返回列表 發帖

Ian陳卓賢否認為拍拖甩底新城頒獎禮:我冇逃避

MIRROR成員陳卓賢(Ian)自從跟港姐陳曉華(Hera)傳出緋聞,被指顧着跟女友盧慧敏(Amy Lo)拍拖而甩底新城頒獎禮,一直被指迴避傳媒疑不敢接受訪問。事隔兩個多月,今日Ian出席ViuTV音樂頒獎禮記者會,這亦是事件後他首度接受訪問,問到女友Amy Lo有否為他候選音樂獎項而打氣?Ian淡淡然說:「我同佢工作範圍都唔同,所以冇干涉對方,好少講工作。」對於甩底新城頒獎禮,相反姜濤就算父親患病入院仍堅持出席,Ian重申:「被影到相係頒獎禮嗰日,但冇因為拍拖而甩底新城頒獎禮,嗰日的確係因為家事而請假,每個人家庭狀況不同,唔能夠跟姜濤家事相提並論。」

去年尾,Ian缺席新城頒獎禮,同日被發現和女友Amy Lo現身中環碼頭。(資料圖片)

對於被外界質疑迴避連串緋聞,Ian表示只是跟隨公司安排,他說:「我冇逃避,因為就算5年後我企返出來,大家都會問。」他承認是認識Hera,但報道指車中的男子並非他,他再解釋純粹是賣車給Hera,錢亦已經收取了,但未知對方是否已經辦好手續,他亦沒有留意Hera被他的fans抨擊,他覺得可能是fans錫自己才會這樣做。

Ian被爆出和混血索模Amy Lo拍拖後,有指一直迴避傳媒訪問。今日他出席記者會時,強調沒有逃避。

另一方面,ViuTV親生仔MIRROR在公司首屆音樂頒獎禮中獲得多項提名,隊長Lokman難以預計MIRROR會否成為大贏家,但當然希望獎項越多越好。獲4項提名的姜濤則說:「多謝公司畀機會我,信心就一般,順其自然,自己會想拎組合獎多過個人獎,因為一齊攞獎會更加開心。」此外,提到金廣誠表示絕不介意MIRROR亮相大台音樂節目,Lokman說:「好耐之前都講過唔介意。」隊友Anson Kong和應說:「最想係去一廠,然後講句『交返畀一廠』。」

姜濤感謝公司給予機會。

Link

其實都幾慘, 又要澄清
在這畢生不滅 無極的狀態

人紅是非多

學吓poki啦

學吓poki啦
艾石仔 發表於 2021-3-3 08:33

有得食唔食咩

Ian聽Moses Sumney
所以加番分
DM多仔多到覆唔哂

契仔又澄清
佢自己都知去坪洲食女,唔可以同姜仔真係爸爸有事入院,相提並論
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

陳卓臀個底好花下,睇嚟要靜一排。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

逃避你

咁都有人報導。。

又澄清 希望入雪櫃陪保錡

睇完呢單新聞都明點解某煩膠會員日日狙擊佢
答得真心串同無品
邊有人咁樣講嘢架
我冇逃避,因為就算5年後我企返出來,大家都會問。
他亦沒有留意Hera被他的fans抨擊,他覺得可能是fans錫自己才會這樣做。

四個字:不知所謂
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

"他亦沒有留意Hera被他的fans抨擊,他覺得可能是fans錫自己才會這樣做"

佢都幾唔識講野

正常就算唔係自己錯, 都會對Hera受影響say下sorry或者叫d 安撫fans令佢地冷靜

我睇埋片發現花姐中間有嘗試叫記者唔好再問
不過記者啋佢都傻

佢咁樣答好似同陳曉華唔識咁,無理過佢感受

我睇埋片發現花姐中間有嘗試叫記者唔好再問
不過記者啋佢都傻
losyes 發表於 2021-3-3 10:15

係咪更加證明咗之前咁多個頒獎禮
MIRROR攞完獎都唔比傳媒訪問
就係花老母想保護佢心愛嘅契仔
犧牲其他仔見報機會?

kimjj 發表於 2021-3-3 10:19

契仔無情,嚼完鬆

逃避你
WZA111 發表於 2021-3-3 09:26

卻是遙又遠得很
再將我相信的如煙火般綻放

答得真心串同無品
邊有人咁樣講嘢架
我冇逃避,因為就算5年後我 ...
ricnature 發表於 2021-3-3 10:03

佢同gf一齊處理家事 都好合理
況且算係私事 好應該畀返空間佢

佢個樣長期都係啱啱開工就想收工咁款
做完呢個訪問之後睇怕要雪多一排了
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

花姐食好多仔。。

佢同gf一齊處理家事 都好合理
況且算係私事 好應該畀返空間佢
kenneth 發表於 2021-3-3 12:43

但佢缺席頒獎禮
食女影響工作嘅嘢,呢邊一律建議退團處理
參照poki唔出嚟做咪大把私人空間囉

我澄唔好再澄清啦
佢次次澄清番都會越描越黑
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

答得真心串同無品
邊有人咁樣講嘢架

失言過失言天后美祖
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

咁耐時間,花姐點解冇穩人教他點回答記者提問啊....
我就是我!

