返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大流行榜@2021/02/21

由本星期開始,歡迎大家記錄Spotify排行榜(逢星期五更新)及Apple Music排行榜 香港前10名。
協助記錄者將獲+2分。

CunninG

903 專業推介@2021/02/20
RK  LW Songs                            Singers
01  11  無名指的勇氣       林欣彤
02  10  浸浴           葉巧琳
03  08  俏郎君          張敬軒
04  05  集合吧!地球保衛隊    C AllStar
05  04  多喝水          鄭融
06  20  所有遺失的東西      泳兒 / per se
07  13  喜歡上一個人       Yellow!
08  03  E 先生 連環不幸事件     呂爵安
09  18  Lady Killa              Fatboy
10  09  Braceless         P1X3L
11  15  哥本哈根的另一個我    薛凱琪
12  07  暗戀家          石山街
13  ne  本日終了         陳葦璇
14  14  是但求其愛        陳奕迅
15  ne  時間的囚犯        林奕匡
16  16  我不如          曾比特
17  ne  EGO              Anson Lo
18  ne  一進不退         ToNick
19  ne  世上唯一雙細胞      Dear Jane
20  17  一知半解         衛詩

中文歌曲龍虎榜@2021/02/20
RK  LW Songs                         Singers
01  02  所有遺失的東西      泳兒
02  11  波板糖          Supper Moment
03  05  浸浴           葉巧琳
04  01  是但求其愛        陳奕迅
05  08  集合吧!地球保衛隊    C AllStar
06  06  俏郎君          張敬軒
07  04  多喝水          鄭融
08  NE  哥本哈根的另一個我    薛凱琪*
09  20  E先生連環不幸事件    呂爵安*
10  18  我在流浮山滴眼水.jpg   Serrini
11  12  STRONGER        鄭伊健
12  07  我不如          曾比特
13  17  一進不退         ToNick
14  NE  暗戀家          石山街
15  15  Lady Killa              梁業
16  19  這世代          李妍
17  09  沒完沒了         菊梓喬
18  NE  時間的囚犯        林奕匡
19  14  一知半解         衛詩
20  13  虛擬人與我        陳凱詠

新城勁爆本地榜@2021/02/21
RK  LW Songs           Singers
01  07  波板糖          Supper Moment
02  06  Lady Killa           Fatboy
03  04  多喝水          鄭融
04  05  都市 ~Lonely Night~     Delta T / 楊雅餘
05  10  集合吧!地球保衛隊    C AllStar
06  09  怎麼捨得你        糖兄妹
07  08  俏郎君          張敬軒
08  13  郵差叔叔送信純熟迅速送出 未能接通
09  14  所有遺失的東西      泳兒 / per se
10  12  沒完沒了         菊梓喬
11  15  五星賀新年        葉振棠 / 露雲娜 / 李龍基 / 方伊琪 / 歐信希
12  16  E 先生 連環不幸事件     呂爵安
13  17  我不想別離        JW
14  19  愛的故事(上集)       艾妮
15  18  喜歡上一個人       Yellow!
16  ne  EGO           盧瀚霆
17  ne  一進不退         ToNick
18  ne  心裡日記         葉文輝
19  20  敢愛敢恨         戴祖儀
20  ne  尖叫           G. Racie

Chill Club 推介榜@2021/02/21
RK  LW Songs                      Singers
01  04  東京人壽        容祖兒
02  05  集合吧!地球保衛隊   C AllStar
03  02  哥本哈根的另一個我   薛凱琪
04  03  常願意         岑寧兒
05  08  樂壇已死        吳林峰、樂壇已死合唱團
06  07  所有遺失的東西     泳兒
07  01  是但求其愛       陳奕迅
08  09  無名指的勇氣      林欣彤
09  06  浸浴          葉巧琳
10  NE  虛擬人與我       陳凱詠

