返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大串流平台排行榜@2021/02/26

MOOV本地熱播TOP100@2021/02/24
RK LW  Songs         Singers
01 01 是但求其愛       陳奕迅
02 03 俏郎君         張敬軒
03 04 東京人壽        容祖兒
04 05 哭牆          谷婭溦
05 08 E先生 連環不幸事件   呂爵安
06 06 愛情事         連詩雅
07 07 未開始已經結束     Dear Jane
08 02 時光倒流一句話     林家謙
09 09 多喝水         鄭融
10 10 逆流直上        謝東閔 / 戴祖儀

JOOX本地熱播榜@2021/02/26
RK  LW Songs         Singers
01 03 E先生 連環不幸事件   呂爵安
02 01 俏郎君         張敬軒
03 02 哭牆          谷婭溦
04 04 是但求其愛       陳奕迅
05 05 逆流直上        謝東閔 / 戴祖儀
06 08 東京人壽        容祖兒
07 10 見或不見        張敬軒
08 06 未開始已經結束     Dear Jane
09 12 春秋          張敬軒
10 09 遲了悔改        周殷廷

KKBOX本地單曲週榜@2021/02/26
RK  LW Songs         Singers
01 01 E先生 連環不幸事件   呂爵安
02 02 一人之境        林家謙
03 03 時光倒流一句話     林家謙
04 04 俏郎君         張敬軒
05 05 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
06 11 東京人壽        容祖兒
07 07 下一位前度       林家謙
08 ne CityPop         AGA
09 08 銀河修理員       Dear Jane
10 09 是但求其愛       陳奕迅

SPOTIFY 熱門歌曲香港音樂週榜 @2021/02/26
RK  LW    Songs               Singers
01 01    一人之境                       林家謙
02 02    時光倒流一句話           林家謙
03 03    隔離 (studio live duet)   陳凱詠 / 林家謙
04 04    drivers license            Olivia Rodrigo
05   06    是但求其愛                   陳奕迅
06   05    下一位前度               林家謙
07 07    E先生連環不幸事件       呂爵安
08 08    刻在我心底的名字                  盧廣仲
09 09    銀河修理員                          Dear Jane
10 10    俏郎君                       張敬軒

本帖歡迎大家討論各大串流平台排行榜走勢
暫時主要以記錄 MOOV, JOOX, KKBOX 及 SPOTIFY 為主
但亦歡迎大家討論其他串流平台走勢
如APPLE MUSIC, YOUTUBE MUSIC等

真係需要拆開兩邊咩 驚呢邊無人吹水

呢邊可以po數據,好似kkbox本地單曲啲TOP10

https://www.youtube.com/watch?v=WUM6fGvyoUg
呢個榜大家點睇?會唔會考慮下討論埋呢個榜

呢邊可以po數據,好似kkbox本地單曲啲TOP10
moxy 發表於 2021-3-1 00:40

雖然我暫時只會extract 果四個特定嘅榜
但都歡迎大家係呢到post 串流平台嘅其他榜單以供大家討論!

kevin2011 發表於 2021-3-1 00:38

其實拆嘅原因最主要都係方便我管理
大家係邊個post 討論都無咩所謂
最緊要數據post 啱位就得

joshuakingwa 發表於 2021-3-1 00:41
呢個榜仲上緊A New Day
另外有幾首歌都偏舊...
C.Y. Music Awards 2020 [結語]
Cyrus Top 20 2021 [WEEK #14]
01 約定的夢幻島 / 陳健安 02 Warrior / MIRROR 03 DWBF / 陳卓賢

家下呢度先係各大
秉承cm精神 推廣好音樂

E先生好勁,兩個榜第一。

Spotify 是謙B的世界,十首歌佔冠亞季和第六位。另外kkbox都是十首播得最多的歌曲中,謙B都是有四首歌上榜。

呢d榜同cm個榜一樣
冠嚟冠去都係嗰d歌
我估錯這個世界得到教訓

得3首歌上哂4大streaming榜

是但求其愛       陳奕迅
俏郎君         張敬軒
E先生 連環不幸事件   呂爵安
Now looping: Good Time / Never Look Back / Warrior / 88BARS / In My Dream

