返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大流行榜@2021/02/14

903專業推介@2021/02/13
RK  LW Songs                              Singers
01  01  東京人壽           容祖兒
02  15  波板糖            Supper Moment
03  17  E先生連環不幸事件      呂爵安
04  04  多喝水            鄭融
05  08  集合吧!地球保衛隊      C AllStar
06  11  虛擬人與我          陳凱詠
07  13  暗戀家            石山街
08  03  俏郎君            張敬軒
09  16  Braceless         P1X3L
10  09  浸浴             葉巧琳
11  10  無名指的勇氣         林欣彤
12  19  樂壇已死           吳林峰、樂壇已死大合唱團
13  NE  喜歡上一個人         野佬
14  14  是但求其愛          陳奕迅
15  05  哥本哈根的另一個我      薛凱琪
16  06  我不如            曾比特
17  12  一知半解           衛詩
18  20  Lady Killa                梁業
19  18  郵差叔叔送信純熟迅速送出   未能接通
20  02  所有遺失的東西        泳兒、per se

中文歌曲龍虎榜@2021/02/13
RK  LW Songs        Singers
01  05  是但求其愛      陳奕迅
02  06  所有遺失的東西    泳兒
03  10  心跳移植       胡鴻鈞
04  02  多喝水        鄭融
05  17  浸浴         葉巧琳
06  09  俏郎君        張敬軒
07  07  我不如        曾比特
08  18  集合吧!地球保衛隊  C AllStar
09  13  沒完沒了       菊梓喬
10  04  樂壇已死       吳林峰
11  12  波板糖        Supper Moment
12  14  Stronger        鄭伊健
13  15  虛擬人與我      陳凱詠
14  20  一知半解       衛詩
15  19  Lady Killa      Fatboy
16  16  都市~Lonely Night~ Delta T / 楊雅餘
17  ne  一進不退       ToNick
18  11  我在流浮山滴眼水.jpg Serrini
19  ne  這世代        李妍
20  ne  E 先生 連環不幸事件   呂爵安

新城勁爆本地榜@2021/02/13
RK  LW Songs           Singers
01  08  STRONGER          鄭伊健
02  05  心跳移植         胡鴻鈞
03  10  不一樣的我        曾樂彤
04  06  多喝水          鄭融
05  20  都市 ~Lonely Night~     Delta T / 楊雅餘
06  07  Lady Killa           Fatboy
07  03  波板糖          Supper Moment
08  09  俏郎君          張敬軒
09  15  怎麼捨得你        糖兄妹
10  11  集合吧!地球保衛隊    C AllStar
11  16  種子           Nowhere Boys
12  14  沒完沒了         菊梓喬
13  13  郵差叔叔送信純熟迅速送出 未能接通
14  12  所有遺失的東西      泳兒
15  ne  五星賀新年        葉振棠 / 露雲娜 / 李龍基 / 方伊琪 / 歐信希
16  ne  E 先生 連環不幸事件     呂爵安
17  19  我不想別離        JW
18  ne  喜歡上一個人       Yellow!
19  ne  愛的故事(上集)       艾妮
20  ne  敢愛敢恨         戴祖儀

Chill Club推介榜@2021/02/14
RK  LW Songs                      Singers
01  06  是但求其愛       陳奕迅
02  04  哥本哈根的另一個我   薛凱琪
03  03  常願意         岑寧兒
04  05  東京人壽        容祖兒
05  08  集合吧!地球保衛隊   C AllStar
06  10  浸浴          葉巧琳
07  09  所有遺失的東西     泳兒
08  NE  樂壇已死        吳林峰、樂壇已死合唱團
09  NE  無名指的勇氣      林欣彤
10  07  STRONGER           鄭伊健

MOOV本地熱播TOP100@2021/02/10
RK LW  Songs         Singers
01 01 是但求其愛       陳奕迅
02 02 時光倒流一句話     林家謙
03 03 俏郎君         張敬軒
04 04 東京人壽        容祖兒
05 05 哭牆          谷婭溦
06 06 愛情事         連詩雅
07 07 未開始已經結束     Dear Jane
08 08 多喝水         鄭融
09 09 逆流直上        謝東閔 / 戴祖儀
10 10 神隊友         盧瀚霆

