返回列表 發帖
東京都真係幾好,
不過未至於5台 兩周冠囉...
未到song of the year程度喎.....

又想繼續霸哂各大女歌手大 ...
jaytang 發表於 2021-3-6 21:52

希望容太后安安分分留喺壽康宮,唔好再同新晉妃嬪爭一時之長短
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

希望個姐姐節目祖兒可以順利成團,唔好再翻香港霸生霸死。
黃家正 發表於 2021-3-6 22:05

祖祖係內地咁多爆光都唔趁勢出國語歌,反而密密plug粵語歌

祖祖係內地咁多爆光都唔趁勢出國語歌,反而密密plug粵語歌
我等我在 發表於 2021-3-6 22:59

佢同佢團隊一向都無乜腦㗎喇
16年參加完我是歌手咪又係出 J-POP
之後 18年先出答案之書
中間雖然有出過一百個我精選,但始終已經過咗我是歌手陣熱潮
今次東京人壽五台十冠又係做多咗
其實就咁五台冠都已經夠曬
二〇二三年度全女班投票

中間雖 ...
616.1314 發表於 2021-3-6 23:01

如果答案G書係姐姐2期間出 應該多啲迴響

如果答案G書係姐姐2期間出 應該多啲迴響
stephybest 發表於 2021-3-6 23:02

姐姐2 祖祖真的好假

姐姐2 祖祖真的好假
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-6 23:34

大學士又胡言亂語了

姐姐2 祖祖真的好假
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-6 23:34

無睇,不過呢啲大陸綜藝一定有劇本
全部人都假
二〇二三年度全女班投票

無睇,不過呢啲大陸綜藝一定有劇本
全部人都假
616.1314 發表於 2021-3-6 23:38

次次祖祖去芒果啲綜藝都受傷 我是歌手腳傷姐姐又手傷……

喜歡祖兒,呢度日日都有haters免費宣傳
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

哩到好熱鬧
見到好多我未見過嘅會員
多謝大家咁關注祖

喜歡祖兒,點解唔買埋 Billboard Hot 100

大學士又胡言亂語了
stephybest 發表於 2021-3-6 23:38

祖祖扮到好似家姐咁好關心人,對身邊人 又好愛護,又好謙虚受教,最好笑三次比賽每次小考前測試都會為其他姐姐的事而失準,仲要每一round都是,但正式表演就無事,睇到真的好想作嘔,真人show變咗虛偽show。

祖祖扮到好似家姐咁好關心人,對身邊人 又好愛護,又好謙虚受教,最好笑三次比賽每次小考前測試都會 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-7 06:26

上邊啲嘢係咁上下  唔好睇得咁認真

上邊啲嘢係咁上下  唔好睇得咁認真
tyli 發表於 2021-3-7 06:49

最好笑是同祖祖的性挌剛剛相反,張栢芝就叻好多,知道是真人show,所以完全做回自己,無理會旁人或網友的批評,咁就好睇好多。另外那英都是,要認叻就認叻,唔鐘意你就直接講,跳舞唔好亦無掩飾,咁咪好睇好多。

最好笑是同祖祖的性挌剛剛相反,張栢芝就叻好多,知道是真人show,所以完全做回自己,無理會旁人或 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-7 06:56

其實祖祖真係唔需要參加呢類節目  佢已經識跳舞同唱歌  所以除咗做好人之外都冇乜嘢好睇
oh well 反正都唔係做比香港人睇

中間雖 ...
616.1314 發表於 2021-3-6 23:01

一台都比多佢
我估錯這個世界得到教訓

喜歡祖兒,呢度日日都有haters免費宣傳
風見志郎 發表於 2021-3-6 23:53

你都係
我估錯這個世界得到教訓

祖祖扮到好似家姐咁好關心人,對身邊人 又好愛護,又好謙虚受教,最好笑三次比賽每次小考前測試都會 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-7 06:26 AM

好似果D produce 101咁...
本身果個人練習果陣遇到好大困難+幫其他成員提升做大姐姐,
練左好耐都係做得麻麻/又比導師鬧,,
like金世正(幫人)+金素慧(比人幫),
最後幫人果個增加「幫人親民光環」; 比人幫果個就增加「努力奮鬥光環」

