返回列表 發帖

沒什麼 - 黃凱逸

單選投票, 共有 25 人參與投票
24.00% (6)
24.00% (6)
24.00% (6)
4.00% (1)
24.00% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 04/03/2021

作曲:黃凱逸
填詞:黃凱逸 / 阿May個仔
編曲:王文熙/湯亦駿 @dom
監製:王文熙/湯亦駿 @dom

沒有鍾情誰的歌 沒有空整理睡床
沒有心閒聊風波 沒有多言誰骯髒
沒意識徘徊空房 無人在短訊上談希望
沒誰想傾講 只想感覺
我不是我
哪天會找到烏托邦 沒太多嘆息太多疑惑痛楚
翻開地圖沒尋獲 人生中極糜爛童話國
昨天已失去烏托邦 沒太多理想太多期待結果
身輕一人 看看浪 不錯
沒有鍾情誰的歌 沒有空整理睡床
沒有心閒聊風波 無事沒想太快樂
今晚 慢慢過
尋找溫暖躲進被窩
隨心所向街角唱歌
哪天會找到烏托邦 沒太多嘆息太多疑惑痛楚
翻開地圖沒尋獲 人生中極糜爛童話國
昨天已失去烏托邦 沒太多理想太多期待結果
身輕一人 再惹禍 由我

有手有酒有口有歌 從那天我便明白無用太多
開心若然未尋獲 何必急於去找更多束縛
放走放手放低我麼 才了解我得到的仍然太多
不過生存 也慶賀
如若天跌下來 都必須過
其實只得一人
沒什麼

歌唔錯, 幾爽, 想睇MV, 係唔係三個人各有各故事, 定係三個friends飲酒gathering, 定係love triangle?

歌唔錯, 幾爽, 想睇MV, 係唔係三個人各有各故事, 定係三個friends飲酒gathering, 定係love triangle? ...
boy4dudes 發表於 2021-3-6 01:45

呢首係好過之前喎

幾好聽 見佢之前cover過崩壞 4fun

thumbnail/single cover中間條友幾靚仔, 以為係Nate Wong@Nowhere Boys, 不過其實係全民造星3個Timothy Kong江宏基, 係唔係都係hehe

個人感覺哩首耐聽度同吸引度比秒秒也是新開始低 但都唔差嘅 支持佢

睇番佢上一首歌You Are Not Here Anymore個MV Director, DOP, Producer同Art Director都係Locker. 雖然Locker周圍都係, 不過Zelos's instagram confirmed係Locker Lam. 突然對Locker好感多左

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=18279

是否紀念至友的第三部曲,如果是幾有意思,今次無上兩plug咁壓抑情緒,開始放開心情面對,值得鼓勵。5fun

睇番佢上一首歌You Are Not Here Anymore個MV Director, DOP, Producer同Art Director都係Locker. 雖然Lock ...
boy4dudes 發表於 2021-3-7 21:29

Locker 拍既MV通常都好睇,睇好佢未來係MV界既表現
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

評分人數

首歌幾好聽,vocal需要再努力

呢首好過哂之前全部,唔知係咪開始接受到佢把聲

呢首好過哂之前全部,唔知係咪開始接受到佢把聲
mc) 發表於 20/3/2021 12:20
我覺得係呢首唱得無咁少女

好聽過之前個幾plug

Locker訪問得好靚仔
太陽花 純真柔弱

首歌本身幾好, 但MV有Timo 勾起D唔好嘅回憶...

首歌本身幾好, 但MV有Timo 勾起D唔好嘅回憶...
rickychan0809 發表於 2021-4-10 12:06

Timo真係比人一個幾唔好既印象 唔係咁like佢
太陽花 純真柔弱

好聽過之前個幾plug
Foonskywalker 發表於 2021-3-21 01:29

同感 似返plug song

成個製作好咗
不過有種說不出既造作
好似好刻意營造慢熱feel
(可以叫做另類地表達出首歌主題既...)

原來mv係林婷拍 好靚
太陽花 純真柔弱