返回列表 發帖
其實環球2014-2015有上過勁歌金榜,都唔算一直企硬,唔知點解2016又唔玩

唉,鬼叫而家啲歌手冇咩叫座力咩,佢哋紅館開到一兩場已經叫叻
唔同以前,系紅得幾個,但真係個個都好紅 ...
Hanson 發表於 2021-2-21 23:14

冇人留意香港樂壇先係重點

結果最後星夢又係大贏家
RichieLau22 發表於 2021-2-22 08:24

睇新聞曾志偉好似係要ban星夢,其實tvb要平衡唱片公司之間利益,根本唔應該有自家唱片公司,一唔係星夢做劇歌就唔派台

覺得如果只係亮相,唔玩頒獎禮都唔算係全面破冰,2013都算破過啦,同埋派奀星亮相都唔算啦

RE: 無綫同三大唱片公司破冰 周三開記者會

無綫與環球唱片破冰後,絕迹無綫多年的旗下歌手將華麗再現,環球董事總經理黃劍濤(Duncan)坦言促成今次融 ...
beethoven250 發表於 2021-2-22 13:04

唔係去傾獎,得就得,唔得就唔得

肥佬走左, 反而應該諗下點搞好星夢, 話晒都係tvb有份的公司
星夢負皮主要係個音樂班底太單一, 宜家應該多 ...
cakeiii2000 發表於 2021-2-22 21:06

如果做到好似當年華星咁就算成功

其實如果keep住唔玩榜唔去頒獎典禮同本身無乜分別啫
kenneth 發表於 2021-2-23 06:25

華納 sony 環亞 明顯係因為總選冇大獎 所以唔玩 之前的太陽娛樂都係 所以全部參與 都係要合理分獎 而且星夢唔可以太多獎/大獎

其實JW 點解會入去一直都係世紀大謎團
kwanie 發表於 2021-2-22 23:32

周柏豪都可以入,JW入有咩咁奇

始終如果勁歌要回復以前盛世,起碼要搵返最後一次齊腳頒獎禮2008年五大鎮台歌手(陳奕迅、李克勤、容祖兒、 ...
Hanson 發表於 2021-2-22 23:37

还要倒退??除了美祖其他連叱咤都唔去點會去tvb,應該美祖好似莫文蔚咁出席拎金曲金撐場,其他大獎等2010後新生代爭就夠了

美祖仲想爭咩獎? 最歌?
最紅時玩現場投票都贏唔到
cakeiii2000 發表於 2021-2-23 20:05

金曲金獎,前輩莫文蔚都拎。美祖點都要拎翻

個個都完約,星夢歌手所剩無幾,其實成件事係咪夾定

勁歌由星夢春茗變成環球春茗
三姐由hana,jinny,kayee變成aga,gin,jace
sexykaren 發表於 2021-2-24 18:38

好奀

美貨po張相都俾人鬧到..
星夢情真 發表於 2021-2-25 00:34

美貨?