,你還記得嗎?
A Powerpick年度大清算 2020
click here

啱啱叱咤樂壇訪問嗰首歌其實都唔錯,唔知有無人可以推下

邊首17次冠?
唔太記得
water:) 發表於 2021-2-1 12:31

MAD,你居然唔知Ada很堅強地守住呢條底線

典解一個朝早商台要播2次獨一無二
47. Bring Him Home
2021Week09 曾比特  -  我不如
2020Summary