返回列表 發帖
可能真係太有主見、今年嘅音樂計劃唔肯同華納妥協?

可以考慮下簽Fitto做發行
beethoven250 發表於 2021-3-16 13:55

fitto = eeg wor...唔會啦下嘛...

DJ都有大碟出啦(不過聲稱係最後一隻)

豹同Mag應該都夠歌會出碟?
ksquare 發表於 2021-3-16 13:50

Mag 應該唔會出...
聽落似公司唔比出

佢最紅既歌我覺得已經係"我的志願",
之前睇佢唯一一場演唱會都係想聽佢星夢個時d歌,
真心覺得個時d歌係比較入屋;
"我的志願"做opening 我都幾開心,
華納最鐘意已經係"阿樂".
sumtom 發表於 2021-3-16 14:05

阿樂係星夢架

古天樂 cool style
再唔係就古天樂個best fd 大國文化
liebe 發表於 2021-3-16 12:27

如果佢入大國文化再上tvb就好睇

其實我的志願同唱一闋歌真係k得黎又有alfred 自己concept 19-20真係冇咁hit 係華納谷佢先有男金
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

其實我的志願同唱一闋歌真係k得黎又有alfred 自己concept 19-20真係冇咁hit 係華納谷佢先有男金 ...
beethoven250 發表於 2021-3-16 14:17

Vocal咁難聽。。根本係睇公司。。

如果佢入大國文化再上tvb就好睇
pkl 發表於 2021-3-16 14:16

入大國之後肯拍劇就重搞笑

入大國之後肯拍劇就重搞笑
kenneth 發表於 2021-3-16 14:28

出櫃啦。。唔好煩。。

Vocal咁難聽。。根本係睇公司。。
kk8733 發表於 2021-3-16 14:26

好難聽咩,又唔覺wor 不過有D似送禮咁D唱腔N年不變

我最concern反而係而家佢到底同華納約滿未,如果佢已經係自由身反而係好事,可以自組或另簽公司,又可自由 ...
Ching2015 發表於 2021-3-16 07:35

應該完咗先係IG轉個work contact?
之前係咪華納?(無follow所以唔知

可以考慮下簽Fitto做發行
beethoven250 發表於 2021-3-16 13:55

Fitto 既 Label director 表示因唔想同佢最後不歡而散所以唔簽佢。

寰亞可能啱佢, 但係已經唔少男歌手
phykk45 發表於 2021-3-16 11:20

Jay Fung又做condom?

出櫃啦。。唔好煩。。
kk8733 發表於 2021-3-16 14:30

大祿的愛?

應該完咗先係IG轉個work contact?
之前係咪華納?(無follow所以唔知)
Ki 發表於 2021-3-16 14:37

係3月初轉work contact的, 以前係華納經理人.

DJ都有大碟出啦(不過聲稱係最後一隻)

豹同Mag應該都夠歌會出碟?
ksquare 發表於 2021-3-16 13:50

呢幾年成間公司除咗蘭.DJ同佢有大碟出之外搵唔到第4位
有幾位夠歌出大碟但連EP都無張
唔知簽咁多人返黎做乜

男金已袋
edwardngwy 發表於 2021-3-15 22:47

係咩?港台男金係前商台男金周柏豪已袋
一句說話,許廷鏗抵死,華納大公司點會容許歌手私下接job

佢最紅既歌我覺得已經係"我的志願",
之前睇佢唯一一場演唱會都係想聽佢星夢個時d歌,
真心覺得個時d歌係比較 ...
sumtom 發表於 2021-3-16 14:05

阿樂係華納?笑死

呢幾年成間公司除咗蘭.DJ同佢有大碟出之外搵唔到第4位
有幾位夠歌出大碟但連EP都無張
唔知簽咁多人返黎做 ...
lmml4 發表於 2021-3-16 15:52

Kaho幾時出?

而家睇返呢個list,終於明白點解Alfred係分開放:

【《CHILL CLUB年度推介20/21》3月2日下午3點 記者會 FB LIVE預告! 】
ViuTV撐好音樂,首度為你公開年度推介詳情!
歌手們將會一一亮相,同你推介更多好作品,
一起擴闊音域,開拓樂壇新氣象!
亮相為你推介好歌嘅歌手有(排名不分先後):
AGA
Gin Lee 李幸倪
陳凱詠 Jace
ONE PROMISE
馮允謙 Jay Fung
鄭欣宜 Joyce Cheng
C AllStar
陳柏宇 Jason Chan
林奕匡 Phil Lam
葉巧琳 Mischa Ip
Cath Wong 黃妍
陳蕾 Panther Chan
Mag Lam 林欣彤
Janice Vidal 衛蘭
Dear Jane
泳兒 Vincy
ERROR
MIRROR
ToNick
Serrini
Per Se
林家謙 Terence Lam
Supper Moment
Zpecial
林二汶 Eman Lam
小肥
許廷鏗 Alfred Hui
吳林峰
Yoyo Sham 岑寧兒
駱振偉 Thor Lok
應智越 MrLittleCat 細貓
Michael C
FIESTER
Vera Liu 廖貝瑩
Laiying エミー TANG 鄧麗英
Madboii
VSing
謝高晉 Kochun Tse
All For One
k.ELLY 王嘉莉
阿神 Janzen Tsang 曾贊學
Source: Viu TV FB

而家睇返呢個list,終於明白點解Alfred係分開放:

【《CHILL CLUB年度推介20/21》3月2日下午3點 記者會 FB  ...
stair 發表於 2021-3-16 16:31

Michael C
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

Kaho幾時出?
kenneth 發表於 2021-3-16 16:04
第一張Curiosity有出過架, 不過係非賣品既實體CD.

