返回列表 發帖

如此多演唱會 之 2012

重點:
1. 12 月有謝霆鋒
2. 林峰 7 月又開騷
3. 11 月有 Deanie 姐!
4. 達明個演唱會名好岩佢地
5. 張惠妹演唱會其實有少少想睇
6. Sammi 終於又再一次開 show,重點即係有碟出!

expect  Nic  concert
play guitar rock music

林峯經理人早前己經講得好清楚:這個消息是錯誤的,演唱會一定不會在7月份!
林峯經理人 weibo:
http://weibo.com/n/CandyTVB

最觸目一定係謝霆峰,咁耐無係香港唱歌!
不過岩岩睇無線娛樂新聞台既報道,話仲未決定係咪係香港開SHOW
而且如果開既都暫時只係一場咁多!!

真係為林峰設想既,就唔好再開演唱會啦
開得太密啦佢!

葉蒨文????!!!!!!!!
睇來呢次一定要睇啦

sally , 霆鋒同埋Sammi唔睇唔得

1. 必看的: 霆鋒 & 張惠妹
2. 甄妮姐姐上次開唔係已經話係告別演唱會, 點解今次又告別多次?
3. 如果今次eason尾場又唱到成點鐘, 咁返到屋企咪成3, 4點?
4. Tanya今年開紅館演唱會成數係咪好高?
5. 好想睇學友1/2世紀的尾場, 賣到咁係咪加場無望?

上次錯過左LOVE MI,今次唔可以再MISS!!!!!!

莎莉演唱會無疑好期待,不過勁歌頒獎禮的歌舞環節表現未有太大驚喜 (而且個人覺得佢有小小老態),相比之下同期的「對手」林憶蓮就仍然好fit,所以暫時睇定D先,希望開騷前有新歌派台,到時再定奪。

一而再再而三地錯過張惠妹演唱會的我,今年又要繼續錯過 (人不在香港 T__T)...但我相信佢的演唱會會好high好high...Sammi都係~btw Sammi你出碟未?

另外,同大家一樣期待霆鋒演唱會

(重複post請delete)

alan tam   concert  in  july
source from 903

猜不到黃凱芹會簽金牌大風+開演唱會;P

期待Jaff+Mayday:)
音樂記錄
don't forget tonight

1. 必看的: 霆鋒 & 張惠妹
2. 甄妮姐姐上次開唔係已經話係告別演唱會, 點解今次又告別多次?
3. 如果今次eas ...
阻住 發表於 2012-2-7 23:50

甄妮今次可能開 再次告別演唱會..-00-

新消息:Eason原定年底的紅館演唱會改在亞博,怎麼會不在紅館開呢?

王梓軒今年會開第一次 live
周國賢聽聞都會開
仲有,末日前要重組既艾粒!
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

明周封面: Deanie姐年底演唱會告吹

endy brabra真係開就太好啦!!

謝霆鋒是不是要回歸樂壇啊?

东单明珠,丽食餐厅事件结局

好消息好消息!6月16@林宥嘉YogaLin 香港紅館開演唱會呀!興奮到尖叫........ @林宥嘉香港樂迷會 http://t.cn/heIrot

《劉浩龍小音樂會》密切留意最新消息﹗

劉浩龍張圖 讓人想起《天生地夢》

貓癡「米米」成日發歌星夢,以前出過唱片唔賣得,呢幾年叠埋心水喺三色台拍戲,叫做有番少少起色,佢死心不息再自資出碟,見賣得吓,又自資開演唱會。
不過,今次真係弊傢伙,演唱會賣飛時撞正「撻成一塊」同紅到爆燈嘅外國歌星「佳佳」演唱會賣飛,米米啲飛冇人吼,成個月只係賣咗一成,佢退出幕前好耐嘅老友「闊太歪歪」認真唔話得,暗中出馬幫佢四圍搵番娛樂圈啲老死記者幫手,因為歪歪人緣好,大家馬上幫手,不過米米唔知係咪太少同記者打交道,訪問時間搞到亂晒籠,仲賴番記者轉頭,明明約咗記者訪問,仲大模斯樣去嘆飯,最弊明知記者已經到咗,佢竟然同記者講仲有兩樣餸未到,要食埋先,失敗係有原因嘅!

who is 米米?

Good News: No More LF Show this year!!!!!!!!!!!!!!!!

回復 25# kingsfacheung

Where is the source

謝檸檬演唱會都好睇???
睇林峰好過啦~ XD

貓癡「米米」成日發歌星夢,以前出過唱片唔賣得,呢幾年叠埋心水喺三色台拍戲,叫做有番少少起色,佢死心不 ...
joey2009 發表於 2012-4-4 10:15

羅敏莊

謝檸檬演唱會都好睇???
睇林峰好過啦~ XD
INZAGHI 發表於 2012-4-4 18:01

同意... 對 謝檸檬 一 d 感覺都無...

有冇人知呀fi個果有咩詳情=.="??

