返回列表 發帖
唔該曬版主終於有post了

5分for全部

覺得《EGO》曲詞編監都好正
AL嘅跳同唱,再配合埋MV睇好爽
特別鍾意佢啲歌詞夠入肉
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

呢首正 同埋件冷衫
edwardngwy 發表於 2021-2-7 21:08

幫你上圖好神奇嘅冷衫

揀歌揀得好好!
好岩佢唱!!

旋律好正, 熟悉得黎又有新鮮感
加上佢舞蹈真係合格有餘, 香港黎講算係好上乘

...
jaytang 發表於 2021-2-7 21:59

霆貴人

神奇冷衫 期待聽晚佢地edan moov live
edwardngwy 發表於 2021-2-7 22:01

帶圖回貼聽晚9點一齊睇登神live

支持 gocrazy 俾 5分
616.1314 發表於 2021-2-7 22:24

多謝各位CM會員嘅支持我又得獎啦!

因為撐AK,所以支持佢好兄弟AL,比左五分

(反OT)鏡子選歌真係幾好,首首都值得loop,今年無左要壓新人ap壓 ...
on07111 發表於 2021-2-7 22:33

咁都比你搵到位hard sell下

聽日中午12點半有IG live訪問
唔知係唔係嘉姐呢?

5 fun
編曲好jeng
希望AK快D出歌

CM有mirror就要提AK!
michael344 發表於 2021-2-7 23:19

唔好啦走音XX再出歌真係浪費鏡仔資源
比啲機會Jeremy好過啦,相信會有驚喜

Vocal比起一所懸命時進步咗,欣賞Anson即使唱快歌及咁密嘅歌詞時都咁努力咬牙,但要再努力練習用聲,本身聲 ...
JarvisCocker 發表於 2021-2-7 21:37

其實AL排舞都好睇
佢造星二啲表演都係自己排,仲無咩動作重復
唔知幾時有EGO嘅dance version睇

5fun!
曲+詞好掂,首歌背後的意義好有意思,希望多d人get到!
最後,AL真係進步好多.... ...
okadav6 發表於 2021-2-8 01:30

我妒忌啊
AL成首新歌都係唱緊比
CM某個K字開頭嘅走音XX粉聽

EGO呢份詞係希望大家係表達自己鐘意/討厭的同時都可以尊重,所以唔好特登tag其他CM會員啦!專心支持AL+細 ...
okadav6 發表於 2021-2-8 09:09

太專業嘅嘢唔識
但覺得今次EGO成首歌都精緻咗好多
編曲好豐富咁

暫時年頭兩首E字頭歌嘅MV都拍得好好
viutv終於捨得洗多啲budget落鏡仔到

https://www.youtube.com/watch?v=fyfnf-7z550

真係出咗個抽水女版MV

CCTV=網絡安全隱患
眼=旁觀有罪
無五官=若有若無
教主有taste

唔明點解唔畀佢自己排自己solo嘅 ...
ka_sakura 發表於 2021-2-8 21:14

原來有咁嘅意思睇得好仔細

咁快已經十幾個人比1分
edan同肥仔嘅投票又係咁

真心咩?
都唔知啲人咩心態
無論邊方面睇首歌都無理由1分啦

To 對有人投1分好有意見嘅會員:
「唔鍾意就唔鍾意㗎啦,你都唔鍾意__(請自行填充)__啦,你有咩資格講?」
...
losyes 發表於 2021-2-9 07:37

可憐嘅locker幾時有E先生劇場版

周柏豪有一排都狂出呢個主題嘅歌
悼念
kenneth 發表於 2021-2-9 09:10

終於等到你啦
AL成首新歌都係唱比你聽,我葡萄啊!

睇佢尋日唱LIVE都唱得幾好, 係唱EGO OK, 其他歌要再練下先
JarvisCocker 發表於 2021-2-9 10:16

琴晚EGO live真係唱得幾正,歌詞咁快本來都驚

同edan合唱嘅without you同絕對發言都唔錯啊
希望登神cp可以一齊上chill club

頭一次聽唔太鍾意
但聽左四五次之後就會愛上!
John 發表於 2021-2-9 12:18

今個星期咁多鏡歌你個鏡榜點搞啊?

慢歌要繼續努力
兩首中板台灣歌反而幾好
EGO live好驚喜
歌詞密到咁都咬字準確仲唱到個氣勢仲要彪高音同 ...
polarbearbear 發表於 2021-2-9 20:40

尋晚edan揀嘅歌都幾啱AL唱

希望大叔的愛如果登神一齊唱主題曲
都可以係輕快啲嘅甜歌

插曲可以係AL同大叔(少女地)合唱嘅爭仔歌  
黃德斌合唱過年少無知, 有幾個樂壇獎嫁 (十大中文金曲, ...
boy4dudes 發表於 2021-2-9 23:34

大叔居然咁唱得㗎

EGO first live
fish3333 發表於 2021-2-9 22:41

EGO首唱真係越聽越正
歌詞咁快AL都唱到好似CD版咁

發覺戴住耳機聽EGO更加好聽,編曲好正

星2 start it 同 mama都好好睇

睇ego mv都覺得啲steps無咩特別記憶點
(一所懸命AL手勢好深刻)
...
iwnlyg 發表於 2021-2-13 08:56

我覺得造星二同edan一齊表演嘅killer都好好睇啊
AL自己排嘅舞步好特別,好型
但亦都係因為呢個表演贏咗,某啲分化XX就出story踩登神

高清版首唱
真係唱得好
lalaland 發表於 2021-2-16 11:43

覺得佢live唱得仲放過錄音版,好正

Anson Lo跳舞無得輸,型到爆
快D上Chill Club啦
lalaland 發表於 2021-2-17 22:45

係囉幾時先有得上chill club啊
edan就話當下年新人所以唔上住
但係AL嘅神隊友同EGO都唔上榜嘅話
係咪花老母故意壓住AL,想比新人金走音XX?

《絕對發言》依類歌都好似幾o岩佢唱
曲風冧冧地但係又有beat同有得rap
polarbearbear 發表於 2021-2-18 20:22

登神甜到漏一定要合唱大叔的愛主題曲啊

原來CM真係咁多都男會員

男性觀眾應該鍾意睇爆炸性啲嘅舞?!
身邊男仔fds都讚AL叱咤opening同EGO有型
睇一所懸命mv頂唔順對lace手襪 ...
iwnlyg 發表於 2021-3-5 20:17

我覺得AL跳男舞女舞都carry得好好睇
跳力量爆炸嘅就好型
出道前佢教女仔舞又唔同感覺,好扭得好sexy

我覺得可以跳一首兩首女仔舞搞下突破都好

但都係比較鍾意男仔跳有力量啲嘅舞

CM好似八九成都係男仔 ...
Pure. 發表於 2021-3-7 14:03

uncle周圍都係
點樣先可以吸引多啲女仔嚟玩

希望今日中午嘅報榜唔會係最後一次903聽到EGO啦