MOOV本地熱播TOP100@2021/02/17
RK LW  Songs         Singers
01 01 是但求其愛       陳奕迅
02 02 時光倒流一句話     林家謙
03 03 俏郎君         張敬軒
04 04 東京人壽        容祖兒
05 05 哭牆          谷婭溦
06 06 愛情事         連詩雅
07 07 未開始已經結束     Dear Jane
08 ne E先生 連環不幸事件   呂爵安
09 08 多喝水         鄭融
10 09 逆流直上        謝東閔 / 戴祖儀

JOOX本地熱播榜@2021/02/19
RK  LW Songs         Singers
01 01 俏郎君         張敬軒
02 02 哭牆          谷婭溦
03 05 E先生 連環不幸事件   呂爵安
04 04 是但求其愛       陳奕迅
05 03 逆流直上        謝東閔 / 戴祖儀
06 06 未開始已經結束     Dear Jane
07 08 多喝水         鄭融
08 09 東京人壽        容祖兒
09 12 遲了悔改        周殷廷
10 10 見或不見        張敬軒

KKBOX本地單曲週榜@2021/02/19
RK  LW Songs         Singers
01 01 E先生 連環不幸事件   呂爵安
02 02 一人之境        林家謙
03 03 時光倒流一句話     林家謙
04 04 俏郎君         張敬軒
05 06 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
06 05 遲了悔改        周殷廷
07 07 下一位前度       林家謙
08 08 銀河修理員       Dear Jane
09 10 是但求其愛       陳奕迅
10 11 蒙著嘴說愛你      姜濤

勁歌金榜@2021/02/20
RK  LW Songs              Singers
01  02  心跳移植              胡鴻鈞
02  03  誰人在身邊             王灝兒JW
03  05  俏郎君               張敬軒
04  06  所有遺失的東西           泳兒
05  07  嗚哩雙刀              李靖筠Gladys
06  08  我不想別離             王灝兒JW
07  09  哪個明日                      陳柏宇
08  10  敢愛敢恨                      戴祖儀
09  NE  習慣                           谷婭溦
10  NE  集合吧!地球保衛隊        C AllStar

Eason 喺星期日播到一次都真係好勁架啦
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 8 (20/2/2021)

1. 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix) - 泳兒 / per se    2. 波板糖 - Supper Moment   3. 集合吧!地球保衛隊 - C AllStar   4. 搬 - Gin Lee   5. 遲了悔改 - 周殷廷

正式宣佈香港樂壇永不翻生,垃圾淫獸買榜造馬

呼吸有害個個恭喜,垃圾淫獸人人唾棄

評分人數

• CunninG

5台10星期冠軍 女歌手下年繼續努力

祖兒好勁
希望佢下首有更好成績

99榜好似玩爛咗 頒獎禮又唔聽大家要求咁走...
中央台果邊分分鐘翻到身
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

煙花紀要0AP

希望下星期Re幸福門
❤️ 到這裏想搜尋誰  無情煙花都不屑紀念無份的愛侶 ❤️

希望美泳五台冠多次

祖兒好勁
希望佢下首有更好成績
timc524 發表於 2021-2-21 22:51

今個星期姐姐2祖國組都攞埋第一,鷹王公關做嘢做到樣樣第一
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

冇跟開
點解 e 家先 track Spotify 榜

回復 12# CunninG

47. Bring Him Home
2021Week09 曾比特  -  我不如
2020Summary

冇跟開
點解 e 家先 track Spotify 榜
b01091018 發表於 2021-2-21 22:58

一開頭唔track 我唔知原因
但我見呢家都好多人用spotify聽廣東歌
所以想track埋

ps 其實想track 埋 apple music
想聽聽大家意見

祖祖又創一樣大滿貫
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

睇完醜男子組合嘅“甩嘴走音兼無氣”表演
更加覺得MIRROR真係好嘢嚟

唔知上次個位疑似美霸公司員工嘅member點睇?
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

希望美泳五台冠多次
liwaynejason 發表於 2021-2-21 22:54

真心原來令祖祖出山的始終係死敵泳兒
泳兒再次5台冠我怕祖祖要脅五台廿冠

一開頭唔track 我唔知原因
但我見呢家都好多人用spotify聽廣東歌
所以想track埋

ps 其實想track 埋 appl ...
CunninG 發表於 2021-2-21 23:02
其實個人認爲傳統五台榜應該同串流平台榜分返開
大家點睇

菊姐仲有一首 愛很美麗 準備出街
但隻歌唔好聽
之後唔知仲有冇歌
SSN Chart (19 Feb)  ||  鏡榜冠軍: EGO - 盧瀚霆
1. EGO (1 Week No.1) - 盧 瀚 霆
2. Lady Killa - Fatboy
3. 遲 了 悔 改 - Yan Ting

