返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大流行榜@2021/02/07

903 專業推介@2021/02/06
RK  LW Songs                       Singers
01  03  東京人壽         容祖兒
02  10  所有遺失的東西      泳兒
03  04  俏郎君          張敬軒
04  08  多喝水          鄭融
05  16  哥本哈根的另一個我    薛凱琪
06  05  我不如          曾比特
07  18  都市 ~Lonely Night~   Delta T / 楊雅餘
08  ne  集合吧!地球保衛隊    C AllStar
09  11  浸浴           葉巧琳
10  12  無名指的勇氣       林欣彤
11  09  虛擬人與我        陳凱詠
12  ne  一知半解         衛詩
13  ne  暗戀家          石山街
14  re 是但求其愛        陳奕迅
15  07  波板糖          Supper Moment
16  20  Braceless         P1X3L
17  ne  E 先生 連環不幸事件     呂爵安
18  19  郵差叔叔送信純熟迅速送出 未能接通
19  06  樂壇已死         吳林峰 / 樂壇已死大合唱團
20  ne  Lady Killa         Fatboy

中文歌曲龍虎榜@2021/02/06
RK  LW Songs        Singers
01  04  低級趣味       衛蘭
02  01  多喝水        鄭融
03  07  明年見        ONE PROMISE
04  19  樂壇已死       吳林峰
05  Re  是但求其愛      陳奕迅
06  08  所有遺失的東西    泳兒
07  09  我不如        曾比特
08  02  惡夢經        陳健安
09  13  俏郎君        張敬軒
10  14  心跳移植       胡鴻鈞
11  20  我在流浮山滴眼水.jpg Serrini
12  12  波板糖        Supper Moment
13  ne  沒完沒了       HANA菊梓喬
14  15  Stronger        鄭伊健
15  16  虛擬人與我      陳凱詠
16  10  都市~Lonely Night~ Delta T / 楊雅餘
17  06  浸浴         葉巧琳
18  ne  集合吧!地球保衛隊  C Allstar
19  ne  Lady Killa      Fatboy
20  ne  一知半解       衛詩

新城勁爆流行榜@2021/02/06
RK  LW Songs                              Singers
01  07  時光倒流一句話        林家謙
02  12  冰原             應智越
03  06  波板糖            Supper Moment
04  11  softly.            曾詠熙、T-ma
05  14  心跳移植           胡鴻鈞
06  08  多喝水            鄭融
07  NE  Lady Killa            梁業
08  09  STRONGER          鄭伊健
09  10  俏郎君            張敬軒
10  19  不一樣的我          曾樂彤
11  NE  集合吧!地球保衛隊      C AllStar
12  13  所有遺失的東西        泳兒
13  15  郵差叔叔送信純熟迅速送出   未能接通
14  16  沒完沒了           菊梓喬
15  NE  怎麼捨得你          糖兄妹
16  18  種子             Nowhere Boys
17  17  一對替代一個         陳詠桐
18  20  失戀症候群          倪辰
19  NE  我不想別離          王灝兒
20  NE  都市 ~Lonely Night~      Delta T、楊雅餘

Chill Club 推介榜@2021/02/07
RK  LW Songs                     Singers
01  06  ~旋轉 with me*        Serrini
02  08  旁觀有罪        陳蕾
03  04  常願意         岑寧兒
04  05  哥本哈根的另一個我   薛凱琪
05  07  東京人壽        容祖兒
06  NE  是但求其愛       陳奕迅
07  09  STRONGER           鄭伊健
08  NE  集合吧!地球保衛隊   C AllStar
09  NE  所有遺失的東西     泳兒
10  NE  浸浴          葉巧琳

MOOV本地熱播TOP100@2021/02/03
RK LW  Songs         Singers
01 01 是但求其愛       陳奕迅
02 02 時光倒流一句話     林家謙
03 03 俏郎君         張敬軒
04 05 東京人壽        容祖兒
05 07 哭牆          谷婭溦
06 06 愛情事         連詩雅
07 08 未開始已經結束     Dear Jane
08 10 多喝水         鄭融
09 11 逆流直上        謝東閔 / 戴祖儀
10 13 神隊友         盧瀚霆

