返回列表 發帖

陳展鵬相隔21年重出樂壇做一哥

視帝陳展鵬出席加盟天盟娛樂暨新歌發布會,獲何麗全、樂易玲、同門藝人等到場支持,除了播新歌《零歲》MV外,又即場獻唱。談到相隔21年重出樂壇,他謂好多人都有歌手夢,現時終可夢想成真,但問到可覺遲了很多?他說:「唔係,廿年前公司畀機會我,但嗰時太幼嫩,個腦空白,但依家好咗好多,又多咗人生經歷,今次有意義好多。」他又指去年開始傾加入天盟,而再次唱歌的想法就是源自3、4年前樂易玲叫他唱番歌:「公司叫我唱番時都有啲掙扎,因為做演員唱歌走音都算,但做歌手就唔可以走音,但今年係好timing。」
談到為何不簽番星夢?他表示都是機緣巧合,是樂易玲安排。問到可是天價加盟天盟做一哥?他笑言:「媒體叫我一哥都係因為我年資高啫,師姐細我好多,但都好尊重我,我係師弟啫。至於係咪天價,依家嘅環境,難得預埋我已經好感恩。」他更「倒米」笑言:「如果我係老闆,都未必會簽自己,將啲錢做更有意義嘅事好過,所以老闆好勇敢,因為我睇番自己有好多不足。」
他又謂會送歌給太太單文柔及囡囡,而此曲就是先送給囡囡,問到太太可會呷醋?他謂:「唔會,佢好支持我,囡囡出世令我哋唔同晒。」他透露今年會較傾向音樂事業,之前都是唱主題曲,現時可以構思音樂表達自己。問到今年可會出碟及開騷?未出過碟的他說:「有諗過,但依家出碟就太早,啱啱接觸番音樂。」而講到現時有很多唱歌比賽節目,他指公司幾年前都有搞:「但自己未ready,有時忙拍劇聲又會沙,但如果有機會可以參與,同埋音樂無分年紀同疆界,唔理咩台都好,最緊要可以百花齊放。」而講到今日是元宵節,他謂今日不用拍劇,會回家與太太及囡囡慶祝。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20210226/bkn-20210226140039373-0226_00862_001.html

未來最受歡迎男歌手?
聞到有浸亞視味!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

天盟娛樂最強組合BOP 天堂鳥
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

差半步

認真
隻歌唔差
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

個個女係odi?

佢唱歌ok 既

最記得差半步,當年都經常loop 的歌曲。

好過袁偉豪好多

Frankiekiekie 發表於 2021-2-28 09:57

期待佢出快歌跳舞做番呢個動作
再將我相信的如煙火般綻放

膠面人。。