真心原來令祖祖出山的始終係死敵泳兒
泳兒再次5台冠我怕祖祖要脅五台廿冠 ...
sexykaren 發表於 2021-2-21 23:02

永遠都要多一倍,有啲驚驚,可能2021年祖要五台攞十個獎(上年泳兒加加埋埋都算有五個)
安慰自己生命能變改

祖祖又創一樣大滿貫
cathay1996 發表於 2021-2-21 23:02

繼當年容十年之後

而家有容十冠
SSN Chart (19 Feb)  ||  鏡榜冠軍: EGO - 盧瀚霆

03  05  俏郎君               張敬軒
不是4升3咩?

其實個人認爲傳統五台榜應該同串流平台榜分返開
大家點睇
PenguinMusic 發表於 2021-2-21 23:04

現在幾好,可以比較到五台傳媒和串流平台榜樂迷的選歌喜好的分別。
重燃原來消失的感覺

所以話一開始幻想viutv會帶黎新氣象 吹奏個榜高質 果班友真係天真過天真嬌

新post表白下先
恭喜登神cp一齊上咗,好難上嘅coolmusic榜
多謝有聽佢哋歌嘅會員
E先生同EGO繼續加油啊

所以話一開始幻想viutv會帶黎新氣象 吹奏個榜高質 果班友真係天真過天真嬌 ...
kayzzz 發表於 2021-2-21 23:09

會冠 成熟·不了 可以有幾新氣象
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

新post表白下先
恭喜登神cp一齊上咗,好難上嘅coolmusic榜
E先生同EGO繼續加油啊 ...
gocrazy 發表於 21/2/2021 23:11
你真係對所有嘢都唔尊重架喎
Music Picks Week 8 (20/2/2021)

1. 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix) - 泳兒 / per se    2. 波板糖 - Supper Moment   3. 集合吧!地球保衛隊 - C AllStar   4. 搬 - Gin Lee   5. 遲了悔改 - 周殷廷

Btw 我係新手 請問做咩先可以快速上低級會員基本會員 啲歌5分投票幾時先可以投?
安慰自己生命能變改

好心啦 人地都上咗去奶共奶到幾happy
香港啲榜仲要夾硬塞個冠俾佢 為乜呢

[2月22日之廣東歌]

1988年2月22日 - 馮允謙出世
1989年2月22日 - 張國榮推出專輯《Leslie》(又名:側面)
1990年2月22日 - 王傑於紅館舉行6場《真情演唱會》
1996年2月22日 - 關淑怡分別於屯門、荃灣及沙田大會堂舉行3場《絕對關淑怡新年音樂會》
2011年2月22日 - 陳奕迅推出EP《Stanger Under My Skin》
2012年2月22日 - 林奕匡推出大碟《Phil Lam》

hlyung 發表於 21/2/2021 23:16
咪就係因為 #祖國山河一寸不能丟 囉

永遠都要多一倍,有啲驚驚,可能2021年祖要五台攞十個獎(上年泳兒加加埋埋都算有五個) ...
liwaynejason 發表於 2021-2-21 23:07

如果美aiiii 2首5台冠,會成為香港女歌手新歷史記錄。
但我覺得發夢無甘祖

都唔知Viutv諗咩,倒自己米,一大班樂迷支持cc又期待佢個頒獎禮,而家搞個2週冠整衰自己,真係咁缺錢?