回復 30# jf1019

透露為了七月舉行處女紅館演唱會 no detail

回復  jf1019

透露為了七月舉行處女紅館演唱會 no detail
discovered 發表於 2012-4-5 14:07

好似講左好耐,但咩detail都冇-.-"

回復 32# jf1019

http://weibo.com/fifififi 七月七日的演唱會

回復  jf1019

七月七日的演唱會
discovered 發表於 2012-4-5 14:19

+場@@?
"不一定是七號的"
好想去@0@

好似講左好耐,但咩detail都冇-.-"
jf1019 發表於 2012-4-5 14:08

今日JJ新碟發佈會 FIONA現身宣佈7月8日 紅館舉行

CONAN617 發表於 2012-4-9 19:22

FIONA: Finalizing 所有設計。為7月8日紅館演唱會設計的衣服要完成了!

CONAN617 發表於 2012-4-9 19:22

1場only?....

王梓軒:回复@SeasonNgai:其實是歌迷聚會 //@SeasonNgai:原來你會和歌迷私下約會的? //@王梓軒:「人間一粒米演唱會」這個名字都頗有趣大家覺得我8月的演唱會應該叫甚麼好呢?我們自己都還沒想好,大家可以幫幫忙嗎?
http://weibo.com/jonwongzixuan

1st solo concert ?

1場only?....
g54111b7 發表於 2012-4-9 23:20

死都唔信得一場-.-"

fi fansclub已經有得優先訂飛
遲啲4月尾(應該) 會有Citibank信用卡先訂飛

去硬fiona concert
想睇尾場, 又想坐480
我驚遲買飛會無480, 但又驚佢加場之類

@寰亞唱片  : 領域電訊呈獻《劉浩龍小音樂會》將於5月18及19日,於香港藝術中心壽臣劇院舉行。門票分HK$380及HK$280,4月18日(星期三)於各城市電腦售票處公開發售。久違了的師兄@刘浩龙 ,久違了的那一把充滿磁力和震撼力的歌聲,5月18、19日,”小”場地,大驚喜!

林宥嘉 神遊巡迴演唱會香港站

Visa / Mastercard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / 支付宝
卡戶尊享優先訂票服務

演唱會日期及時間:
2012年6月16日
(晚上8時15分)
地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$680 / HK$380 / HK$200

優先訂票日期
2012年4月16日至4月20日

優先訂購熱線
2861 1611 (上午9時至晚上9時)   
優先訂購網址
http://aegpromotion.com/Yoga2012

網上訂購於4月16日零晨零時開始至4月20日晚上11時59分)

林宥嘉 神遊巡迴演唱會香港站

2011年上海,北京,廣州,杭州,成都,五個城市、數萬名觀眾,相繼忘情出神淪陷於林宥嘉神遊演唱會的無比震撼魔力。2012年6月16日,林宥嘉終於神遊進紅館。

最先進的『精準立體投影』視覺效果,,國際搖滾天團U2演唱會同等級的多媒體伺服器,日本天團B'Z演唱會的御用燈光師……所有最頂級的神遊配備,加上林宥嘉與專屬樂團的音樂魔力,6月16日香港紅勘體育館,歡迎來音樂裡忘情神遊,感受身心徹底淪陷的極致感動!

薛凱琪 第一個紅館演唱會"Filicious, Fiona in concert 2012" 將於7月8日舉行!

【on.cc 東方互動 專訊】 薛凱琪透露剛拍完演唱會唱片的封套,今次不會玩特別造型,這是她入行八年首次在紅館開演唱會,現已開始內部訂購門票,反應很好,但她的緋聞男友方大同、房祖名等都未向她訂飛。她表示可以送飛給朋友,不過朋友都表示要買飛支持她。至於可有請緋聞男友擔任演唱會嘉賓,她有口難言,因為公司不准她透露名單。

great:victory:

【on.cc 東方互動 專訊】 衛蘭(Janice)將於7月20及21日假九龍灣展貿中心舉行演唱會,為了保持最佳狀態,Janice每周到拳館練拳,她說:「之前我已經開始打拳,可以練氣同流好多汗之外,仲可以訓練到耐力、集中力,所以我周圍介紹朋友一齊玩。」她還親自邀請老友側田擔任音樂總監,Janice很感激已移居北京的側田肯回港助她一臂之力:「第一張唱碟係佢同我做監製,今次演唱會我唱番好多舊歌,所以第一時間打電話邀請側田幫忙,佢一口就答應。」

回復 48# discovered

衛蘭(Janice) @@ not in 紅館

回復  discovered

衛蘭(Janice) @@ not in 紅館
QMQ 發表於 2012-4-18 19:11

嗯嗯...
今次係 Janice 第 2 次喺 starhall 度開 show . : )

噚日林子祥( Lam)同老婆葉蒨文( Sally圖)前後腳出席喺銅鑼灣維園舉行嘅「推動世界和平聯合國千年計劃」活動,全程冇停過落雨, Sally壓軸出場嗰陣,觀眾已經陸續離開,好彩 Sally識搞氣氛。阿 Lam就代老婆宣佈 9月開演唱會,仲建議搵阿仔林德信合唱, Sally碌大眼叫:「佢唱 rock& roll喎!」佢又好謙虛話開到一場已經好開心。