咁耐時間,花姐點解冇穩人教他點回答記者提問啊....
okadav6 發表於 2021-3-3 14:11

花姐覺得冇問題架,佢自己都係公關災難

答得真心串同無品
邊有人咁樣講嘢架

佢應該向姜濤學習下
姜濤後生過佢好多但對答明顯比佢成熟得體
唔係下下真性情或者唔想答就可以咁串

佢應該向姜濤學習下
唔係下下真性情或者唔想答就可以咁串 ...
rickychan0809 發表於 2021-3-3 18:40

佢同AK都係成日「真性情」
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

佢同AK都係成日「真性情」
John 發表於 2021-3-3 18:41

所以我明點解Ian AK係比較多負評

隊友Anson Kong和應說:「最想係去一廠,然後講句『交返畀一廠』。」

想咗28年啦

隊友Anson Kong和應說:「最想係去一廠,然後講句『交返畀一廠』。」

想咗28年啦 ...
kenny1102 發表於 2021-3-3 19:39

難D喎,通常唔喺一廠先會講「交返畀一廠」
睇黎佢又會跌入失望漩渦

佢應該向姜濤學習下
rickychan0809 發表於 2021-3-3 18:40

其實真性情同唔識尊重人係一線之差
佢呢啲好明顯係以真性情為藉口:
你哋仲問係你哋問題 + 陳曉華你死你事啦
最少我有咁嘅負面感覺囉
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

Fans行為 偶像埋單

佢都真係幾唔識講嘢 仲要覺得自己好啱

kimjj 發表於 2021-3-3 10:19

呢個真係好衰.. 仲話D fans錫自己所以鬧人
原本上年男排真係幫到佢上位.. 我最歌都投左佢 投完就搞單咁既野

如果伊人選擇為咗我而飛咗條死港女豬西嘅話,我可以原諒佢
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

佢應該向姜濤學習下

呢類由細到大萬千寵愛在一身嘅男仔,冇經歷過低谷嘅點會識
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

辛苦花姐啦。

其實真性情同唔識尊重人係一線之差
佢呢啲好明顯係以真性情為藉口:
你哋仲問係你哋問題 + 陳曉華你死你 ...
ricnature 發表於 2021-3-3 19:58

睇佢MIRROR GO個人都好唔投入~

呢個真係好衰.. 仲話D fans錫自己所以鬧人
原本上年男排真係幫到佢上位.. 我最歌都投左佢 投完就搞單 ...
星夢情真 發表於 2021-3-3 20:21

上年姜濤Fans鬧麻利 雖然唔係佢錯 但佢都識代Fans道歉 + 婉轉地叫Fans收斂D
Ian 咁答好自我中心

失言過失言天后美祖
616.1314 發表於 2021-3-3 13:51

美祖嗰啲夠噴夠好笑

Ian都好自我中心,其實關心下Hera先顯得gentleman。可能女朋友大過天,其他女仔一律劃清界線
舞來舞去 不日內開始錄音。

呢類由細到大萬千寵愛在一身嘅男仔,冇經歷過低谷嘅點會識
SugarFree 發表於 2021-3-3 20:47

支持大家踢佢落低谷

失言過失言天后美祖
616.1314 發表於 2021-3-3 13:51

好似祖祖咁紅就得

想咗28年啦 ...
kenny1102 發表於 2021-3-3 19:39

冇啦啦又比佢加到把口搏上報

支持大家踢佢落低谷
bagfgfcde 發表於 2021-3-4 00:29

但Ian有聽Moses Sumney
我要谷番佢上去
DM多仔多到覆唔哂

但Ian有聽Moses Sumney
我要谷番佢上去
mosesming 發表於 2021-3-4 10:35

正式開始有冇Moses Sumney既influence係入面?

正式開始有冇Moses Sumney既influence係入面?
bagfgfcde 發表於 2021-3-4 10:37

唔覺
但有日掃佢IG story竟然見到佢聽Moses Sumney
突然對佢有少少改觀
DM多仔多到覆唔哂

唔覺
但有日掃佢IG story竟然見到佢聽Moses Sumney
突然對佢有少少改觀 ...
mosesming 發表於 2021-3-4 10:44

支持Ian改編Colouour做中文歌然後翻唱,再收錄入去專輯

Tracklist 可以咁排
1. 正式開始
2. Colouour
3. 鯨落
4. 落棺
Bonus track: 正式開始 (重覆十分鐘hookline洗腦版)

睇佢MIRROR GO個人都好唔投入~
kenny1102 發表於 2021-3-3 21:37

契仔連玩遊戲都長期西面

支持大家踢佢落低谷
bagfgfcde 發表於 2021-3-4 00:29

我都支持繼續雪佢契仔太自大