咪就係因為 #祖國山河一寸不能丟 囉
kwanie 發表於 2021-2-21 23:17

唔覺塞奬俾佢 大陸就會覺得間傳媒表忠

其實會唔會將各大音樂平台榜開新一個page for記錄
而喱度係for五台音樂榜
一家之主得我一個,蝦!

你真係對所有嘢都唔尊重架喎
kwanie 發表於 2021-2-21 23:13

其實你覺唔覺得自己煩?
你見我平時有無理過你?

hlyung 發表於 2021-2-21 23:16

又唔見塞比其他歌手,今次鷹王公關唔知用咗幾多銀彈
重燃原來消失的感覺

Btw 我係新手 請問做咩先可以快速上低級會員基本會員 啲歌5分投票幾時先可以投? ...
liwaynejason 發表於 2021-2-21 23:15

幫手mark下 ap, 或者係呢到幫手mark榜
又或者去Cool Hot Hits 幫手mark 最新派台歌or 做歌曲宣傳人員

今個星期姐姐2祖國組都攞埋第一,鷹王公關做嘢做到樣樣第一
hkwilliamsiu 發表於 2021-2-21 22:57

其實無所謂啦,果首歌就算10台冠,暫時都拍馬追吾到雞姐首歌ge 知名度。

其實你覺唔覺得自己煩?
你見我平時有無理過你?
gocrazy 發表於 21/2/2021 23:22
有呀你咪理咗囉

你一嚟離題
二嚟將共和榜改咗個唔知乜嘢名
咁唔係唔尊重係乜嘢?
仲可以聲大夾惡咁話人轉頭你有無病

如果美aiiii 2首5台冠,會成為香港女歌手新歷史記錄。
但我覺得發夢無甘祖 ...
hkbaby 發表於 2021-2-21 23:19

依家全港總共都係得4首5台冠啫 任何一首嘅誕生都係破緊記錄啦
安慰自己生命能變改

唔覺塞奬俾佢 大陸就會覺得間傳媒表忠
hlyung 發表於 21/2/2021 23:19
I MEAN 香港樂壇 =

Btw祖兒翻牆開緊IG live
安慰自己生命能變改

有呀你咪理咗囉
kwanie 發表於 2021-2-21 23:24

明明係佢自己聊人先 轉頭就倒轉話唔畀人reply佢
霸道到一個點
秉承cm精神 推廣好音樂

明明係佢自己聊人先 轉頭就倒轉話唔畀人reply佢
霸道到一個點 ...
kenneth 發表於 21/2/2021 23:26
仲可以咁理直氣壯其實都幾厲害

都唔知Viutv諗咩,倒自己米,一大班樂迷支持cc又期待佢個頒獎禮,而家搞個2週冠整衰自己,真係咁缺錢? ...
kimjj 發表於 2021-2-21 23:19

唔係佢嘅獨家情況
同埋嚮媒體心目中有noise先係好事
秉承cm精神 推廣好音樂

唔係佢嘅獨家情況
同埋嚮媒體心目中有noise先係好事
kenneth 發表於 21/2/2021 23:27
而家D 傳媒都分唔到咩係好咩係差架啦

viutv不知幾想祖祖去佢地個頒獎禮

Btw祖兒翻牆開緊IG live
liwaynejason 發表於 2021-2-21 23:24

睇下五台十冠幫唔幫容祖國做勢攞埋姐姐2冠軍。
重燃原來消失的感覺

上邊兩位K字頭嘅老會員
成日討論G會員嘅嘢,但G會員又唔係樂壇歌手
即係同各大榜單無關,咁算唔算違反版規?

Btw 我係新手 請問做咩先可以快速上低級會員基本會員 啲歌5分投票幾時先可以投? ...
liwaynejason 發表於 2021-2-21 23:15

去d有分加嘅版瘋狂留言同開新post

例如時事體育自由講、CM娛樂新聞台、音樂電視節目、劇集綜藝區、Cool Hot Hits、CM會員共和榜、共和榜頒獎區、共和榜成員榜發佈區

隨便留句言「喜歡祖兒」就有1分了

喜歡上一個人直衝死位