返回列表 發帖
乾爹唔入晒咁多版嘅
edwardngwy 發表於 2021-2-27 16:47

自己都頂唔順
秉承cm精神 推廣好音樂

唔係4歌ep
中門大開正
sexykaren 發表於 2021-2-26 20:52

英皇近年啲 EP 都唔係 4歌,係好事!
希望遲啲大碟都可以由 8歌變番做 10歌
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

唔計Zelos, 上一個應該係出道左十幾年嘅小肥啦. 可能真係要等多十幾年先有下一個香港男歌手出櫃
Ma ...
boy4dudes 發表於 2021-2-27 17:34

希望係金堅
新生代女金AGA 江海迦 2021年首支全新風格派台歌
《CityPop》19.02.2021 1800

希望係金堅
Thomas 發表於 2021-3-1 09:49

SUPPORT!!
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

5新歌+2 remix賣呢個價,認真搶錢
Serendipity 發表於 2021-2-27 00:04

上年開始啲碟貴咗好多
Alfred, Hins呢兩隻十首歌(或以上)嘅碟都賣二百幾蚊

上年開始啲碟貴咗好多
Alfred, Hins呢兩隻十首歌(或以上)嘅碟都賣二百幾蚊 ...
Ki 發表於 2021-3-1 11:32

球記最先加價,但通常130-140左右8隻歌
華納加價就最狼,一上就200蚊
英皇而家跟風,但5隻130更狼,Hins咁多歌230反而可以理解
暫時係寰亞最有良心,Jay隻EP都唔使100

英皇而家跟風,但5隻130更狼,Hins ...
Serendipity 發表於 2021-3-1 12:52

華納啲碟越來越貴lol Alfred同dearjane都好貴

英皇而家跟風,但5隻130更狼,Hins ...
Serendipity 發表於 2021-3-1 12:52

華納近年幾乎出親都大碟,賣$200左右都可以接受嘅
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

華納啲碟越來越貴lol Alfred同dearjane都好貴
stephybest 發表於 2021-3-1 13:40

印得少 成本貴 無計
AGA vs Gin 的時代來了

印得少 成本貴 無計
fifty1205 發表於 2021-3-1 13:54

賣得晒應該圍到本?

印得少 成本貴 無計
fifty1205 發表於 2021-3-1 13:54

佢可以印返多少少,平返啲又唔使搞到要炒,我覺得如果真係10隻歌170-180都可以接受

佢可以印返多少少,平返啲又唔使搞到要炒,我覺得如果真係10隻歌170-180都可以接受 ...
Serendipity 發表於 2021-3-1 15:20

都唔覺有人炒鏗/dearjane??

佢可以印返多少少,平返啲又唔使搞到要炒,我覺得如果真係10隻歌170-180都可以接受 ...
Serendipity 發表於 2021-3-1 15:20

其實早幾年英皇d EP好似要係過百一張,Twins Joey Hins都係,可能大家無留意
舊年林家謙都係EP賣百幾蚊,佢講過印太多賣唔哂反而蝕得仲多,寧願一批賣完就算

都唔覺有人炒鏗/dearjane??
stephybest 發表於 2021-3-1 15:22

拾同negative炒緊,神奇之旅 同名大碟CD倉賣到二百幾

其實早幾年英皇d EP好似要係過百一張,Twins Joey Hins都係,可能大家無留意
舊年林家謙都係EP賣百幾蚊, ...
fifty1205 發表於 2021-3-1 15:23

花約 嗰陣唔係仲賣緊89咩

拾同negative炒緊,神奇之旅 同名大碟CD倉賣到二百幾
fifty1205 發表於 2021-3-1 15:24

原來鏗碟咁有炒既潛力

花約 嗰陣唔係仲賣緊89咩
jasonng 發表於 2021-3-1 15:28

我買好似係105

原來鏗碟咁有炒既潛力
stephybest 發表於 2021-3-1 15:35

反觀霏霏啲碟就瘋狂跳樓

反觀霏霏啲碟就瘋狂跳樓
616.1314 發表於 2021-3-1 15:46

好多杯墊啊點算

華納近年幾乎出親都大碟,賣$200左右都可以接受嘅
sampras625 發表於 2021-3-1 13:43

當年係 Warner 帶頭出 8 首歌大碟嘅歪風
宜家帶翻頭撥亂反正都應該嘅

當年係 Warner 帶頭出 8 首歌大碟嘅歪風
宜家帶翻頭撥亂反正都應該嘅  ...
616.1314 發表於 2021-3-1 15:53

邊隻? Love and Other Things?