JOOX本地熱播榜@2021/02/05
RK  LW Songs         Singers
01 01 哭牆          谷婭溦
02 03 俏郎君         張敬軒
03 02 逆流直上        謝東閔 / 戴祖儀
04 04 是但求其愛       陳奕迅
05 05 未開始已經結束     Dear Jane
06 08 心跳移植        胡鴻鈞
07 09 多喝水         鄭融
08 07 東京人壽        容祖兒
09 18 見或不見        張敬軒
10 11 哥本哈根的另一個我   薛凱琪

KKBOX本地單曲週榜@2021/02/05
01 20 E先生 連環不幸事件   呂爵安
02 02 俏郎君         張敬軒
03 01 一人之境        林家謙
04 03 時光倒流一句話     林家謙
05 04 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
06 05 下一位前度       林家謙
07 16 遲了悔改        周殷廷
08 06 是但求其愛       陳奕迅
09 09 東京人壽        容祖兒
10 08 蒙著嘴說愛你      姜濤

勁歌金榜@2021/02/06
RK  LW Songs      Singers
01  02  逆流直上      謝東閔 戴祖儀
02  03  心跳移植      胡鴻鈞
03  04  多喝水       鄭融
04  05  沒完沒了      HANA菊梓喬
05  06  誰人在身邊     王灝兒JW
06  07  惡夢經       陳健安
07  08  俏郎君       張敬軒
08  09  所有遺失的東西   泳兒
09  10  嗚哩雙刀      李靖筠Gladys
10  NE  我不想別離     王灝兒JW

牙融五台冠夢碎-.-
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 8 (20/2/2021)

1. 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix) - 泳兒 / per se    2. 波板糖 - Supper Moment   3. 集合吧!地球保衛隊 - C AllStar   4. 搬 - Gin Lee   5. 遲了悔改 - 周殷廷

May aiiiiiiii 上晒五台
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

KKBOX本地單曲週榜@2021/02/05
01 20 E先生 連環不幸事件   呂爵安
02 02 俏郎君         張敬軒
03 01 一人之境        林家謙
04 03 時光倒流一句話     林家謙
05 04 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
06 05 下一位前度       林家謙
07 16 遲了悔改        周殷廷
08 06 是但求其愛       陳奕迅
09 09 東京人壽        容祖兒
10 08 蒙著嘴說愛你      姜濤
CunninG 發表於 2021-2-7 22:27
美圖口中好紅嘅星夢呢
爭取 高分
好多人恨嘆下午茶 我暫時唔恨喎

美圖口中好紅嘅星夢呢
SugarFree 發表於 7/2/2021 22:32
佢係咪美圖肥肥
Music Picks Week 8 (20/2/2021)

1. 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix) - 泳兒 / per se    2. 波板糖 - Supper Moment   3. 集合吧!地球保衛隊 - C AllStar   4. 搬 - Gin Lee   5. 遲了悔改 - 周殷廷

牙融五台冠夢碎-.-
kwanie 發表於 2021-2-7 22:28

死人viutv
係咪收到風融姨轉簽星夢?

我嘅願望好簡單
希望登神cp快啲一齊上chill club表演
想聽返曬E先生、EGO、神隊友嘅live
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

哥本哈根的另一個我 播得甘差,女金無啦無啦

佢係咪美圖肥肥
kwanie 發表於 2021-2-7 22:33
呢個名好完美給你一張坐墊
爭取 高分

May aiiiiiiii 上晒五台
l00540 發表於 2021-2-7 22:32

mayiii5台冠
祖祖要雙倍10周冠

美圖口中好紅嘅星夢呢
SugarFree 發表於 2021-2-7 22:32

預告謙入夢
秉承cm精神 推廣好音樂

死人viutv
sexykaren 發表於 2021-2-7 22:33

真呀?  但mami冠都開心嘅

美圖口中好紅嘅星夢呢

咪有三點五首由勁歌金曲2020年最佳唱作歌手金獎歌手林家謙主唱的歌曲
仍信愛過的好人能活得到更好

希望美傭多喝水可以為佢谷返啲人氣
今年仲有歌出啦

兩個同鄉
差唔多年份 美蘭
遲成十年嘅 美迦 都已貴為女金
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

