返回列表 發帖
條女好紅好多fans

多左兩張11/4中午場780
有冇人想用鏡仔既飛換呀 可補差價
akk 發表於 2021-4-8 10:13

冇鏡仔飛但真心想睇可以嗎

冇鏡仔飛但真心想睇可以嗎
HeithWong 發表於 2021-4-8 15:39

有人要左喇

28000係咪買佢嘅初夜
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好期待啊
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

大家睇得開心d

有冇歌單?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

睇唔到我ok喎
I'm fine, thx.

大家最後睇現場定聽日網上睇?

大家最後睇現場定聽日網上睇?
Serendipity 發表於 2021-4-11 00:03

現場

Mami話online飛賣得唔夠
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Mami唱功好咗
DM多仔多到覆唔哂

印象中嘅setlist係咁,有錯請指教

10/4 setlist (反白)

日沒前
海妖
Drink'n dance
Don't text him

網絡安全隱患
越活越惹禍
離原
要做更壞的事
天雷

日月無光

亡國妖姬
艷后
灰黛
小紅

趣緻的響鈴
~旋轉with me*
I'm Fine, Thx.
Diamond mine

-1st encore-

Let us go then you and I
忽 eat all
油尖旺金毛玲

-2nd encore-

Pink song

條女太紅 多咗好多街客 好掛住上次樹妮妮成班忠心樹粉一齊癲

賴爽 發表於 2021-4-11 08:33

希望下次買飛前
出示 Don’t Text Him / 邪童謠 / 前兩次演唱會 pre-order 證明既人
有得優先買飛

日沒前
海妖

...
chkalu 發表於 2021-4-11 03:27

Pretty sure 要做更壞的事離原天雷之間,其餘rundown啱
尋晚雖然街客多但氣氛都算唔錯,有朋友被掹去睇但秒速入坑

Pretty sure 要做更壞的事離原天雷之間,其餘rundown啱
尋晚雖然街客多但氣氛都算唔錯,有朋友被掹 ...
Riverfish 發表於 2021-4-11 10:19

改左 thx.
我都覺多街客,氣氛同上次麥花臣同便服日都有段距離

賴爽 發表於 2021-4-11 08:33

3月果場非正常生活研樂會一開場既氣氛已經好high
但琴晚好多人都要warm up
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

3月果場非正常生活研樂會一開場既氣氛已經好high
但琴晚好多人都要warm up  ...
cymusic 發表於 2021-4-11 11:29

樹打手 promotion 太勁

日沒前
海妖
...

chkalu 發表於 2021-4-11 03:27

幾點完?

我覺得今次難同之前比較
因為有企位同無企位氣氛一定差好遠,尤其係睇一個癡線嘅 show
而且上兩次都唔只企,直頭係成班人跟住佢滿場飛
今次就只能夠乖乖地響位,even 企都只可以響自己位

至於點解要 warm up,我覺得同前幾首歌編曲有關,但未完哂全部場次就唔劇透
入場嘅人自己感受啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

幾點完?
misterben111 發表於 2021-4-11 12:26

10:45左右

希望今日同今晚一首多人識少少既歌都唔唱
嚇走哂班街客

希望今日同今晚一首多人識少少既歌都唔唱
嚇走哂班街客
bagfgfcde 發表於 2021-4-11 13:13

可以唱黑之呼吸
在這畢生不滅 無極的狀態

可以唱黑之呼吸
losyes 發表於 2021-4-11 13:17

唱呢首現場應該會 high wor
班街客平時應該聽得最多 mi嬅 同 林X謙

荃力支持樹樹今晚唱少女的祈禱x旋轉with me
DM多仔多到覆唔哂

荃力支持樹樹今晚唱少女的祈禱x旋轉with me
mosesming 發表於 2021-4-11 13:28

+ 十誡(禁忌的遊戲)+ 婦女新知 + 港女的幸福星期日 + 給自己的情書 + 自由女神 + 皆大歡喜 + 喜氣洋洋

做段 diva medley

+ 十誡(禁忌的遊戲)+ 婦女新知 + 港女的幸福星期日 + 給自己的情書 + 自由女神 + 皆大歡喜 + 喜氣洋洋

...
powerful 發表於 2021-4-11 13:34

咁要唱埋加大力度

大家今日都繼續開心D

Feels like 一班gaylo/自命有taste嘅so called文青大型打卡活動
啲歌識唔識唔重要
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

Feels like 一班gaylo/自命有taste嘅so called文青大型打卡活動
啲歌識唔識唔重要 ...
hehe 發表於 2021-4-11 17:23

唔知的話,以為你講緊CM
在這畢生不滅 無極的狀態

哩個真, 成個IG 都勁多HEHE FD / KOL 去睇
入場既人應該好多野J

琪待
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

周仔

Wah
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

EndyBaba?

支持直佬

周爸爸

周仔做嘉賓 真係不得了
#條女又贏

爸爸同條女對話尷得黎又好好笑

紫薯媽媽 I love you

哩個真, 成個IG 都勁多HEHE FD / KOL 去睇
入場既人應該好多野J ...
Kyle_ 發表於 2021-4-11 19:04

我都係去睇仔仔

尾場歌單

20:23開場
(由後面入口進場)
1. 日没前
2. 海妖
Talking
3. Drink'n dance (灑聖水)
Talking
4. Don’t Text Him

5. 網絡安全隱患
6. 越活越惹禍
7. 離原
Talking (深呼吸練習)
8. 要做更壞的事
9. 天雷
10. 日月無光

11. 邪童謠Medley:亡國妖姬 + 艷后 + 灰黛 + 小紅

12. Children Song (by 周國賢)
13. 是你呀, it’s you (with 周國賢)
Talking with 周國賢
(去後面垃圾屎堆台)
14. That’s Why You Go Away x 趣緻的響鈴
15. ~旋轉with me* (返主舞台)
Talking
16. I'm Fine, Thx.
Talking
17. 我在流浮山滴眼水.jpg
Talking
18. Diamond Mine

1st Ensore
Talking
19. Let us go then you and I
Talking
20. 忽 Eat All
Talking
21. 油尖旺金毛玲

2nd Ensore
22. Pink Song

22:48完場

可摸耳Ensore 唔該你吖求下你吖

晏晝場冇2nd Ensore
2018音樂公民頒獎典禮得獎名單:https://goo.gl/NzkrwJ

好多歌都俾佢改頭換面
好jeng天雷日月無光嗰part真係世界級
同埋條女唱live都幾大進步

好似做咗兩粒半鐘 cardio 係真 一起身個人好攰

音響好唔好?
陳蕾食咗喉糖未?

音響好唔好?
stephybest 發表於 2021-4-12 08:21

好! 估唔到都ok

真心好多members
去左泰國gaybar咁