Hong Kong Apple Music Top Songs
1        =        呂爵安 - E先生 連環不幸事件
2        =        林家謙 - 一人之境
3        +1        林家謙 - 時光倒流一句話
4        -1        Jace Chan & 林家謙 - 隔離 (Studio Live Duet)
5        =        林家謙 - 下一位前度
6        =        張敬軒 - 俏郎君
7        =        盧廣仲 - 刻在我心底的名字 (電影《刻在你心底的名字》主題曲)
8        =        Dear Jane - 銀河修理員
9        =        陳奕迅 - 是但求其愛
10        =        BLACKPINK - How You Like That

評分人數

大家以後主要邊個post傾啊?
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

荃力支持華麗轉身播到上第一
大家快啲stream!!!!!
Liza: When you are old, they assume you know every thing~~

荃力支持華麗轉身播到上第一
大家快啲stream!!!!!
mosesming 發表於 2021-3-1 10:02

KKBOX一個鐘好似最多計十次
各位荃粉要齊心協力先得呀
Long's Music Picks Week 16 >3>
Master Class | #FF | I'm Fine, Thx.

支持姜B雙層牛肉巨無霸播到上第一
❤️ 到這裏想搜尋誰  無情煙花都不屑紀念無份的愛侶 ❤️

kevin2011 發表於 2021-3-1 00:38

我覺得拆開好似整齊啲
雖然呢邊應該無咩討論價值
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

風見志郎 發表於 2021-3-1 10:09

其實個急口令幾洗腦
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

風見志郎 發表於 2021-3-1 10:09

joshuakingwa 發表於 2021-3-1 00:41

Who
47. Bring Him Home
2021Week16 黃力臻  -  都市爬行
2020Summary

timc524 發表於 2021-3-1 10:21

我最喜愛的貼圖熱門出現了
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

我最喜愛的貼圖熱門出現了
616.1314 發表於 2021-3-1 10:26

荃餐.gif 告急
❤️ 到這裏想搜尋誰  無情煙花都不屑紀念無份的愛侶 ❤️

無門 · per se
今日上架

Now looping: Good Time / Never Look Back / Warrior / 88BARS / In My Dream

timc524 發表於 2021-3-1 10:21

強烈建議金拱門搵我荃同姜濤一齊跳舞
順勢推出荃日姜B餐
汪明荃高分 家燕傻人低分
菊英羅文不會恨 恨有紫昕
汪明荃高等 顯得康華低等
潔靈祝佢好運 做家英最淫

強烈建議金拱門搵我荃同姜濤一齊跳舞
順勢推出荃日姜B餐
LoveMirkay520 發表於 2021-3-1 11:35

姜:爭取~
汪:高分~
姜:好多人恨歎姜B餐
汪:我暫時唔恨喎!
Liza: When you are old, they assume you know every thing~~

姜:爭取~
汪:高分~
姜:好多人恨歎姜B餐
汪:我暫時唔恨喎!
mosesming 發表於 2021-3-1 12:06

有聲!

SPOTIFY係咪冇得剩係廣東話歌既週榜

其實AGA串流成績係咪差左好多?
林家謙屈曬機

計埋APPLE MUSIC:

11.5 - 林家謙
7 - 張敬軒
5 - 陳奕迅, 呂爵安, Dear Jane
3 - 容祖兒
2 - 盧廣仲, 谷婭溦
1.5 - 陳凱詠
1 - 連詩雅, 鄭融, 周殷廷, AGA, 謝東閔, 戴祖儀

林家謙屈曬機
tree 發表於 2021-3-1 14:17

可能因為 M記仲未熱播
依家仲有姜B 同佢爭 Quota,無了

有聲!
616.1314 發表於 2021-3-1 12:07

荃荃把聲如雷貫耳好入腦,姜B要學習!
新生代女金AGA 江海迦 2021年首支全新風格派台歌
《CityPop》19.02.2021 1800

林家謙屈曬機

其實 AGA 呢兩三年啲歌嘅反應好似都差咗?
以前佢每首歌都係輕鬆過百萬
但呢幾年 Everyday / Mad / So Called Love Song 都過唔到

但呢幾年 Everyday / Mad / So Cal ...
616.1314 發表於 2021-3-1 16:21

D budget用哂黎幫敢買views

但呢幾年 Everyday / Mad / So Cal ...

