返回列表 發帖

build up d drum 落得好 out-of-place & 老土

終於上CC榜, 幾時有EGO LIVE 睇

終於上CC榜, 幾時有EGO LIVE 睇
pekopoko 發表於 2021-3-15 12:33

大國文化應該壓軸?
11/4可能

仲諗住有些徵機會RE
點知柳要出歌了

Ego 極短命 好可惜

仲諗住有些徵機會RE
點知柳要出歌了
lalaland 發表於 2021-3-15 23:16

Viu 903榜最多4首
我仲心存少少希望

Viu 903榜最多4首
我仲心存少少希望
fish3333 發表於 2021-3-15 23:27

如果播得幾次榜尾游走都無咩意思
谷得起真係要靠靚走勢高位熱播,EGO黃金timing冇咗㗎喇...
下plug應該係大叔的愛劇歌?希望年尾有多plug跳唱谷得起

如果播得幾次榜尾游走都無咩意思
谷得起真係要靠靚走勢高位熱播,EGO黃金timing冇咗㗎喇...
下plug ...
iwnlyg 發表於 2021-3-16 11:45

都係
下plug劇歌hit就意料中事
但慢歌始終唔係佢最吸引人嘅位
或者我諗fans同佢自己都係想人睇到佢跳唱行得再遠
希望下首跳唱可以繼EGO之後再去到一個新高度

都係
或者我諗fans同佢自己都係想人睇到佢跳唱行 ...
fish3333 發表於 2021-3-16 13:19

exactly...佢5首歌之中,串流平台成績最好係神隊友?
(好似keep咗個幾月都係幾個榜10大)
呢首歌係幾好,但我始終希望佢可以靠跳唱吸引觀眾

EGO今個禮拜加拿大至 HIT 中文歌曲排行榜#2, 睇下下個禮拜會唔會#1.

都係
或者我諗fans同佢自己都係想人睇到佢跳唱行 ...
fish3333 發表於 2021-3-16 13:19

講得冇錯!始終Anson目標都係以跳唱為主,在台上跳舞既佢係最吸引人,希望今年會再plug多首跳唱有好成績!

exactly...佢5首歌之中,串流平台成績最好係神隊友?
(好似keep咗個幾月都係幾個榜10大)
呢首歌係幾好,但我 ...
iwnlyg 發表於 2021-3-16 15:06

EGO同神隊友串流成績應該差唔多
都係大進步黎
利申淨係留意kkbox

都係大進步黎
利申淨係留意kkbox
fish3333 發表於 2021-3-16 16:41

我係睇流行榜個post show埋kkbox moov joox成績見到唔錯

EGO今個禮拜加拿大至 HIT 中文歌曲排行榜#2, 睇下下個禮拜會唔會#1.
boy4dudes 發表於 2021-3-16 15:55

希望港台新城CC都會有好成績la

我係睇流行榜個post show埋kkbox moov joox成績見到唔錯
iwnlyg 發表於 2021-3-16 18:17

其實跳舞快歌黎講覺得串流成績已經算幾好
證明都有d人係會聽快歌...
同意希望AL可以用跳唱歌手身分獲得更多認同
今年叱咤opening搵佢其實都算係個肯定
下一plug可以由melody入手再洗腦d就更好

希望港台新城CC都會有好成績la
polarbearbear 發表於 2021-3-16 19:54
三甲應該無難度, 祝佢有#1.

都係大進步黎
利申淨係留意kkbox
fish3333 發表於 2021-3-16 16:41

神隊友成績好好多, kkbox joox moov都上過晒周榜top10, kkbox即時榜都長期top5, 仲上過新歌周榜第1
不過神隊友有男排加持,成績比較好係正常

EGO係快歌, kkbox即時榜大部份時間top10, 上過新歌周榜第3, 已經係AL跳唱歌當中最佳成績

全力支持Anson Lo贏 Emmy Grammy Oscar!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

