返回列表 發帖

不甘畀Edan奪熒幕初吻 Anson Lo恨咀靚女

Anson Lo(盧瀚霆)@MIRROR去年在港台頒獎禮得新人金獎,接着推出新歌《EGO》,阿Lo坦承有壓力,怕配不起獎項。而早前跟隊友Edan(呂爵安)為港版《大叔的愛》拍咀嘴戲,他直言不甘心畀Edan奪去熒幕初吻,因一直幻想對手是靚女,仲話寧願揀同靚女咀嘴緊要過攞新人金獎,更度好下次MV要「自肥」咀靚女。

阿Lo奪新人金獎等獎項後,驚喜之餘亦有壓力,「個壓力係我會即刻諗返我上年做嘅每個MV,所有唱live表演,究竟我配唔配得起我身上面嗰個獎。」不過對於製作新歌《EGO》又是另一種壓力,「第一次以唔係新人身份去推出solo,呢個壓力先至係最大,大家唔會再體諒你,唱功方便畀多啲時間你啦!」

提到在港版《大叔的愛》首次談情兼有咀戲,他事前極緊張,幸好拍攝順利,「拍咗嗰場最激,我哋總共咀咗廿次,因要拍太多唔同角度,有啲係錫完反應,導演話唔使再錫,但係帶到之後情緒,我哋錫埋,所以真係為藝術犧牲!」邊個較尷尬?他大呻:「梗係我啦!益咗佢嘛!哈哈!」換女對手會更容易?他說:「對我嚟講都難,因為未試過嘛!但我不嬲諗住熒幕初吻係好浪漫!對象好靚女啦!哈哈!但竟然係咁樣,咁就一世啦!熒幕初吻永遠得一次,o依家就冇咗啦!」同靚女熒幕初吻咁緊要,如果同新人金獎二揀一呢?他好肯定話:「熒幕初吻係靚女!哈哈!攞到金獎梗係好開心,一定啦!但係初吻緊要啲!」不過他未有幻想誰是女主角,但劇情早已度好,「幻想過喺屋企,拍拖後第一次為佢煮餐飯,跟住我就錫咗佢一啖。」提議他下次拍MV,減少同Edan咀嘴陰影面積,他笑言:「你咁了解我嘅,下次MV應該有個好好滿足自己嘅劇情。」

Sources:https://hd.stheadline.com/life/ent/daily/916761/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E5%A8%9B%E6%A8%82-%E4%B8%8D%E7%94%98%E7%95%80Edan%E5%A5%AA%E7%86%92%E5%B9%95%E5%88%9D%E5%90%BB-Anson-Lo%E6%81%A8%E5%92%80%E9%9D%9A%E5%A5%B3%E5%AF%A7%E5%86%87%E9%87%91%E7%8D%8E
頭條日報 13/3

個人意見:拍MV咀女,建議AL可以先參考Kenny嘅隱形人攬女MV,睇下個畫面係幾咁Fail

討論重點:其實人人都知佢取向,又出呢D新聞好煩

我本身都想po過嚟

其實我介意 裝直男的你
我估錯這個世界得到教訓

唔係攣架咩
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

有賺啦...

個人意見:樓主highlight 太多等同冇highlight
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

係屋企煮飯同對方kiss個幕都係大叔同edan做左

多謝提供笑話

個人意見:樓主highlight 太多等同冇highlight
b01091018 發表於 2021-3-13 12:28

anyway AL係咪以為只要講多D女,人地就會覺得佢係直
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