KKBOX本地單曲週榜@2021/02/12
RK  LW Songs         Singers
01 01 E先生 連環不幸事件   呂爵安
02 03 一人之境        林家謙
03 04 時光倒流一句話     林家謙
04 02 俏郎君         張敬軒
05 07 遲了悔改        周殷廷
06 05 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
07 06 下一位前度       林家謙
08 11 銀河修理員       Dear Jane
09 09 東京人壽        容祖兒
10 08 是但求其愛       陳奕迅

JOOX本地熱播榜@2021/02/12
RK  LW Songs         Singers
01 02 俏郎君         張敬軒
02 01 哭牆          谷婭溦
03 03 逆流直上        謝東閔 / 戴祖儀
04 04 是但求其愛       陳奕迅
05 12 E先生 連環不幸事件   呂爵安
06 05 未開始已經結束     Dear Jane
07 06 心跳移植        胡鴻鈞
08 07 多喝水         鄭融
09 08 東京人壽        容祖兒
10 09 見或不見        張敬軒

勁歌金榜@2021/02/13
RK  LW Songs      Singers
01  03  多喝水         鄭融
02  02  心跳移植      胡鴻鈞
03  05  誰人在身邊     王灝兒JW
04  07  俏郎君       張敬軒
05  06  惡夢經       陳健安
06  08  所有遺失的東西   泳兒
07  09  嗚哩雙刀      李靖筠Gladys
08  10  我不想別離     王灝兒JW
09  NE  哪個明日             陳柏宇
10  NE  敢愛敢恨             戴祖儀

原來祖祖想拎viu女金?

Viutv首屆女金,至尊歌
祖國又贏
一家之主得我一個,蝦!

新post繼續推到人壽冠為止
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 3*

開始覺得viutv個金曲會跟榜分頒
仍信愛過的好人能活得到更好

祖國又贏
michael344 發表於 2021-2-14 22:39

4月頒獎禮原來為了幫祖祖拎至尊歌
搞到karen過哂氣

on07111 發表於 2021-2-14 22:41

咁AK又要黑面

on07111 發表於 2021-2-14 22:41

唔好啦
一家之主得我一個,蝦!

903專業推介@2021/02/13
13  NE  喜歡上一個人         野佬

新城勁爆本地榜@2021/02/13
18  ne  喜歡上一個人       Yellow!

ha...
47. Bring Him Home
2021Week09 曾比特  -  我不如
2020Summary

咁AK又要黑面
Wonders 發表於 2021-2-14 22:42

按榜分ak有銅奬
AL冇獎
一家之主得我一個,蝦!

按榜分ak有銅奬
AL冇獎
michael344 發表於 2021-2-14 22:43

AL咀到Edan應該唔會黑面
煙花紀 3*

咁AK又要黑面
Wonders 發表於 2021-2-14 22:42

花姐會盡力幫幫佢
^o^吃吃喝喝最好 我有我設計城堡 我信我永遠會過得最好~

按榜分ak有銅奬
AL冇獎
michael344 發表於 2021-2-14 22:43

AK等左28年。。。一定要新人金
希望下周冠金星女孩

該頒獎禮統計由去年5月31日至今年2月28日,各歌手於「Chill Cub推介榜」上的成績,再頒發年度推介歌曲、年度推介男歌手、年度推介女歌手、年度推介組合、年度推介新人等獎項,而更多的詳情將於稍後再作公布。

年度推介歌曲: 東京人壽
年度推介男歌手: 陳奕迅
年度推介女歌手: 容祖兒
年度推介組合: RubberBand
年度推介新人: Anson Kong

有一線撐場 又有祖兒雙冠軍拎至尊同AK首奪新人金等爆點 幾好幾好
^o^吃吃喝喝最好 我有我設計城堡 我信我永遠會過得最好~

該頒獎禮統計由去年5月31日至今年2月28日,各歌手於「Chill Cub推介榜」上的成績,再頒發年度推介歌曲、年 ...
Garfield 發表於 2021-2-14 22:53

