返回列表 發帖
杜之克先生之職銜改為副總經理 (戲劇製作及節目)

佢本身title 係咩?

余詠珊似係嗰啲明升暗降
表面上升咗 實際上係無權
616.1314 發表於 2021-2-18 15:04

擺明架空最多做bigbishop

分咗一半俾曾志偉
venus 發表於 2021-2-18 15:29

珍姐同曾志偉係親戚
呢條友都應該無運行

最近曾志偉回巢TVB擔任高層,今天(18日)TVB公布志偉的職銜改為副總經理,專門負責綜藝、音樂製作及節目 ...
venus 發表於 2021-2-18 15:20

呢個女人好顛咁既野都講得出
勁hea

余詠珊調職 樂見曾志偉帶領綜藝科:我可以退落嚟!

余詠珊調職為無綫助理總經理(業務發展),將全力協 ...
venus 發表於 2021-2-18 15:45

Sandy講野好有骨

Alfred有望解封
kayzzz 發表於 2021-2-18 15:55

想睇Alfred Hubert 破冰一定高收視

肥佬自立品牌一定會省靚招牌
唔知點解第一個諗起謝安琪,第二個諗起許廷鏗
想廷續星煥傳奇 ...
dom 發表於 2021-2-18 23:08

Alfred 一定唔會咁蠢啦比人封殺都走,仲走回頭咩

曾志偉搞音樂得唔得啊,想當年搞到李蕙敏跌落谷底
阿mark 發表於 2021-2-19 07:32

Stareast?

係華納好地地做一哥
自由度又大
公司又錫佢
俾我都唔想走啦
森姆@結論 發表於 2021-2-19 11:26

佢真係最大贏家tvb個時比咁好offer 佢佢都走
之後比人封殺放負面新聞都捱得過
依家叫守得雲開

曾志偉當年係李蕙敏經理人
李蕙敏係寶麗金改做環球時,事業走下坡
所以搵左曾志偉做佢經理人想幫手谷返 ...
森姆@結論 發表於 2021-2-19 11:25

不過當年環球有心hea佢?佢仲簽左梅姐...可惜梅姐過左身

講返正題
曾志偉做點都好過個兩公婆
起碼佢係真心鐘意tvb 同想香港影視有發展既
做唔做得好既我就唔睇好
除非佢地下面搵到d有橋既人又肯放手比佢搞

雖然個矮仔係藍既,又係撐警既!但睇反維基,
佢係由1998年開始做勁歌總選司儀到12年(03,04年佢無做),
...
RichieLau22 發表於 2021-2-19 12:57

如果做到當年勁歌響紅館搞又真係"公平"地分獎都可以睇睇既

矮仔響個堆藍既廢老裡面算係好d
起碼做電影有心

不過矮仔情意結響 港姐 東華 勁歌 台慶度
即管睇下會點

我唔期望"公平"地分獎,因為一定無可能發生!
只希望佢搞既勁歌頒獎禮唔好好似e家咁頒埋d豬肉獎咁!

同 ...
RichieLau22 發表於 2021-2-19 15:25

能夠做返90年代咁,有心做音樂節目都可以話對香港樂壇係好事
所以都係個句,曾志偉用咩人搞呢堆節目先係重點
佢都只係figurehead 姐

只能夠講,Sandy 太唔重視節目質素,無心做電視
個心淨係想做bigbigshop

其實係當時TVB大高層陳志雲涉貪出咗事
何麗全單人匹馬同四大傾版稅但都失敗,譚校長調停都冇用
陳總本身 ...
森姆@結論 發表於 2021-2-20 00:40

其實最應該係cut 走個保安換返志雲大師返黎