返回列表 發帖
Vocal進步左好多
舞就唔洗講 一如以往地好睇
今次隻舞嘅力量好deliver到首歌嘅message - 網暴
同埋快歌嚟講都好好loop
5 fun

佢話自己唔係好叻排力量型ge舞所以交返畀專業人士
都好謙虛下....
polarbearbear 發表於 2021-2-8 22:29

佢仲要對自己歌參與度幾高
排埋舞真係搞唔掂

charm過狄易達好多呀嘛
佢真係有好多可能性
polarbearbear 發表於 2021-2-9 20:34

呢個真
而家跳唱做重點
遲d整番首大叔嘅抒情劇歌就perfect

EGO first live

認同AL好charm好多可能性不過相比佢跳BurnOut甚至之前教開jazz funk
我最鍾意都係一所懸命&EGO呢種力量型 ...
iwnlyg 發表於 2021-2-11 00:49

同感
所以佢搵排舞老師排舞係好事

個MV畀youtube食view食到傻
都算唔好彩,首歌明明好得
polarbearbear 發表於 2021-2-15 19:56

希望呢首電台播耐d
真心正

Dance version

Anson Lo跳舞無得輸,型到爆
快D上Chill Club啦
lalaland 發表於 2021-2-17 22:45

不過我成日覺得chill club個廠未夠大 (雖然已經係viu最大嘅廠 )
未係完全展現到佢full stage個種力量

《絕對發言》依類歌都好似幾o岩佢唱
曲風冧冧地但係又有beat同有得rap
polarbearbear 發表於 2021-2-18 20:22

呢d live睇得好開心

何桂藍(立場姐姐)被正式起訴前寫AL... -
勁長但係寫得好好
講香港是否需要跳唱歌手o個段值得深思 ...
polarbearbear 發表於 2021-2-28 21:43

Quote一小段:
//直到2021的叱吒和〈一所〉,才覺得,原來舞蹈中的「表演」與「表達」可以無縫融為一體;而舞,也只是其中一環。盧瀚霆表演中的一切一切,從四肢每一個關節,到軀幹,到喉頭發出的嗓音,到表情,到眼神,一切都渾然一體 —— 甚至連旋律與歌詞,都只是在那貫通全身的能量服務。//

希望立場姐姐黎緊都有機會睇到EGO live

使唔使咁長?
其實想知中意al嘅多數係女仔呀可?
kenneth 發表於 2021-3-4 03:05

男排之後多左男fans
不過都係女為多

都係
好彩AL剛柔都ok, 唔同舞風都handle到
以前成日覺得郭富城打後d跳唱歌手有浸7味
但係AL畀我感覺好前 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-6 04:11

舞台跳唱嘅佢真係最好睇

如果跳女仔舞,佢要拿掐下點樣好有型咁跳,唔好扭得太犀利(可能會趕走街客)
不過都對佢有信心,希望佢 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-8 04:07

//希望佢可以將跳唱帶返去mass market//
來自我創大時代

更加希望EGO 4台都有好成績
呢首值

希望EGO未洗落榜住

睇怕要落榜
睇佢玩EGO relay dance 緩衝下
polarbearbear 發表於 2021-3-12 00:29

E先生冠完之後理論上得番I promise係榜可唔可以Re番EGO...

我都想.....
今週連1次都播唔到真係好奇怪
polarbearbear 發表於 2021-3-13 02:57

其實係..
所以仲幻想緊下下星期有機會RE

回復  polarbearbear

ego 各方面都好
    可惜同E先生同期,有d唔抵
    兩個都鐘意,其實論歌覺得e ...
Minimario1121 發表於 2021-3-13 14:14

可惜我已經唔知幾時係好timing

跳唱路真係唔易行
有好作品當然希望上到好的位置
希望AL唔會flop
繼續有得出跳唱(商業角度跳唱比慢歌貴好 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-13 18:36

好彩佢自己本身夠fan base
商業角度普通歌手公司應該唔會俾佢做咁耐跳唱
呢種舞台上嘅力量佢真係散發到

正因為唱跳成本高,揼咗咁大舊錢但viutv又唔大力推,拎最大回報
除咗本身fans同廣東歌樂迷之間圍爐有口碑, ...
iwnlyg 發表於 2021-3-13 19:00

我覺得viu初頭無諗到要用170ap for 2個新人 first plug?