你個gin gin領先左半年準備比人反cup

花姐會盡力幫幫佢
Garfield 發表於 2021-2-14 22:46

花老母咁偏心契兄弟
一定點都造個返新人金比黑面AK啦
如果唔係花老母又要去喊㗎啦
金Lo同金Jer就犧牲下啦

btw美柳同美姜三月出新歌
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

唔好啦
michael344 發表於 2021-2-14 22:42

第一位 10分、第二位 9位 etc. 都係你 assume 啫
佢其實想點計都得,總有辦法搬到龍門
個賽果一定會 Please 曬咁多間唱片公司嘅
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

希望下周冠金星女孩
on07111 發表於 2021-2-14 22:51

AK壓軸攞新人金 要表演上台喊10分鐘!

第一位 10分、第二位 9位 etc. 都係你 assume 啫
個賽果一定會 Pleas ...
616.1314 發表於 2021-2-14 23:00

咁都係嘅
但係都接受唔到上榜已經十星期嘅人壽拎至尊歌
一家之主得我一個,蝦!

咁都係嘅
michael344 發表於 2021-2-14 23:03

講到尾都係因為容祖兒拎姐
煙花紀 3*

Btw 今周流行榜edan 好叻叻得佢一個年輕新歌手

其他榜冠軍去哂 eason joey ekin hins Stephanie呢班老鬼。。。

咁都係嘅
michael344 發表於 2021-2-14 23:03

第一年搞始終都要討好唔同公司
大台越做越霉就係因為佢地當其他唱片公司冇到

Vincy好髮力
冇per se 版本出現應該直接第2走左
煙花紀 3*

人壽又俾臣斷五台雙周冠
好心就快快脆脆啦,儲咩榜分wor,至尊歌係幸福門唔該
❤️ 到這裏想搜尋誰  無情煙花都不屑紀念無份的愛侶 ❤️

Vincy好髮力
冇per se 版本出現應該直接第2走左
water:) 發表於 2021-2-14 23:35
呢個真
加左 per se 仲可以 R 到鹹蝦嘅 1AP
KU Cantopop Chart Week 8
1. 所有遺失的東西 - 泳兒 / per se
2. 都市 ~Lonely Night~ - Delta T / 楊雅餘
3. 浸浴 - 葉巧琳

專業評審 Gin Lee 零分
❤️ 到這裏想搜尋誰  無情煙花都不屑紀念無份的愛侶 ❤️

計我話一定係評委會+觀眾投票。如果計榜分,呼吸有害十大都拎唔到

Wasabi今日做咩播咁多舊歌
Steven's Top 20 Collections Week 9
01  浸浴 - 葉巧琳
02  集合吧!地球保衛隊 - C Allstar
03  虛擬人與我 - 陳凱詠

4月頒獎禮原來為了幫祖祖拎至尊歌
搞到karen過哂氣
sexykaren 發表於 2021-2-14 22:41

到時順便宣佈人壽第二星期冠軍
由一月上到四月

人壽又俾臣斷五台雙周冠
好心就快快脆脆啦,儲咩榜分wor,至尊歌係幸福門唔該 ...
風見志郎 發表於 2021-2-14 23:44

雖然人壽係我嘅 song of 2020
不過我都支持幸福門攞 Viu 至尊歌多啲
Gin 更需要呢個獎
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

雖然人壽係我嘅 song of 2020
不過我都支持幸福門攞 Viu 至尊歌多啲
Gin 更需要呢個獎  ...
616.1314 發表於 2021-2-15 01:00

Oh... 竟然咁頒法 全場靜晒
Btw 未崩壞先最需要呢種肯定
秉承cm精神 推廣好音樂

希望下周冠金星女孩
on07111 發表於 2021-2-14 22:51

唔新人金花姐爆喊無陰公!
今次公道係要補返畀佢

計我話一定係評委會+觀眾投票。如果計榜分,呼吸有害十大都拎唔到 ...
lu12 發表於 2021-2-15 00:08

觀眾投票咁人壽點攞獎
樂壇已死

祖國又贏
michael344 發表於 2021-2-14 22:39

等左28年
樂壇已死

[2月15日之廣東歌]