塊面腫到
kenneth 發表於 2021-3-16 13:37
塊面同陳志雲一樣咁腫
重溫佢上年談及當年「公園事件」

https://www.youtube.com/watch?v=R7oo4a9koxM

私下接job?洗牙唱歌一條龍?

Tbb/紅軍粉表示狂賀
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

胡鴻鈞被問到有指許廷鏗奪得「叱咤男歌手金獎」後恃紅生嬌,工作態度差兼私下接工作,繼與前公司星夢不歡而散後,再與華納鬧不和遭雪藏。他說:「依家忙緊拍劇,休息時間都唔夠,都係尋晚先聽到,做呢行係有好多是是非非、唔同嘅新聞,最緊要知自己做咩,堅持自己嘅目標。(佢係堅持己見嘅人?)藝人都應該有自己諗法,最緊要大家舒服。(同前公司星夢都係不歡而散?)唔係好了解佢同公司嘅關係,呢啲我都經歷過,最緊要唔好畀新聞影響到,堅持自己嘅夢想。

私下接job?洗牙唱歌一條龍?
ifeinano 發表於 2021-3-16 17:17
一路洗牙一路唱歌

近代華納咁多人走都無事,當年同種星堂反面都無唱衰共豪同美雅
今次好難唔令人覺得係牙醫有問題
覺得佢自組公司係最好

一路洗牙一路唱歌
chachacharlie 發表於 2021-3-16 20:01
送上0鏗經典刷牙歌 + 爆喇叭版

胡鴻鈞被問到有指許廷鏗奪得「叱咤男歌手金獎」後恃紅生嬌,工作態度差兼私下接工作,繼與前公司星夢不歡而 ...
beethoven250 發表於 2021-3-16 19:42

恃紅生嬌??叱咤男金幾時等於紅啊?紅果個明明喺姜濤

做咩決定都好~都唔好痴埋KAY一樣組公司

kenny1102 發表於 2021-3-16 22:17

呢個組合真係相見好了
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

1. 其實約滿唔續約唔一定反面
2. 創作力量同幻想會嚇你一跳
3. 記者智商 <30 是常識吧
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

寰亞可能啱佢, 但係已經唔少男歌手
phykk45 發表於 2021-3-16 11:20

寰亞個問題係本身都有一定數量男歌手,同埋揀歌自由度應該較華納細
講真華納間公司揀歌唔錯都反得面,真係覺得最適合係自組公司

寰亞個問題係本身都有一定數量男歌手,同埋揀歌自由度應該較華納細
講真華納間公司揀歌唔錯都反得面, ...
08333 發表於 2021-3-16 22:39

寰亞咁多年以黎一個歌手都造唔起咁滯喎...
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

每次都反面。。

kenny1102 發表於 2021-3-16 22:17

點解唔好。。

寰亞咁多年以黎一個歌手都造唔起咁滯喎...
ricnature 發表於 2021-3-16 22:45

唔敢投資落堆歌手到 去到一線尾就冇力上去拎冠軍歌唔難 拎獎永遠都難
叫捧得紅既應該得 CALLSTAR
ACTIVE 男歌手已經要數到 JAY , 陰公

女歌手之之沉到咁...

隔咗一日鏗鏗/sdoor連ig story都冇出個嚟解釋下,唔似佢地平時作風

唔敢投資落堆歌手到 去到一線尾就冇力上去拎冠軍歌唔難 拎獎永遠都難
ACTIV ...
hissorhk 發表於 2021-3-17 01:35

真係得C allstar紅
on仔釗鋒單飛人氣仲高過JF
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

連登都幾多華納打手  
牙醫一走就轉風向
竟然多人撐華納要Jude DJ 做k歌

連登都幾多華納打手  
牙醫一走就轉風向
竟然多人撐華納要Jude DJ 做k歌
chanching 發表於 2021-3-17 09:44

kingjer 個IG post 似串緊Warner 放風anyway Warner A&R 揀既歌其實都好k下

隔咗一日鏗鏗/sdoor連ig story都冇出個嚟解釋下,唔似佢地平時作風
178756 發表於 2021-3-17 01:46

好~終於都不歡散去
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Fitto 既 Label director 表示因唔想同佢最後不歡而散所以唔簽佢。
nitanita 發表於 2021-3-16 14:54
其他公司都應該會驚,佢真係自組公司好D

Kaho幾時出?
kenneth 發表於 2021-3-16 16:04

第二張等吓啦,可能等到完約都未有

ACTIV ...
hissorhk 發表於 2021-3-17 01:35

CAS入寰亞前已經有知名道
除咗出碟演唱會,寰亞都好似唔需要點幫手

CAS入寰亞前已經有知名道
除咗出碟演唱會,寰亞都好似唔需要點幫手 ...
lmml4 發表於 2021-3-17 12:32

寰亞歌手都幾靠自己 冇咁上下對音樂嘅諗法都好難跑出

Hmm, interesting. Alfred表面都係一個世界仔但係可能個人野心真係好大,
問題應該出係今年大碟concept到 ...
angelicdestiny 發表於 2021-3-16 00:41

唔係表面,係真心世界仔。當然都真心有野心。

希望華納谷到kaho攞唱作金+男金夢想總是美好的
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

希望華納谷到kaho攞唱作金+男金夢想總是美好的
SugarFree 發表於 2021-3-17 13:46

佢同mc以前一齊夾band家下就做雙一哥
好正!