返回列表 發帖

[Mar/2021] 林二汶《The Beginning of Faith》演唱會

演唱會名稱:林二汶《The Beginning of Faith》演唱會
地點:紅磡香港體育館
日期:2021年3月27日(星期六)
時間:20:15
票價:HK$680
主辦機構: 寰亞娛樂 / 東亞娛樂 / SONY MUSIC / 掌賞娛樂

東亞銀行信用卡獨家優先訂票
2021年3月1日(上午10時) 至3月5日(晚上11時59分)
優先訂票渠道:www.hotdogtix.com 或 HotdogTIX手機應用程式
優先訂票攻略:
提早於HotdogTIX網頁或手機應用程式登記成為會員
準備好你嘅東亞銀行Visa卡/Mastercard,於開售當日(3月1 日)上午10點準時優先訂票
門票將會喺演出日期前7日速遞到持卡人嘅指定地址

城市售票網公開發售: [不設售票處售票]
2021年3月9日(早上10時)開始
流動購票應用程式: My URBTIX (城市售票網 app)
網上購票: www.urbtix.hk
信用卡電話購票: 2111 5999​
票務查詢: 3761 6661
節目查詢: 2905 8134

注意事項:觀眾入場及觀看演出時須遵守政府公佈之最新預防及控制疫病規例,並配合演出場地的入場安排。否則場地職員有權拒絕其進場,有關演唱會門票費用、購票手續費及速遞費用等恕不退還。敬請各位遵守!

林二汶︰「感謝上天,演唱會真的可以如期舉行,衷心感激這個奇妙的安排。一切,得來不易。

這是一個特別的紅館演出,這是一個沒有「山頂嘅朋友」的紅館演唱會。在入座率維持在場館一半人數的安排下,加上符合安全距離的規劃下,我們決定將紅館變成一個只有「這麼近」,沒有「那麼遠」的地方。因為這是屬於我們的紅館演唱會,這是一個距離最近的紅館演唱會,這是2021年紅館的開端。

2021年3月27日,我們在信仰的開端,再聚。」
在這畢生不滅 無極的狀態

睇訪問先知 原來一峰已經返左香港 隔離緊
點解唔早d返 做下嘉賓 好耐冇見過佢地兩兄妹一齊企喺台上唱歌

跪求28號rundown
ctho 發表於 2021-3-30 19:25

冇咩分別姐 好似由姜b變左愛你枕邊暖 多左首你有自己一套 同埋cut左甜品歌
陳蕾食咗喉糖未?

跪求28號rundown

真係好心個場放多啲位出嚟

不過今時今日重開到紅館算係咁
Frankiekiekie 發表於 2021-3-29 18:11

今日先宣佈放寬入座率至75%
Poor 二汶

原來煎都有去睇二汶

上面直頭係4 個同4 個中間隔一個ONLY

不過算啦防疫呢啲嘢個個都求_ 其架啦 ...
kwanie 發表於 2021-3-29 15:36

真係好心個場放多啲位出嚟

不過今時今日重開到紅館算係咁

不過算啦防疫呢啲嘢個個都求_ 其架啦 ...
kwanie 發表於 2021-3-29 15:36

其實真係唔係好覺佢有間開D 位, 全晚至愛初音, 才女, 驚人, 北京道落雪了, 無忘花 睇完都唔覺佢冇唱到法國甜品.

btw唔知佢點分social distance
見到藍區好整齊咁分到2-4-2
但其他區重密過gin lee紅館 ...
Frankiekiekie 發表於 29/3/2021 13:44

不過算啦防疫呢啲嘢個個都求_ 其架啦

btw唔知佢點分social distance
見到藍區好整齊咁分到2-4-2
但其他區重密過gin lee紅館

呢隻肥Pepe唱啲內心嘢真係好勁
第一首未唱夠三句啲眼淚已經忍唔到
同埋點解啲肥女歌手都咁鍾意放啲信仰嘢放 ...
Frankiekiekie 發表於 2021-3-28 23:49

因為有得信仰既人,, 信仰係對佢地尼講好重要lor

回復 128# stephybest

因為睇開2汶既...都知,,,就算佢出尼...都係唱2句之後講bye bye

喊到痴咗線
即使有天開個唱 誰又要唱 她不可到現場

個騷整體都好睇啊
一開始驚人好正 望住個電結他好正
係有個位奇奇地 下一站天后慢歌突然轉左快歌
折骨ben一出聲就走音係遺憾 連超友誼仲要低八度唱
後面都幾funny 玩手機燈互動
連戲院歌donki歌都出埋 都幾好氣氛
陳蕾食咗喉糖未?

儲左近廿年嘢 一次過爆晒出黎 好勁
幾開心今次二汶嘅show都算好反應 又有好多圈內好友黎撐場 第一次紅館 算係咁
Congratulations

上面講開佢同另一個肥女人
睇完個show覺得兩個友畀我同一種感覺
就係聽studio都係聽唔盡呢兩條友嘅實力
一 ...
Frankiekiekie 發表於 2021-3-29 00:32

你講緊邊個。。

上面講開佢同另一個肥女人
睇完個show覺得兩個友畀我同一種感覺
就係聽studio都係聽唔盡呢兩條友嘅實力
一啲歌studio ver出現嘅問題到concert就會無咗
例如當年我覺得守破離人歌係好分裂單靠把靚聲
今次再聽返完全無呢種感覺

如果唔攬攬 你會知道係hehe嗎
Garfield 發表於 2021-3-28 23:49

咁我又真係唔識分其實都係普通人
陳蕾食咗喉糖未?