邊隻? Love and Other Things?
sampras625 發表於 2021-3-1 16:00

PH 嗰堆碟

PH 嗰堆碟
616.1314 發表於 2021-3-1 16:02

ph唔係出ep多咩…

ph唔係出ep多咩…
stephybest 發表於 2021-3-1 16:05

係囉,不過岩先睇下,佢第一隻so called大碟係8,又真係得7+1首歌...

係囉,不過岩先睇下,佢第一隻so called大碟係8,又真係得7+1首歌...
sampras625 發表於 2021-3-1 16:11

佢應該出咩都冇人買啦依家

回復 56# Serendipity

而且寰亞可以keep住個個都有碟出

碟名好長

回復  Serendipity
而且寰亞可以keep住個個都有碟出
阿mark 發表於 2021-3-1 17:21
希望Joyce今年年尾前出到啦, 等左好耐. 前幾年d歌出唔到碟好可惜

碟名好長
KITSTON 發表於 2021-3-1 17:29

佢想暗示新歡 Edwin 長過舊愛軟仔

蛋蛋上年冇咩點出過碟咁 今年先有返產量

蛋蛋上年冇咩點出過碟咁 今年先有返產量
stephybest 發表於 2021-3-1 18:37

泳兒 deep 會出嗎?

泳兒 deep 會出嗎?
阿mark 發表於 2021-3-1 18:41

Ep實出到啦 個個都有好多已曝光歌曲

新歌竟然係家謙作曲!
BTW 聽日光速去買先

原來  前面是新的歲月記得走下去 係 隱形人 第一句歌詞

希望買碟送寫真
xteve 發表於 2021-2-27 14:08

係囉竟然無
秉承cm精神 推廣好音樂

係囉竟然無
kenneth 發表於 2021-3-5 08:19

希望第二版會有

lorbat 發表於 2021-3-5 04:30

我都係啱啱先留意到
SSN Chart (9 Apr)  ||  鏡榜冠軍: Warrior - MIRROR
1. 悔 過 書 (1 Week No.1) - 陳 柏 宇
2. Warrior (1 Week No.1) - MIRROR
3. 狂 人 日 記 - 柳 應 廷

睇KENNY IG SOTRY講隻碟係SKY MUSIC 同ECHO 本周銷量NO.1

lorbat 發表於 5/3/2021 04:30

原來係咁 仲想話做乜改到個名咁翹口

封面係繼JAY FUNG DETOUR後個人認為最靚既一隻碟
Life doesn't Wait. Connor Franta. 22.
Don't Wait. Joey Graceffa. 24.

特登將D好聽既派晒先
等人好期待
點知首新歌真係衰左...

BTW 最後果段個為什麼係咪走左... 點解無人討論

估唔到最秘密既隱形人會差成咁 真係希望越大失望越大
Lady Killa kill la kill la kill again
天生膚淺敷衍醜陋的賣相
You can call me pretty liar
I'm a liar liar
只等天黑

原來係咁 仲想話做乜改到個名咁翹口
edwardngwy 發表於 2021-3-8 22:23

唔怪得首歌咁麻麻
Lady Killa kill la kill la kill again
天生膚淺敷衍醜陋的賣相
You can call me pretty liar
I'm a liar liar
只等天黑

碟名長到諗起彭家麗

聽完全隻碟了
難聽
如果揀一首,頭頂有角可聽多幾次

封面好美男子,隻碟既賣點 

聽完全隻碟了
難聽
如果揀一首,頭頂有角可聽多幾次

封面好美男子,隻碟既賣點  ...
Garfield 發表於 2021-3-11 10:01

你好犀利!竟然聽得晒全碟

你好犀利!竟然聽得晒全碟
tyli 發表於 2021-3-11 10:56

因為聽佢訪問,
佢話重拾唱歌既熱誠,
所以聽吓係點

佢真係典型浪費好歌既歌手
佢把聲未免太差

因為顏值所以買左!

佢真係典型浪費好歌既歌手
佢把聲未免太差