全力支持Anson Lo贏 Emmy Grammy Oscar!
JasOh103 發表於 2021-3-20 17:34

喜歡瀚霆
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

JasOh103 發表於 2021-3-20 17:34

可以有首本地冠軍歌已經心足
佢其中一個夢想係上mama台表演
希望佢可以安穩一步步咁行上去

恭喜新城今週有亞

可以有首本地冠軍歌已經心足
佢其中一個夢想係上mama台表演
希望佢可以安穩一步步咁行上去 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-20 18:03

睇下EGO係其他三台嘅造化

自從環球華納Sony退出997之後
鏡仔嘅歌都有三甲

鏡仔嘅歌都有三甲
michael344 發表於 2021-3-21 10:37

希望上到冠軍,EGO值得更多嘅attention

呢首越聽越正

鏡仔嘅歌都有三甲
michael344 發表於 2021-3-21 10:37

好過無

希望上到冠軍,EGO值得更多嘅attention
hkaddoil 發表於 2021-3-21 10:50

CC係最有用因為可以表演埋

Al ig up左應該係chill club live

edwardngwy 發表於 2021-3-21 20:43

好期待
希望冠到

edwardngwy 發表於 2021-3-21 20:43

https://www.instagram.com/p/CMrkmNuJ9Ew/?igshid=1fzyk8r6doxwe
好好睇
唔知係冠軍定係純表演

好好睇
唔知係冠軍定係純表演
polarbearbear 發表於 2021-3-21 23:21

應該係表演姐
冠就真係難啦

好好睇
唔知係冠軍定係純表演
polarbearbear 發表於 2021-3-21 23:21

live版依然跳得好有力
dance break完都上到高音

live版依然跳得好有力
dance break完都上到高音
lalaland 發表於 2021-3-22 19:19

呢段break唔洗唱所以跳盡?跳完飆高音幾癲
其他位又唱又跳應該會收啲?好期待
btw,段break臨開始儲盡氣個樣好搞笑

呢段break唔洗唱所以跳盡?跳完飆高音幾癲
其他位又唱又跳應該會收啲?好期待
btw,段brea ...
iwnlyg 發表於 2021-3-23 11:55

儲氣跳舞太可愛,所以佢都揀左呢下做封面圖
好想快D睇到full performance

AL 加油

好奇袋 Chill Club live
AL 唱歌真係進步咗好多

應該係表演姐
冠就真係難啦
michael344 發表於 2021-3-22 00:22

冠都唔過分丫...
不過睇走勢今個星期落榜都唔surprise

好奇袋 Chill Club live
AL 唱歌真係進步咗好多
jasonng 發表於 2021-3-24 01:01

好奇袋too
佢ge進步係有目共睹

投EGO
lalaland 發表於 2021-3-23 18:04

已投 http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=18688

冠都唔過分丫...
不過睇走勢今個星期落榜都唔surprise
polarbearbear 發表於 2021-3-24 01:13

9>9>...?

9>9>...?
fish3333 發表於 2021-3-24 09:52

會唔會仲衰過角落生物呀EGO至少上三甲啦

聽日金撈金JER開LIVE
唔知會唔會跳唱EGO呢
https://www.facebook.com/vitavit ... 8/5619974371349606/

lalaland 發表於 2021-3-24 12:15

同意呀
私心想冠到

聽日金撈金JER開LIVE
唔知會唔會跳唱EGO呢
lalaland 發表於 2021-3-24 12:17

首次唱跳EGO係維他live都幾好笑,有冇headmic提供都成問題
好期待將來有人邀請佢做真正music live同其他跳唱歌手crossover

好想看呢首歌既live

好期待EGO cc live呀幾時播呀

首次唱跳EGO係維他live都幾好笑,有冇headmic提供都成問題
好期待將來有人邀請佢做真正music live同其他跳 ...
iwnlyg 發表於 2021-3-24 14:48

真係維他live第一次跳埋舞
今日好sharp,更加期待cc live!

lalaland 發表於 2021-3-24 12:15

沒有期望沒有失望

真係維他live第一次跳埋舞
今日好sharp,更加期待cc live!
polarbearbear 發表於 2021-3-26 04:26

跳埋舞真係無得輸