1985年2月15日 - 譚詠麟推出專輯《愛情陷阱》
1987年2月15日 - Super Girls成員趙慧珊出世
1990年2月15日 - 羅文在荃灣大會堂舉行3場《Just for U Part III》演唱會
1991年2月15日 - 葉蒨文於紅館舉行10場《葉蒨文春風得意演唱會》
1996年2月15日 - 陳慧嫻於紅館舉行回歸樂壇後首次個人演唱會
2007年2月15日 - 溫拿樂隊推出音樂精選大碟《Stars on 33》
2010年2月15日 - 農夫推出第六張專輯《O'Fama》
2019年2月15日 - 葉麗儀與葉振棠在文化中心音樂廳舉行2場《動人心弦——葉麗儀·葉振棠 香港中樂團情人節音樂會》
2019年2月15日 - 潘源良在香港藝術中心壽臣劇院舉行3場《潘源良生炒廣東話之有辣有唔辣二次唱作騷》

柳柳話3月新歌會癲D

佢留個mad hat頭係唔係配合首歌 lol
我們能出走 寬廣的銀河

觀眾投票咁人壽點攞獎
mrshadowll 發表於 2021-2-15 07:16

有評委會成分

嘩陽兒就快出新歌

柳柳話3月新歌會癲D

losyes 發表於 2021-2-15 08:00

係樂壇已死獨唱版?

柳柳話3月新歌會癲D

losyes 發表於 2021-2-15 08:00

琴晚頭髮有啲太長想睇癲癲柳

第一年搞始終都要討好唔同公司  
大台越做越霉就係因為佢地當其他唱片公司冇到  ...
Wonders 發表於 2021-2-14 23:10

其實要睇viutv第一屆頒獎禮想達到什麼目的
想好多一線歌手都出席有話題性定係想做到類似叱咤公信力
我估前者居多
Viutv可唔可以做到好似叱咤咁歌手現場才知得獎結果 我覺得都未必做到
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

其實要睇viutv第一屆頒獎禮想達到什麼目的
想好多一線歌手都出席有話題性定係想做到類似叱咤公信力
我估 ...
speedman 發表於 2021-2-15 09:56

希望viu係做kkbox/金曲獎形式 (唔係講評審準則, 而係節目編排)
下下都係得獎+唱一首歌真係好悶, 仲要有d人甩嘴走音兼無氣企在原地
我們能出走 寬廣的銀河

希望viu係做kkbox/金曲獎形式 (唔係講評審準則, 而係節目編排)
下下都係得獎+唱一首歌真係好悶, 仲要有d ...
losyes 發表於 2021-2-15 10:04

某人等左28年
走音,who f_____ care
一家之主得我一個,蝦!

建議搞音樂節形式嘅頒獎禮
樂壇已死

某人等左28年
走音,who f_____ care
michael344 發表於 2021-2-15 10:10

大家放心啦,難得今次返自己台搞
花老母仲唔出盡力整個新人金比走音XX咩

得返2日時間
點解E先生只播咗7次EGO先播5次
唔通今個星期登神都係低位?

得返2日時間
唔通今個星期登神都係低位? ...
gocrazy 發表於 2021-2-15 10:44

多得你唔少
903女員工睇到你d留言都決定播少d
煙花紀 3*

多得你唔少
903女員工睇到你d留言都決定播少d
water:) 發表於 2021-2-15 10:48

好黑暗真XX已死
無心機睇榜了

同一時間,隔離美霸公司兩首悶歌怪歌,繼續播到好高

得返2日時間
唔通今個星期登神都係低位? ...
gocrazy 發表於 2021-2-15 10:44

咁上wk上左季軍位,今wk ap低D好正常姐
其實Edan待遇已經幾好,通常新人上完亞軍/季軍位即死

仲有ego下星期先新入榜,ap低有幾奇姐?
一家之主得我一個,蝦!

咁上wk上左季軍位,今wk ap低D好正常姐
其實Edan待遇已經幾好,通常新人上完亞軍/季軍位即死{:1_ ...
michael344 發表於 2021-2-15 10:55

唔明咩規律咁即係E先生季軍之後
就唔可以再上埋去攞冠軍?

隔離美霸公司兩首怪歌悶歌嘅待遇咪更好
磨足咁多個星期都唔走