我記得以前啲人會講AGA首首歌都好好聽,以前啲歌多一份純粹同情懷係到咁,以家係好成熟左好多
新生代女金AGA 江海迦 2021年首支全新風格派台歌
《CityPop》19.02.2021 1800

因為少咗人食金拱門
I would never tell you if you way over the top
Love and hate this kind of CityPop

林家謙屈曬機

我都留意到CityPop成績無預期理想
女歌手好弱勢,而且咁多人仲聽緊上年既歌

林家謙歌咁紅,係時候開演唱會?但佢演唱會能唔能夠做到好精彩呢
Gin Lee Fans Club Group: https://t.me/myginlee
幸倪群組: https://t.me/ginleefans

D budget用哂黎幫敢買views
losyes 發表於 2021-3-1 16:23

敢啲 Budget 應該係 FWD 出

林家謙歌咁紅, ...
Garfield 發表於 2021-3-1 17:15

麥花臣?九展?定直接挑戰紅館

林家謙歌咁紅, ...
Garfield 發表於 2021-3-1 17:15

寧願出多隻碟儲下歌先
今年佢幫eason包碟
唔知要等幾耐先出歌

敢啲 Budget 應該係 FWD 出
616.1314 發表於 2021-3-1 17:17

嗯,果時賣廣告所以多Views,ginlee既金主
保險project黎講,天變地變情不變個feedback好好多
今年仲有無保險歌唱?

保險project黎講,天變地變情不變個feedback好好多
今年仲有無 ...
Nathan 發表於 2021-3-1 17:26

FWD 真係好支持 Gin
當年 Live In The Moment 嘅體驗館
到 2018 First Of All Live
再到上年六場 Gin Lee Music Suite
一直都係 FWD sponsor

今年仲有無 ...
Nathan 發表於 2021-3-1 17:26

敢(2021版)

FWD 真係好支持 Gin
當年 Live In The Moment 嘅體驗館
到 2018 First Of All Live
再到上年六場 Gin Lee ...
616.1314 發表於 2021-3-1 17:29

李氏力場 (馬拉)
47. Bring Him Home
2021Week16 黃力臻  -  都市爬行
2020Summary

雖然我暫時只會extract 果四個特定嘅榜
但都歡迎大家係呢到post 串流平台嘅其他榜單以供大家討論!
...
CunninG 發表於 2021-3-1 01:02
同意拆開兩邊係有必要嘅
傳統五台同串流平台排行榜真係完全兩回事嚟
爾邊少啲人講嘢係必然嘅,始終大家都係留意五台榜多啲
(係個標題會唔會考慮用第二隻色

明年見 (Duet Version) - One Promise / 柳應廷
凌晨突發上架各大平台
KKBOX新歌即時榜 03:00 第1位
KKBOX
Spotify
Apple Music

明年見 (Duet Version) - One Promise / 柳應廷
凌晨突發上架各大平台
losyes 發表於 2021-3-2 03:30

柳啊

03 04 東京人壽        容祖兒

06 08 東京人壽        容祖兒

06 11 東京人壽        容祖兒

荃線上升 祖兒又贏
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

凌晨突發上架各大平台
KKBOX新歌即時榜 03:00 第 ...
losyes 發表於 2021-3-2 03:30

環球同viu真係fd過打band
秉承cm精神 推廣好音樂

環球同viu真係fd過打band
kenneth 發表於 2021-3-2 03:51

花姐好鐘意OP

柳啊
stephybest 發表於 2021-3-2 03:31

Loop 半個月之後就有真新歌聽,柳柳粉好幸福