但係去到正式演出果陣就爆發好勁.... 製造反差,
令到D人對佢另眼相看..... 就會中意佢地

真係好悶...~~~~~

太平公主

hkwilliamsiu 發表於 2021-3-7 06:26

好似容祖祖係果果節目經常跳錯,係咪有劇本 ,咁多年舞台經驗嘅唱跳歌手唔似咁表現。

正式表演一定所有人都好架啦,第一咪嘴,而跳舞部份 可以靠剪接避開跳唔齊跳錯等問題
Harvard都不可教導

好似容祖祖係果果節目經常跳錯,係咪有劇本 ,咁多年舞台經驗嘅唱跳歌手唔似咁表現。

正式表 ...
Garfield 發表於 2021-3-7 10:42

小加子你都有睇姐姐?
二〇二三年度全女班投票

小加子你都有睇姐姐?
616.1314 發表於 2021-3-7 12:27

FB有時見到精華片段就睇到
Harvard都不可教導

FB有時見到精華片段就睇到
Garfield 發表於 2021-3-7 12:31

我對呢套嘢完全無興趣
二〇二三年度全女班投票

ugly 唔喜歡

最好笑是同祖祖的性挌剛剛相反,張栢芝就叻好多,知道是真人show,所以完全做回自己,無理會旁人或網友的批評,咁就好睇好多。另外那英都是,要認叻就認叻,唔鐘意你就直接講,跳舞唔好亦無掩飾,咁咪好睇好多。
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-7 06:56
請問喺一個跳唱比賽節目入面,跳舞唔好可以點樣掩飾?
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

喜歡祖兒

這是真人show節目,每次都會有一兩星期预備比賽項目,预備過程會用真人show呈現出來,而正式比賽就 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-7 15:43
你完全冇一隻字係答緊點樣喺舞台上面掩飾跳舞唔好
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

你完全冇一隻字係答緊點樣喺舞台上面掩飾跳舞唔好
SugarFree 發表於 2021-3-7 15:48

佢只留意白痴

這是真人show節目,每次都會有一兩星期预備比賽項目,预備過程會用真人show呈現出來,而正式比賽就 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-7 15:43

祖國節目需要你

請問喺一個跳唱比賽節目入面,跳舞唔好可以點樣掩飾?
SugarFree 發表於 2021-3-7 15:39

跳舞唔好是指真人騷練習,但比賽時因為是錄影可用鏡頭遷就,所以是唔多覺有問題。

跳舞唔好是指真人騷練習,但比賽時因為是錄影可用鏡頭遷就,所以是唔多覺有問題。 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-7 16:13

點遷就?係咪全程淨影大頭或者影其他人,或者影觀眾喊?群舞時可以完全避開唔影佢?

點遷就?係咪全程淨影大頭或者影其他人,或者影觀眾喊?群舞時可以完全避開唔影佢? ...
SugarFree 發表於 2021-3-7 16:28

因為是錄影,播映時可以剪輯,應該會將唔好剪咗去

終於等到呢度有人討論容姨霸獎事件
個人認為今年女金真係唔樂觀

回復 59# 風見志郎

你有你快樂
其他歌手表示多謝晒

霸榜+獎你就覺得理所當然
人哋其他歌手都付出唔少努力
容姨就淨係靠公司巨額款項已經「橫掃」多個冠軍+獎
有冇諗過其他歌手+歌迷感受
佢首歌根本唔值咁高成績(最多同莫小姐同級)
但起碼人哋而家喺香港
如果佢唔願落嚟
基本上任何獎都唔值

Kj2052 發表於 2021-3-7 21:51

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Kj2052 發表於 2021-3-7 21:51

呢度討論咗容姨霸獎好多年了
洗唔洗「終於等到」@@
二〇二三年度全女班投票

成件事加埋白粉報吹奏實在太噁心,不過都唔會恨美祖因為杏仁亦要花氣力。

喜歡祖兒4

一台都比多佢
mrshadowll 發表於 2021-3-7 09:07

本身就無資格上榜

回復  風見志郎

你有你快樂
其他歌手表示多謝晒

霸榜+獎你就覺得理所當然
人哋其他歌手都付出唔少 ...
Kj2052 發表於 2021-3-7 22:03

個問題已經發酵咗十幾年
不能說的秘密

本身就無資格上榜
kenneth 發表於 2021-3-8 08:47

如果出個無咁嘈版本和唔好改過力有不逮的聲音,上榜還是可以,但一定唔值多台雙冠。

另外煙花紀完全暴露她唱歌無進步過,而且衹限唱k和跳唱歌曲。

D hater 係度無能狂怒嘅樣真係好好笑
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

另外煙花紀完全暴露她唱歌無進步過,而且衹限唱k和跳唱歌曲。
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-8 09:44

未至於零進步,不過演繹係唔夠細膩,所以多年都打入唔到華語樂壇市煬。

個人認為,鍾意容祖兒嘅朋友都要抵制「姐姐2」呢d節目

姐姐2 祖祖真的好假

笑爆咀 同陳小芸 為咗分詞問題 兩個喊曬 兩條友 四十歲老女仲成個小女孩
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

叻女。。又拎大獎。。

笑爆咀 同陳小芸 為咗分詞問題 兩個喊曬 兩條友 四十歲老女仲成個小女孩 ...
洗衣王國130 發表於 2021-3-9 11:45

人地好真好Pure。。

個人認為,鍾意容祖兒嘅朋友都要抵制「姐姐2」呢d節目
rubin01 發表於 2021-3-8 12:42

香港人唔應該睇大陸節目

唔睇大陸野。。

暗黃祖?我呸
佢想變黃都嫌棄佢