返回列表 發帖

李幸倪率陳凱詠P1X3L開年 望疫情退散冀2022再踏紅館

轉眼間牛年來臨,但因為疫情影響,新一年仍有很多未知之數。一班年輕歌手李幸倪(Gin Lee)、陳凱詠(Jace)和男子組合P1X3L等決定相約在一起熱熱鬧鬧來一個快樂開年好開始。因口罩仍是近來大家的必需品,他們決定搞搞新意思,在口罩上設計充滿新年氣氛的圖案,祝願新一年大家都身體健康,世界充滿愛。

年輕一族對新年的傳統習俗未必太講究,Gin Lee跟Jace也喜歡趁農曆年跟家人旅行,但今年有疫情,沒有機會去旅行,Gin Lee更與家人分隔三地:「家姐、父母同我都喺唔同地方,今年第一次唔係同家人一齊過。試吓視像食團年飯、拜年,約好咗時間,爸爸媽媽都悶,一家冇試過咁樣視像。」以往的新年,Gin Lee堅持盡量有假放,「試過有一年冇攞假,嗰年初四有音樂會,但好後悔囉!因為係初四做騷,之前備戰就住唔玩唔食,好似冇過年咁。當完咗騷,初五想玩但其他人就返工,錯晒!所以嗰次好似冇過年一樣,覺得除非有好緊要嘅工作,如果唔係都盡量攞假。」

Jace的父母喜歡泰國,所以農曆新年習慣一家人到當地旅遊,她笑說自己似泰國人:「同學以為我係泰妹,返鄉下。而且我又似,每年農曆年都去喎!仲唔係泰國人?膚色都因為每年去所以有『補色』。後來都唔解釋,但一講泰文就穿煲。」雖然家人不執着傳統習俗,但Jace亦會向父母斟茶兼講恭賀說話,覺得應該向母親學沖茶,把傳統承傳下去,Jace亦覺得可以嘗試學沖茶。
新年新希望,Gin Lee和Jace不約而同希望有實體騷能跟歌迷互動,Jace在去年尾被緋聞纏身,被指與顧定軒和導演陳健朗陷入三角戀,她希望新一年緋聞不要再炒旺下去:「緋聞唔好炒旺,旺係好,旺事業好啲,炒吓啲歌聽吓就夠,我而家同工作拍拖,好熱戀相愛。」而Gin Lee去年未能舉行實體個唱,舉辦網上音樂會儲足經驗,希望2022年能舉行實體演唱會再踏紅館舞台。

P1X3L三人反而較講究傳統,George跟家人十多人每年會堅持一起食團年飯:「要全部人在場,一定要齊齊整整,食完飯就食湯圓。今年疫情要喺阿嫲屋企食,齊人好熱鬧,之後通常會一齊玩魚蝦蟹應節。」Marco表示家人希望花開富貴,所以每年都會買桃花;而Phoebus就趁新年跟母親親近:「我每年都會錫佢,平時唔會錫,(新年)有一個契機,媽咪鍾意聽祝福佢後生、青春嘅祝福語,講完一連串後我就錫佢一啖。」

今年P1X3L三人都會雙線發展,同時參與ViuTV的劇集和節目,但他們在娛樂圈剛起步,雖然參與過《全民造星II》,但網民對於這個組合不看好,大呼「唔好啦!」不過他們沒有因此意志消沉:「唔會被打倒,抨擊好少,但起碼有人留意。可能要啲時間消化,第一次睇可能覺得我哋唔係好襯,但隨後發表更多作品,可能會改觀。會將大家講嘅嘢化為動力,希望未來作品做得更好,然後鍾意我哋。」
Harvard都不可教導

討論及個人諗法:
1. 點解環球要分開Gin同Aga 以往都孖公仔。一加一同獨一無二都好高view,希望佢地有第三部曲!
2. 環球好international,有馬拉妹,菲妹,同泰妹!
3. Gin再開唔開到紅館,期待新碟有新風格,可能有跳舞,期待

Source :

https://hk.appledaily.com/entertainment/20210213/PNXBIRY3CVGM7HLSPD34S4KQTU/

(有片)
https://hk.appledaily.com/entertainment/20210213/JIN35WTQGNH4XL6AXTS3UJMH7Q/

gin 有咩資格同aga 一齊出現丫
一個小子 發表於 2021-2-13 12:25

Gin singing:
自問自己只不過第二
更了解沒理據爭取你這位置

Gin Lee 話兩年內結婚
616.1314 發表於 2021-2-16 00:30

姐係Gin仲有2年博殺 工作計畫去到2022年紅館
但唔知2022仲有無疫情同政治動盪,開唔開得成都係問題 希望佢順利。。

佢真係有拍緊拖?  係真就好,最終事業都都唔及家庭重要。。

//

記者:你露咗出黎
片中果果畫面亦露出事業線

Gin Lee 話兩年內結婚
616.1314 發表於 2021-2-16 00:30

「環球大師姐」Gin Lee(李幸倪)孖男子組合P1X3L三名成員Phoebus、George及Marco及Jace(陳凱詠)迎牛年。因疫情關係,首年未能返馬來西亞和家人圑聚的Gin Lee,只能靠視象食圑年及拜年,提到留港有富貴男友陪不愁寂莫時,即發自內心的冧笑,又連講7次「係好朋友啫」,被取笑已真情流露時,她緊張到講錯話:「我紅都面晒,交唔到戲呀。」再欲拉開話題:「我新碟第二版,顏色唔同咗。」

剖白心底話
她多番強調工作很重要,但問到何時嫁人?她終於肯剖白心底話:「近排成日都諗離開屋企都11年,我好掛住爸爸、媽媽,佢哋又開始老,希望呢2年做到最好,試唔同嘅嘢,之後可能會Take a Break,你明啦,但完全唔做唔知啦。(嫁人後返馬來西亞?)未知,(都要問吓男友意見?)我覺得兩邊(走)都有可能。(男友畀你好大自由度?)冇乜人可以控制到我喎。」又指男友和父母關係良好,直言:「我所有嘅朋友都係爸爸、媽媽嘅朋友同屋企人。」因此她未來已定下大計,因2年時間好短,所以要跑快一點,現已籌備下張碟。
講到雖然表現好,可惜獎項上卻差強人意?她自言沒有難受感受,不過最大感覺是:「身邊人、網民激動過我,着緊過我,覺得幾安慰同開心,呢樣嘢對我更加重要。我寧願啲人戥我唔抵,有人在乎重要過獎項。」談及Phoebus及George表示喜歡她,她說:「開心公司有小鮮肉,我覺得佢哋好得意、好怕醜,我鍾意怕醜嘅男仔,希望有合作機會,我嚟緊都有跳舞作品。」

Jace對於Marco話很冧她,她說:「受寵若『驚』,我哋第1次見,佢好Cute、好羞澀咁,搞到我本嚟唔醜都好怕醜。(佢唔肯同你表白?)表白又唔好,佢鍾意聽歌啫。(佢話鍾意你個人)咁都…開心嘅。(接受佢追求?)咁又唔好,辦公室唔好有戀情,佢太細個,立即令我太老成。」

P1X3L希望新一年能得外界認同:「鬧我哋外,都知我哋有好嘅一面。」問公司最愛哪位師兄師姐?George和Phoebus說:「鍾意Gin Lee師姐,鍾意佢啲歌同好靚女。」Marco就話偏愛Jace:「聽《隔離》呢首歌就開始鍾意佢,好開心同佢一間公司,其實貼錢打工都諗得過,影幅相都好開心。」

原來
Marco鍾意Jace
Geroge同Pheobus鍾意Gin