笑屎禾
典解樓主咁搞笑
再將我相信的如煙火般綻放

Lets Be true to yourself

Lets Be true to yourself
matthewyky 發表於 2021-3-13 01:06 PM

I just wanna be okay with the way I'm made
Wanna be brave with the steps I take

笑屎禾
典解樓主咁搞笑
kaman921 發表於 2021-3-13 12:49

睇到哂笑點lol

我本身都想po過嚟

其實我介意 裝直男的你
mrshadowll 發表於 2021-3-13 12:17

真係想嘔 有啲藝人唔係咁明顯
例如蔡一傑嗰啲可能兩邊都得
況且人哋早幾十年都已經唔怕認!
厭惡

D_u 踏低edan好過癮咁 啲咩口脗蒞

我本身都想po過嚟

其實我介意 裝直男的你
mrshadowll 發表於 2021-3-13 12:17

可能AL係bi呢
anyway我覺得佢其實都唔驚大家談論
如果唔係都唔會啱出道就敢去拍BL劇

好想快啲睇登神咀咀啊!
大叔的愛應該年中就有得播了
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

D_u 踏低edan好過癮咁 啲咩口脗蒞
kenneth 發表於 2021-3-13 13:10

你係咪無follow開佢地
佢地2個不嬲都係瘋狂笑對方架咼
就係friend先可以咁玩

真係想嘔 有啲藝人唔係咁明顯
例如蔡一傑嗰啲可能兩邊都得
況且人哋早幾十年都已經唔怕認!
厭惡 ...
kenneth 發表於 2021-3-13 13:09

你呢個走音AK粉又嚟料
如果AL係咁怕人知,就唔會敢拍BL劇啦
況且你點知人哋係咪bi
AL中學都有同過女仔拍拖

你呢個走音AK粉又嚟料
如果AL係咁怕人知,就唔會敢拍BL劇啦
況且你點知人哋係咪bi
AL中學都有同 ...
gocrazy 發表於 2021-3-13 13:14

以前睇蔡一傑訪問佢話佢唔介意男仔定女仔date佢
因為佢係單身

頭先隔籬post講咗
最唔尊重嗰個就係呢齣新劇嘅主呢個演者
受訪咁講咁斷背山個恐同演員話被迫同仔kiss好嘔心一啲分別都無

就係friend先可以咁玩 ...
fish3333 發表於 2021-3-13 13:13

你睇返發帖記錄就知條友好愛黑心AK
佢一直都扮路人踩細仔

就係friend先可以咁玩 ...
fish3333 發表於 2021-3-13 13:13

無睇佢吖 唔會留意晒所有演藝人

頭先隔籬post講咗
受訪咁講咁斷背山個恐同演員話被迫同仔kiss好嘔心 ...
kenneth 發表於 2021-3-13 13:21

你算吧啦,咪再扮嘢搵位踩人!
登神各自訪問個陣都係扮到好嫌棄同對方錫
小學雞cp就係互相打鬧

全文都係重點 (笑點)

可能AL係bi呢
anyway我覺得佢其實都唔驚大家談論
如果唔係都唔會啱出道就敢去拍BL劇

好想快啲睇 ...
gocrazy 發表於 2021-3-13 13:11

我覺得佢驚
我估錯這個世界得到教訓

anyway AL係咪以為只要講多D女,人地就會覺得佢係直
SugarFree 發表於 2021-3-13 12:38

花姐應該覺得係
我估錯這個世界得到教訓

又扮直

好心係hehe咪講囉
我真係完全唔介意佢係hehe

每月一篇⋯

又扮直
kaka1224 發表於 2021-3-13 14:55

第幾次?自製新聞真係一流!

又扮直
kaka1224 發表於 2021-3-13 14:55

對AL觀感差左

我反而覺得佢high得幾好 方便望返即時quote到

第幾次?自製新聞真係一流!
kenneth 發表於 2021-3-13 16:28

多主觀,講一句,不需理據
把他錯處誇張化,懶理每寸偏差
途人們笑著未論真假

AL已經唱咗成首《EGO》比你聽
你都仲係咁樣亂攻擊人
唔好同你偶像走音AK一樣咁黑心啦

我覺得佢驚
mrshadowll 發表於 2021-3-13 14:51

如果真係咁驚比人講
佢大可以避開唔拍BL劇

對AL觀感差左
rickychan0809 發表於 2021-3-13 16:31

最差嘅係啲護主心切入到蒞
結果係更大嘅反效果

兒登個口咁香 唔識貨

笑話一則。。

Anson Lo 咁直接講應該都是真機,用開玩笑令大家笑下開心一下。

愛男人不是罪。。。

Kenny個mv真係好好笑

佢唔係幾年前俾人影左張相當眾kiss另一個男dancer咩? 有無人keep左張相post出黎?

想錫女不如學0鏗, 開press con叫個鬼妹當眾嘴佢啦

Edan而家人氣高, AL做佢其中一條仔當然要食住上自high一下啦, 娛樂圈咁殘酷, 可以理解.

