返回列表 發帖

原定本周上演粵劇 汪明荃求上天憐憫︰畀我哋開工啦

汪明荃不想一班粵劇手足手停口停。(汪明荃Instagram圖片)

武漢肺炎疫情反覆,演出場地至今仍然被關閉,未知何時
重開,福陞粵劇團原定2月在西九戲曲中心上演的粵劇,
最終也無法如期舉行。

汪明荃(阿姐)與羅家英也有份參與演出,阿姐早前為此
在社交平台留言︰「疫情未減,本安排在20-28/02/2021
在西九戲曲中心上演的粵劇,不知命運如何?最新的限聚
令至27號,但跟住......這段時間,排戲、練功、練唱從未
鬆懈,強大的宣傳(地鐵內的廣告,港島巴士廣告,週刊
,報章,海報,宣傳單張、記者招待會)費用已付出了,
戲票也公開發售了,所有可以做的都做了,但係我哋只可
以等,等政府七天一次,十四天一次的限聚令通知,不知
道要等到幾時,好無奈。但我一定會堅持到最後,只要場
館重開,哪怕只是限制至5成入場觀眾,我都會做,賺蝕
已經不是考慮因素,所謂手停口停,成班兄弟都要搵食㗎
!希望上天憐憫世人,俾我哋開工啦!」

福陞粵劇團於1988年成立,由羅家英、汪明荃領導演出。
西九戲曲中心已宣佈有鑑於目前情況,原訂2021年2月21
日至28日於戲曲中心舉行之「福陞粵劇團・2021戲寶精
選」經已取消。

汪明荃原定本星期有演出。

=========================

感想:
武肺搞到明荃都要祈求天父做十分鐘好人
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

荃B不如同麥記傾下播粵曲宣傳下先啦
DM多仔多到覆唔哂

荃B不如同麥記傾下播粵曲宣傳下先啦
mosesming 發表於 2021-2-27 23:15
支持早晨荃B餐

見到明荃唔開心
一眾CM荃粉都一定好唔開心

祈求天父做十分鐘好人
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

支持早晨荃B餐

見到明荃唔開心
一眾CM荃粉都一定好唔開心
WZA111 發表於 2021-2-27 23:22

祖晨荃餐

集合cm兩大人氣歌手!!
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

荃荃加油! 為業界打氣

明荃好勁呀。。。

正苦冇良心竟然打壓我荃
明荃之友要拉大隊唔打国產疫苗
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

正苦冇良心竟然打壓我荃
明荃之友要拉大隊唔打国產疫苗
LoveMirkay520 發表於 2021-2-27 23:34

強大的宣傳(地鐵內的廣告,港島巴士廣告,週刊
,報章,海報,宣傳單張、記者招待會)費用已付出了

強大的宣傳(地鐵內的廣告,港島巴士廣告,週刊
,報章,海報,宣傳單張、記者招待會)費用已付出了{:1_ ...
John 發表於 2021-2-27 23:36

好想去後台支持佢
DM多仔多到覆唔哂

祈求天父做十分鐘好人
SugarFree 發表於 2021-2-27 23:24

還是老天注定又如何

粵劇真係原是明荃的使命

明荃的祈禱

荃b

Lm 支持荃B
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

係咪因為呂爵安去咗眀荃屋企拜年

希望明荃快d有show接
我估錯這個世界得到教訓

美轉啲唱返首少女的祈禱啦

荃力支持搞網上粵劇show
推動公公婆婆用手機/平板欣賞我荃嘅演出
DM多仔多到覆唔哂

明荃好慘,之前同中樂團個演出已經取消咗,依家連粵劇都開唔成

荃B要多謝習大大。。

好想睇騷啊明荃

大戲實在係需要支持,已經成年冇戲開

hv8638 發表於 2021-3-3 01:02

我今個月都會睇

我今個月都會睇
John 發表於 2021-3-3 01:03

之前李居明大師共和三夢、蘇東坡都要取消,嚟緊應該都有得上返啩

https://www.youtube.com/watch?v=ukQuhiCwYjg
祈求天父做十分鐘好人~
wood

之前李居明大師共和三夢、蘇東坡都要取消,嚟緊應該都有得上返啩 ...
hv8638 發表於 2021-3-3 01:07

邊有人睇。。

hv8638 發表於 2021-3-3 01:02

你會去支持???

你會去支持???
kk8733 發表於 2021-3-28 14:33

都有好多人睇嘅,我支持咗十幾年