返回列表 發帖

[Mar/2021] 林二汶《The Beginning of Faith》演唱會

演唱會名稱:林二汶《The Beginning of Faith》演唱會
地點:紅磡香港體育館
日期:2021年3月27日(星期六)
時間:20:15
票價:HK$680
主辦機構: 寰亞娛樂 / 東亞娛樂 / SONY MUSIC / 掌賞娛樂

東亞銀行信用卡獨家優先訂票
2021年3月1日(上午10時) 至3月5日(晚上11時59分)
優先訂票渠道:www.hotdogtix.com 或 HotdogTIX手機應用程式
優先訂票攻略:
提早於HotdogTIX網頁或手機應用程式登記成為會員
準備好你嘅東亞銀行Visa卡/Mastercard,於開售當日(3月1 日)上午10點準時優先訂票
門票將會喺演出日期前7日速遞到持卡人嘅指定地址

城市售票網公開發售: [不設售票處售票]
2021年3月9日(早上10時)開始
流動購票應用程式: My URBTIX (城市售票網 app)
網上購票: www.urbtix.hk
信用卡電話購票: 2111 5999​
票務查詢: 3761 6661
節目查詢: 2905 8134

注意事項:觀眾入場及觀看演出時須遵守政府公佈之最新預防及控制疫病規例,並配合演出場地的入場安排。否則場地職員有權拒絕其進場,有關演唱會門票費用、購票手續費及速遞費用等恕不退還。敬請各位遵守!

林二汶︰「感謝上天,演唱會真的可以如期舉行,衷心感激這個奇妙的安排。一切,得來不易。

這是一個特別的紅館演出,這是一個沒有「山頂嘅朋友」的紅館演唱會。在入座率維持在場館一半人數的安排下,加上符合安全距離的規劃下,我們決定將紅館變成一個只有「這麼近」,沒有「那麼遠」的地方。因為這是屬於我們的紅館演唱會,這是一個距離最近的紅館演唱會,這是2021年紅館的開端。

2021年3月27日,我們在信仰的開端,再聚。」
在這畢生不滅 無極的狀態

成件事真係好趕
連poster都未有
但希望開得成必去
Frankiekiekie 發表於 2021-2-22 09:56

唔緊要啦poster都係for傳統宣傳
宜家出個ig post已經好多人支持

得五成,而且三面台,所以三千張飛唔難散,poster其實有沒有也沒關係了,什麼隧道口宣傳,不如搞好舞台。 ...
黃家正 發表於 2021-2-22 13:15

估會一開即爆, 然後加多一場

不過5成唔係6千張?

希望唱守破離

唔知街客識二汶歌多啲定係小明啲歌多啲呢?
hehe 發表於 2021-2-26 06:07

計唔計戲院歌?

Poster 有啲醜 @@
616.1314 發表於 2021-2-26 18:06

個色彩繽紛嘅感覺好唔似2021年嘅香港

日前二汶拍攝演唱會海報,她說:「拍攝海報呢個造型,我形容為『眠乾絮濕』,其實除咗靚之外,同今次演唱會好有關係,因為編織係要日復一日,一針一線好有耐心,所以編織呢個精神,擺喺唔同嘅工作入面,都可以形容走漫長嘅路,至可以完成,好啱我呢個演唱會,都係一點一滴咁構成。我演唱會名叫《The Beginning of Faith(信仰的開端)》,因為我有首歌叫《最後的信仰》,個意義係你相信你一直努力織到底,嗰樣嘢就會出現,呢個係我做咗咁多年嘅其中一種精神,所以編織係同我成個演唱會好有關連。不過我係完全唔識(編織),就算讀書上家政堂,所有編織功課都係由我阿媽﹑阿婆﹑阿姨幫手製作,好慶幸身邊幾位上一代婦女咁有才藝,所以今次都係一併向佢哋作出致敬。」

真係好靚仔