香港做hehe sheshe藝人真係好難, 都希望AL終有一日會出櫃啦 (maybe 2035, 佢40歲). Zelos同Locker係friends, 不如Edan叫Locker介紹Zelos俾AL? 有個出左櫃嘅藝人朋友仔應該會對AL自我hehe感覺好d.

最後送劉小慧姨姨首口不對心俾好有少女心嘅Anson Lo, 明明好enjoy kissing Edan扮咩啫, 唔enjoy唔回味點會成日提件事?

https://www.youtube.com/watch?v=Z51jJ7PeLdA

誰明白女人Anson天生口不對心 誰人還在說癡心可以自禁
人容易傷心很需要憐憫 祈求被愛要說又不敢
誰明白女人Anson天生口不對心 原來全為了討好心裏面有情人
而無論身體擁得如何近 只想兩心是近

佢唔係幾年前俾人影左張相當眾kiss另一個男dancer咩? 有無人keep左張相post出黎?

想錫女不如學0鏗, 開pres ...
boy4dudes 發表於 2021-3-13 17:35

唔洗太認真,登神cp一向都相愛相殺
佢哋各自訪問個陣都故意搞笑話唔想錫對方
但明明感情好好

喜歡霆兒
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Zelos正好多喎 係健身教練

Anson Lo 咁直接講應該都是真機,用開玩笑令大家笑下開心一下。
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-13 17:27

其實大大方方承認有咩問題?

michael344 發表於 2021-3-13 18:13

我覺得去唔介意承認,所以你見佢都用半玩笑式講,但花姐應該有提點他不要講得咁直接。

michael344 發表於 2021-3-13 18:13

談何容易...

唔洗太認真,登神cp一向都相愛相殺
佢哋各自訪問個陣都故意搞笑話唔想錫對方
但明明感情好好 ...
gocrazy 發表於 2021-3-13 17:47
佢哋兩個感情好好真係好明顯, 絕對同意. 雖然Edan細過AL少少同埋成日好搞笑咁, Edan對朋友, 對AL好認真好有義氣, 似AL哥哥多d. AL對Edan都好有愛.

問題係AL明明好明顯係hehe, 如果選擇唔come out/暫時唔come out住, 真係要學下0鏗、Hins同謙b咁避免公開講有關"女朋友"嘅野, 講多錯多, 只會惹人反感. 不幸地, 大多數觀眾無輪直的攣的都好憎明顯gay嘅藝人扮直.

On a more positive note, 期待大叔.

e句真係可以問埋軒仔, 斌女同鏗鏗, 咁多前輩都冇出櫃係咪有咩原因呢?
我地講就容易, 到時要承受壓力o個個又唔係我地
我都希望香港社會可以進步, 多d人包容唔同性向, 但見咁多人仲係恐同就知...

反OT: 睇片睇得出佢係講笑咁講, 如果佢係驚畀人討論根本就唔會肯拍e個題材la, 同埋佢仲有可能係bi, 話佢踩edan又係得啖笑, 佢地不嬲friend開互相攻擊, 建議睇返佢地之前個live留意返佢地d深情對話先la

e句真係可以問埋軒仔, 斌女同鏗鏗, 咁多前輩都冇出櫃係咪有咩原因呢?
我地講就容易, 到時要承受壓力o個 ...
polarbearbear 發表於 2021-3-13 18:55

未睇過所以唔清楚!
我都希望終有一天佢可以承認!

利申 支持同性戀愛,結婚合法化

你所講ge”成日提”
會唔會係因為佢d訪問同期做, 全部講同一樣野, 但係訪問唔同時間出所以感覺佢成日提?
同埋好似係記者問開kiss戲佢先講
大叔的愛到而家最juicy的確係kiss單新聞, 多記者問好正常, 唔通佢可以選擇唔答?

頭先隔籬post講咗
受訪咁講咁斷背山個恐同演員話被迫同仔kiss好嘔心 ...
kenneth 發表於 2021-3-13 13:21

見到你咁激動真係有d好笑
係咪見到e d新聞覺得如獲至寶
終於又有野可以鬧下佢?
其實你同g會員個mentality真係好似

上面回應左, 佢同edan兩個不嬲都係互相攻擊咁玩, 同埋佢幾時講過同仔kiss嘔心?佢只係講笑咁話唔甘心畀左edan啫