返回列表 發帖
以往聽Anson Lo歌一定要配埋mv睇跳舞
(意思係齋聽唱嗰part好麻麻,要畫面幫補下)
難得呢首齋聽歌都好loopable
唱歌進步神速,或者係個range&beat都啱佢唱
鍾意首歌主題係講網絡欺凌,佢作為受害者去唱夠曬說服力
手動5分

charm過狄易達好多呀嘛
佢真係有好多可能性
polarbearbear 發表於 2021-2-9 20:34

認同AL好charm好多可能性不過相比佢跳BurnOut甚至之前教開jazz funk
我最鍾意都係一所懸命&EGO呢種力量型爆炸性舞步

我反而最鍾意佢自己排嘅舞,好有style,Rock sir唔係唔好,但係真心d steps有d重複,同埋私心覺得耀sir都 ...
hkaddoil 發表於 2021-2-12 18:15

星2 start it 同 mama都好好睇

睇ego mv都覺得啲steps無咩特別記憶點
(一所懸命AL手勢好深刻)
靠晒Anson Lo大大力跳去carry
不過唔知係咪加插咗戲劇情節所以cut咗
等睇dance version

dance version好正

回復  kenneth

希望佢可以慢慢擴大男fanbase,多d街客欣賞佢
成為新一代跳唱小天王 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-5 02:47

男性觀眾應該鍾意睇爆炸性啲嘅舞?!
身邊男仔fds都讚AL叱咤opening同EGO有型
睇一所懸命mv頂唔順對lace手襪(但我好鍾意)
同埋會覺得burnout隻sexy舞吸引女仔睇多啲

我覺得AL跳男舞女舞都carry得好好睇
跳力量爆炸嘅就好型
出道前佢教女仔舞又唔同感覺,好扭得好se ...
gocrazy 發表於 2021-3-5 20:29

但男仔未必鍾意睇另一個男仔扭?!!

之前嘅歌未能好好表現到佢自身嘅能力,但呢首做到,可惜 903 唔播得多
chachacharlie 發表於 2021-3-12 14:11

我覺得之前展現唔到係當時佢都未有能力

而家唱功各方面都進步咗,再聽返一所懸命就覺得爭咁啲,EGO好太多

903hea播好可惜,but好在收到好多好評,相信佢都心滿意足~

將來有一plug招牌唱跳 EGO, 而903失禁式個個節目播我會好興奮

跳唱路真係唔易行
有好作品當然希望上到好的位置
希望AL唔會flop
繼續有得出跳唱(商業角度跳唱比慢歌貴好 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-13 18:36

正因為唱跳成本高,揼咗咁大舊錢但viutv又唔大力推,拎最大回報
除咗本身fans同廣東歌樂迷之間圍爐有口碑,好似擴大唔到觀眾群??

我覺得viu初頭無諗到要用170ap for 2個新人 first plug?
fish3333 發表於 2021-3-13 19:29

sor,睇唔到AP個頁,想問下係咪3個加埋200到?而EGO只係分到30左右?超高AP冠E先生 vs EGO 0AP...好心痛
AL=大國煎

我都睇唔透
viu好似無咩strategy幫佢擴大fanbase
佢好似係上年chill club唯一一個鏡solo冇歌上冠軍
快歌 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-13 19:29

上年冇冠軍歌我又覺得正路嘅
冠 Burn Out 角落生物 ?? 唔值就唔拎好過拎!
神隊友有男排加持或者可以 ?? 但無上榜!
我prefer佢首支冠軍歌係由唱跳代表作拎到,即係EGO

同意burn out同角落生物未到冠軍水準
神隊友連榜都無上過就有d奇怪..
(實情係睇埋其他歌我自己覺得有d未 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-13 20:59

yes,無講過公司冇俾資源,唱跳歌更加係貴
但release完缺乏宣傳,變成事倍功半,對公司對AL都好嘥
嚟緊有兩套戲應該可以谷到人氣,但我諗緊音樂上(尤其主打跳唱呢個selling point)可以點sell到俾更多人

Viu 903榜最多4首
我仲心存少少希望
fish3333 發表於 2021-3-15 23:27

如果播得幾次榜尾游走都無咩意思
谷得起真係要靠靚走勢高位熱播,EGO黃金timing冇咗㗎喇...
下plug應該係大叔的愛劇歌?希望年尾有多plug跳唱谷得起

都係
下plug劇歌hit就意料中事
但慢歌始終唔係佢最吸引人嘅位
或者我諗fans同佢自己都係想人睇到佢跳唱行 ...
fish3333 發表於 2021-3-16 13:19

exactly...佢5首歌之中,串流平台成績最好係神隊友?
(好似keep咗個幾月都係幾個榜10大)
呢首歌係幾好,但我始終希望佢可以靠跳唱吸引觀眾

EGO同神隊友串流成績應該差唔多
都係大進步黎
利申淨係留意kkbox
fish3333 發表於 2021-3-16 16:41

我係睇流行榜個post show埋kkbox moov joox成績見到唔錯

live版依然跳得好有力
dance break完都上到高音
lalaland 發表於 2021-3-22 19:19

呢段break唔洗唱所以跳盡?跳完飆高音幾癲
其他位又唱又跳應該會收啲?好期待
btw,段break臨開始儲盡氣個樣好搞笑

聽日金撈金JER開LIVE
唔知會唔會跳唱EGO呢
lalaland 發表於 2021-3-24 12:17

首次唱跳EGO係維他live都幾好笑,有冇headmic提供都成問題
好期待將來有人邀請佢做真正music live同其他跳唱歌手crossover