佢係咪美圖肥肥
kwanie 發表於 2021-2-7 22:33
救命 差啲噴飯
C.Y. Music Awards 2020 [結語]
Cyrus Top 20 2021 [WEEK #8]
01 暗戀家 / 石山街 02 EGO / 盧瀚霆 03 E先生 連環不幸事件 / 呂爵安

上個post都幾多fans講
不過真心唔明點解你要咁 CARE 一啲都無咩人會 CARE 嘅嘢
最care係你地嘅偶像,佢係最想5台雙冠軍
A Powerpick年度大清算 2020
click here

牙融五台冠夢碎-.-
kwanie 發表於 2021-2-7 22:28

地球來的人後又一首
LD Canto Chart 2021 (Week9)
1. 哥本哈根的另一個我 - 薛凱琪
2. 浸浴 - 葉巧琳
3. 所有遺失的東西 - 泳兒 & per se

Updated

Chill Club 計榜分嘅話 (第十位1分,第一位10分)(2020 WK 22 - 2021 WK 6)

十大
幸福門 Gin Lee 60
Ignited Mirror 48
成熟不了 Thor 48
See you next time AGA 48
次元壁 Mag 46
NEW 東京人壽 Joey 45
精神時間房 Phil 44
Mean 鄧小巧 43
開始倒數 JF 43
天生二品 Jace 42
OUT 我心中尚未崩壞的部分 Cath 41

男歌手 Top 5
JF 85
Alfred 48
家謙 48
Thor 48
Phil 44

女歌手 Top 5
小巧 65
Jace 62
Gin Lee 61
Aga 55
Cath 52

組合 Top 5
RB 68
Mirror 48
Zpecial 33
DJ 32
SM 24
一家之主得我一個,蝦!

Updated

Chill Club 計榜分嘅話 (第十位1分,第一位10分)(2020 WK 22 - 2021 WK 6)

十大
幸福門 Gin Lee ...
michael344 發表於 7/2/2021 22:40
留意返仲有3 星期

Updated

十大
michael344 發表於 2021-2-7 22:40

千嬋1分

預告謙入夢
kenneth 發表於 2021-2-7 22:36

曾志偉要整頓勁歌,仲入星夢?

美圖口中好紅嘅星夢呢

Yan Ting
I would never tell you if you way over the top
Love and hate this kind of CityPop

千嬋1分
sexykaren 發表於 2021-2-7 22:41

美男子與香煙 1fun
一家之主得我一個,蝦!

美男子與香煙 1fun
michael344 發表於 2021-2-7 22:44

gin lee女銅來
千嬋係真正1fun

好期待下個星期903個榜啊
樂壇已死

感覺viu tv個頒獎禮咁搞,永遠都同另外三台錯開一d歌

Updated

十大
michael344 發表於 2021-2-7 22:40

袁偉豪0分
醉迷明荃

感覺viu tv個頒獎禮咁搞,永遠都同另外三台錯開一d歌
lu12 發表於 2021-2-7 22:45

十個位
咪好似2010年前既tvb囉 永遠慢幾拍

上個post都幾多fans講
不過真心唔明點解你要咁 CARE 一啲都無咩人會 CARE 嘅嘢
最care係你地嘅偶像,佢係最 ...
gcgoobi 發表於 2021-2-7 22:38

美祖喺邊度講過好想要5台雙冠軍?
開心share下吖

美圖口中好紅嘅星夢呢

美圖2周冠祖祖

[2月7日之廣東歌]

2004年2月7日 - 呂方推出國粵語精選音樂大碟《最動聽的呂方》
2015年2月7日 - Josie & the Uni Boys舉行《叱咤903搖滾妹子音樂會》

[2月8日之廣東歌]