Garfield 發表於 2021-3-28 23:49

呢班hehe係出晒面嗰班
睇外表同衣著已經可以confirmed

見到好多hehe攬攬
stephybest 發表於 2021-3-28 23:42

呢隻肥Pepe唱啲內心嘢真係好勁
第一首未唱夠三句啲眼淚已經忍唔到
同埋點解啲肥女歌手都咁鍾意放啲信仰嘢放上concert
一個就幾分鐘噪音healing一個成班弟兄姊妹上晒台

香港究竟有幾多hehe
Garfield 發表於 2021-3-28 23:41

見到好多hehe攬攬
陳蕾食咗喉糖未?

btw現場好多Hehe
應該係繼美長之後第二個LGBT天后
Frankiekiekie 發表於 2021-3-28 19:59

香港究竟有幾多hehe

點解唔唱法國甜品
oreo 發表於 2021-3-28 23:17

唔唱咁搞笑

林夕唔嚟就唔洗唱信仰添啦=.=
stephybest 發表於 2021-3-28 23:32

夕b咁大量點同光頭比

係咪光頭唔嚟就唔洗唱法式甜品
kwanie 發表於 2021-3-28 23:19

林夕唔嚟就唔洗唱信仰添啦=.=
陳蕾食咗喉糖未?

九成九比面光頭所以唱法國甜品

喂呀
唱左<你有自己一套> 算係咁啦
不過以為yoyo點都會做一場嘉賓 點知都係冇 幾時有得聽<銀髮白>紅館live

點解唔唱法國甜品
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

……甜品歌唔唱班觀眾勁走 冇人叫encore
stephybest 發表於 2021-3-28 23:11

紅館阿姐係咁叫人走
呢場是咪好臨時...連嘉賓都無...

……甜品歌唔唱班觀眾勁走 冇人叫encore
陳蕾食咗喉糖未?

無咗法式甜品

折骨ben一出場就走音...
stephybest 發表於 2021-3-28 21:47

全場唯一走迫音係佢
佢唱歌真係要執執

折骨ben一出場就走音...
陳蕾食咗喉糖未?

搖到外婆橋無落到任何碟真係好可惜

RB仲綵排緊 都冇乜機會做嘉賓 期待下今晚嘉賓

btw現場好多Hehe
應該係繼美長之後第二個LGBT天后

真係好靚仔
losyes 發表於 2021-3-28 09:42

希望大台玩佢嗰班望望自己個樣先

真係好靚仔

在這畢生不滅 無極的狀態

睇返d片 姜B出場真係全場轟動 合唱最歌又幾好聽
Ben  Ben跳舞真係冇得頂 不過唱歌就差d  睇佢复留言 尾場佢都繼續做嘉賓
睇怕冇乜機會聽到銀髮白紅館live

有冇人有mark rundown呀?
misterben111 發表於 2021-3-28 01:06 AM

反白  credit: emanlam2fc
20210327 歌單

1.再聚
2.驚人
3.北京道落雪了
4.Wanna be
5.下一站天后
6.Do You Love Me
7.道成肉身
8.我變成我
9.給十年後的我
10.守破離
11.初音
12.搖到外婆橋
13.今生不再(原唱:黎明)
14.大拇指之歌(原唱:盧凱彤)
15.True Colors + See you Again
16.People Like Us(Feat.Ben)
17.超友誼(Feat.Ben)
18.Yeah
19.解語花
20.少少瘋了 + 仙樂飄飄處處聞
21.戲院禮儀歌
22.Donki之歌
23.蒙著嘴說愛你 + 非常夏日(原唱:張學友 + 王菲)(Feat.姜濤)
24.才女(原唱:at17)

Encore:
25.無忘花
26.愛情是一種法國甜品
27.最後的信仰
28.The Best is Yet to Come(原唱:at17)

有冇人有mark rundown呀?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

Ellen 今晚隔空同二汶一齊唱

再將我相信的如煙火般綻放

二汶狀態點
見到台下好多a team嘅人
希望聽晚嘉賓會有驚喜 ...
小伙子. 發表於 2021-3-27 23:35

好好 歌單第二三首唱得好放 細膩既更加冇得輸
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

唱左咩?
water:) 發表於 2021-3-27 23:19

矇着嘴 (一少段) + 非常夏日
    現場唔少姜糖舉牌
「微笑之中 接受還未有 答案。」

姜B一上台全場high到
見到BenBen現場 好開心

CM百大選三首solo埋尾 愛
快 ...
JasOh103 發表於 2021-3-27 23:27

二汶狀態點
見到台下好多a team嘅人
希望聽晚嘉賓會有驚喜

非常夏日
KLY 發表於 2021-3-27 23:21

好想聽
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

姜B一上台全場high到
見到BenBen現場 好開心

CM百大選三首solo埋尾 愛
快歌medley氣氛都好好
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

听晚會唔會係RB 最女+最組
不過yoyo係咪唔會做嘉賓
小伙子. 發表於 2021-3-27 23:15
今晚開場前見到yoyo係台下即刻灰機
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C