我都睇唔透
viu好似無咩strategy幫佢擴大fanbase
佢好似係上年chill club唯一一個鏡solo冇歌上冠軍
快歌 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-13 19:29

黎緊大叔算唔算係你講嘅爆起位

sor,睇唔到AP個頁,想問下係咪3個加埋200到?而EGO只係分到30左右?超高AP冠E先生 vs EGO 0AP...好心痛{:1_1 ...
iwnlyg 發表於 2021-3-13 19:50

Total 200AP左右
未計I promise都準備上榜

yes,無講過公司冇俾資源,唱跳歌更加係貴
但release完缺乏宣傳,變成事倍功半,對公司對AL都好嘥
嚟緊有兩套 ...
iwnlyg 發表於 2021-3-13 21:11

想像到情況會同上年神隊友相似
男排谷起左 神隊友亦都算hit
但係要令大眾recognize番佢跳唱嘅音樂事業仲好似大距離

cls hea播4週就完咗... chill club 都唔洗旨意上到
樂壇之鬼 發表於 2021-3-13 22:47

Chill club會上到嘅咁
係上到咩位姐~

我諗跳唱要有noise都有好多野可以做...
一係各大流行榜攞到好成績, 播得多街客聽得多潛移默化, 一係同樂 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-13 23:41

想佢同多d跳唱音樂單位合作+1
郭富城好似太難
但近如sherman/sukie/就算係陳葦璇我都覺得okay

Music live就budget問題啦
我諗viu本身係想搞music zone嘅細con (同姜 ian第一年一樣)
而家嘅music live無收入所以唔搵dancer

再近d同joyce, fatboy crossover都會好睇
polarbearbear 發表於 2021-3-14 19:54

同意

Btw EGO終於上CC榜
希望上到高位d

終於上CC榜, 幾時有EGO LIVE 睇
pekopoko 發表於 2021-3-15 12:33

大國文化應該壓軸?
11/4可能

仲諗住有些徵機會RE
點知柳要出歌了
lalaland 發表於 2021-3-15 23:16

Viu 903榜最多4首
我仲心存少少希望

如果播得幾次榜尾游走都無咩意思
谷得起真係要靠靚走勢高位熱播,EGO黃金timing冇咗㗎喇...
下plug ...
iwnlyg 發表於 2021-3-16 11:45

都係
下plug劇歌hit就意料中事
但慢歌始終唔係佢最吸引人嘅位
或者我諗fans同佢自己都係想人睇到佢跳唱行得再遠
希望下首跳唱可以繼EGO之後再去到一個新高度

exactly...佢5首歌之中,串流平台成績最好係神隊友?
(好似keep咗個幾月都係幾個榜10大)
呢首歌係幾好,但我 ...
iwnlyg 發表於 2021-3-16 15:06

EGO同神隊友串流成績應該差唔多
都係大進步黎
利申淨係留意kkbox

可以有首本地冠軍歌已經心足
佢其中一個夢想係上mama台表演
希望佢可以安穩一步步咁行上去 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-20 18:03

睇下EGO係其他三台嘅造化

Al ig up左應該係chill club live
edwardngwy 發表於 2021-3-21 20:43

好期待
希望冠到

冠都唔過分丫...
不過睇走勢今個星期落榜都唔surprise
polarbearbear 發表於 2021-3-24 01:13

9>9>...?

會唔會仲衰過角落生物呀EGO至少上三甲啦
lalaland 發表於 2021-3-24 12:15

同意呀
私心想冠到

跳埋舞真係無得輸
lalaland 發表於 2021-3-26 18:19

估唔到第一次睇ego live係呢個場合

連港台都上唔到三甲,跌到落16位
lalaland 發表於 2021-3-28 15:57

應該會上番...掛

港台同CC都仲未落榜

拍得幾好 唔係講笑睇完真係心動想買
squares 發表於 2021-4-9 06:26

已課

無用過呢隻牌子 正唔正
squares 發表於 2021-4-9 16:41

用左2日 唔錯
同埋呢個set都底買

Chill club聽日竟然冠悔過書 希望ego未落榜
等多個禮拜再冠
kevin2011 發表於 2021-4-11 00:35

悔過書上榜3星期就冠
Chill club真係無乜路可以捉
EGO live錄左唔知幾時播..
希望下星期有機會冠到啦

EGO第一個full stage live