1994年2月8日 - 譚詠麟推出專輯《夢幻的笑容》
2003年2月8日 - At17於藝穗會書店,舉辦第三場巡迴音樂會《Meow Meow Meow巡迴音樂會》
2005年2月8日 - 許冠傑於紅館舉行6場《許冠傑’05賀歲嘉年華》演唱會,首位香港歌手於8個月內舉行44場演唱會,再次刷新香港歌手在紅館舉行演唱會的最高場次紀錄,共超過550,000位觀眾
2007年2月8日 - 側田聯同香港管弦樂團於紅館舉行一連四場《港樂.側田演唱會》
2008年2月8日 - 李克勤於紅館舉行11場《用心聆聽你的克勤演奏廳》
2008年2月8日 - 陳慧嫻在九展舉行兩場慈善演唱會《陳慧嫻活出生命II演唱會2008》
2009年2月8日 - 何韻詩在九龍拔萃男書院露天球場舉行《快樂是免費的》音樂會,免費入場

袁偉豪0分
LoveMirkay520 發表於 2021-2-7 22:46

星夢除jw,全部0分

十個位
Wonders 發表於 7/2/2021 22:46
其實而家都有時唔覺得好新

美祖喺邊度講過好想要5台雙冠軍?
開心share下吖
hihi 發表於 2021-2-7 22:47

係cm講過

其實而家都有時唔覺得好新
kwanie 發表於 2021-2-7 22:48

前個星期仲冠緊mean

可以留意吓yoyo 首歌已37分
按走勢,有機下週冠軍
一家之主得我一個,蝦!

前個星期仲冠緊mean
Wonders 發表於 7/2/2021 22:49
另一邊都隔咗成個月先冠CM至尊歌

十個位
Wonders 發表於 2021-2-7 22:46

到時個獲獎名單可以睇到莫文蔚同容祖兒爭金獎。

死人viutv
sexykaren 發表於 2021-2-7 22:33

寧願佢簽蛋
秉承cm精神 推廣好音樂

咪有三點五首由勁歌金曲2020年最佳唱作歌手金獎歌手林家謙主唱的歌曲
on07111 發表於 2021-2-7 22:36

順帶一提,該金獎係同時由三位歌手獲得,包括美孝同美康,冇銀同銅
爭取 高分

順帶一提,該金獎係同時由三位歌手獲得,包括美孝同美康,冇銀同銅
SugarFree 發表於 2021-2-7 22:57

下,真係唔知我都係事後睇報導先知佢拎咩獎。
咁仲叫金獎

星夢除jw,全部0分
sexykaren 發表於 2021-2-7 22:48

jw d分應該都要清0,因為佢轉咗過西夢,靈魂都轉走埋,已經唔係當初上榜果個來,依家jw我只知萬豪酒店
爭取 高分

唔夠1分鐘都要播人壽-.-
Steven's Top 20 Collections Week 9
01  浸浴 - 葉巧琳
02  集合吧!地球保衛隊 - C Allstar
03  虛擬人與我 - 陳凱詠

下,真係唔知我都係事後睇報導先知佢拎咩獎。
咁仲叫金獎 ...
on07111 發表於 2021-2-7 22:58
下?咁on9嘅事我以為呢度個個都知
爭取 高分

健吾真係好中意東京人壽

jw d分應該都要清0,因為佢轉咗過西夢,靈魂都轉走埋,已經唔係當初上榜果個來,依家jw我只知萬豪酒店 ...
SugarFree 發表於 2021-2-7 22:59

JW啲分係Sunny Idea嘅,唔關星夢事,王君馨就幫TVB拎到分
I would never tell you if you way over the top
Love and hate this kind of CityPop

唔夠1分鐘都要播人壽-.-
steven 發表於 2021-2-7 22:59

啱啱1分鐘算到盡

啱啱1分鐘算到盡
Wonders 發表於 2021-2-7 23:02

其實計埋報時fade out位又真係啱啱好
Steven's Top 20 Collections Week 9
01  浸浴 - 葉巧琳
02  集合吧!地球保衛隊 - C Allstar
03  虛擬人與我 - 陳凱詠

JW啲分係Sunny Idea嘅,唔關星夢事,王君馨就幫TVB拎到分
sigmasigma 發表於 2021-2-7 23:01

G.Racie 不是星夢的
星夢係1分都冇
一家之主得我一個,蝦!

下?咁on9嘅事我以為呢度個個都知
SugarFree 發表於 2021-2-7 22:59

果晚直接無視左呢個頒獎禮係之後睇報導先知佢除左男歌手入圍名單比人DQ,連一首金曲都無