返回列表 發帖
寫得幾好,值得參考。

//AGA 的〈CityPop〉卻在復古以外注入新的元素、個性化的旋律,但骨架其實還是相當  ...
powerful 發表於 2021-2-23 21:23

WELL SAID
我覺得份態度幾好,識多啲野係好事黎既

Stupid Music
fifty1205 發表於 2021-2-24 11:53

我睇到佢尋日個IG STORY,我覺得學新野係好事,但唔洗批判別人識唔識,respect就好。

呢首唔會係豬頭骨啦,SCLS都出左第二版
不過真係唔好對佢嘅碟有咩期望,9成9又係plug夠5-6首再塞 ...
sampras625 發表於 2021-2-25 10:18

雖然我都覺得有機會繼續咁出,真心灰左!
但我又覺得佢今年資源應該會多左,同時佢上年已經開始做歌,好似錄左好多首咁,我諗舒文/佢公司都有留意到佢做歌好慢,我期待下先可能真係會出到真大碟呢!

who?
cathay1996 發表於 2021-2-25 15:54

上面咪有人答左

印象中佢幾like AGA架喎
but,成首歌都係重Vaporwave多,咁Vaporwave都算係CityPop分支嘅 ...
lmml4 發表於 2021-2-25 18:20

咁佢都冇攻擊AGA既,我收到佢只係想帶出咩先係City Pop,以家好多說法我就好少理,我鍾意就得

佢無出po,成個壇應該得你知咩事
lmml4 發表於 2021-2-26 13:29

因為佢出IG STORY嘛,仲有其他人睇到既

沒有被發覺 喜歡這種一個人的歌

其實我最鍾意反而係呢一句= =
有冇人有同感? ...
thomas199028 發表於 2021-2-27 01:29

我有同感,帶出CITYPOP真義,寂寞感

英文歌詞有好多時為左順口都唔會理grammar

As an American, I don't see any problems with the lyrics. Honestly, even English song lyrics have ...
tyli 發表於 2021-3-8 13:50

Hey bro, thank you for the explanation, like what I said up there, no one listens lol