返回列表 發帖

[Mar/26/2021] INNER CHILD - 曾樂彤 (EP)

歌手:曾樂彤
唱片名稱:INNER CHILD
唱片封面:

推出日期:2021/03/26
唱片類型:EP

TrackList:
1  天空之門
2. 不一樣的我
3. 存在
4. 找到一個人
5. 永恆少年
6. 躲不開的一課
7. 天空之門Midnight Remix

附加資料:
縱然無法躲過成長洗禮
還望記得心中童年心聲

隨碟附送poster乙張
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

太陽蛋呢
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

太陽蛋呢 差一首就係大碟
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Bonus Track
8. 太陽蛋
9. 太陽蛋 micnlm remix

支持 Hidden Track 太陽蛋

太陽蛋 is robbed
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

太陽蛋成為禁歌
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

如果我GE INNER CHILD 好似曾樂彤咁, 我寧願唔要..
#唔好濫用INNER CHILD 呢個TERM #她不配

太陽蛋呢 排埋舞唔出好浪費

我要太陽蛋
估唔到前年係現場聽個時,已經係最後一次
Infinity & Eternity

不一樣的我 天空之門
兩首咁難聽 都買唔落手
再將我相信的如煙火般綻放

蛋記還我太陽蛋
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

有好歌 但唱得差 唔識唱歌 bye...
陳蕾食咗喉糖未?

Track#6 可能係太陽蛋改咗名呢

正式告別一碟歌手

太陽蛋呢?

佢都出得第二隻碟...
唱歌難聽,image差,到底點解幫佢出都唔幫立立/deep/美aiiii出...
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

佢都出得第二隻碟...
唱歌難聽,image差,到底點解幫佢出都唔幫立立/deep/美aiiii出... ...
sampras625 發表於 2021-3-19 11:28

真喺想知你講果幾位究竟仲出唔出碟,佢哋都可以出十隻歌大碟啦

所有遺失的東西nlm
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

回復 18# 阿mark

立立夠 (共: 11 隻)
    (骨灰、骨灰KH302、閃先、週末、衝破、鬚根、喜劇、數寄屋、無他、你那邊、獻醜)

Deep 應該未夠 (共: 9 隻)
    (較早前錄影、階磚三、天下烏鴉、那怕最終一個人、愛沒懷疑、船頭尺、一切正常、農民Remake、拍緊 MV 新歌)

美Aiiiiiiiiiiiiii都未夠 (共: 8 隻)
    (騎馬、明日花、野木蘭、花心、溝渠、所有遺失的東西、遺失合唱版、好似有新歌會出)
    當然美泳其實仲有快樂手記未落過碟

順帶講埋美漫 (共: 7 隻)
     (從不信自己、小碎步、Water、Naughty、開心、黑人問號、Over You)
     可能蛋公司儲到他日美漫再有機會出碟,先至一炮過出隻新曲加精選黎打對台呢
     如果美漫仲有機會出碟既話

回復  阿mark

(骨灰、骨灰KH302、閃先、週末、衝破、鬚根、喜劇、數寄屋、 ...
FY5856 發表於 2021-3-22 02:09

原來立立最多

回復  阿mark

(骨灰、骨灰KH302、閃先、週末、衝破、鬚根、喜劇、數寄屋、 ...

衝破係青協唔知咩計劃主題曲,應該唔會入碟
反而獻醜仲有首合唱版 (雖然好難聽)

回復  阿mark

立立仲有我們都想旅行
陳蕾食咗喉糖未?

立立仲有我們都想旅行
stephybest 發表於 2021-3-22 14:22

咁其實唔計remix/合唱版/主題曲都岩岩好夠10首
不過可能覺得咁樣出碟好無主題掛

回復  阿mark

美AIIIII D歌一早夠出大碟 (共11+3首),騎膊馬、明日花、野木蘭、花心、溝渠暢泳、所有遺失的東西、遺失的NLLMIX、白晝(國)、披著人皮的獸、天黑黑(COVER)、(新曲:病毒)、再出發 、快樂手記、 YOU ARE MY SUNSHINE (COVER)
至於美漫,佢有無機再派台都難講

美AIIIII D歌一早夠出大碟 (共11+3首),騎膊馬、明日花、野木蘭、花心、溝渠暢泳、所有遺失的東西、遺 ...
hkbaby 發表於 2021-3-23 17:39

美漫約滿左蛋記啦,佢堆歌石沉大海架喇

回復  阿mark

我諗有D放左喺愛回憶108果堆未必會再出架喇..

美AIIIII D歌一早夠出大碟 (共11+3首),騎膊馬、明日花、野木蘭、花心、溝渠暢泳、所有遺失的東西、遺 ...
hkbaby 發表於 2021-3-23 17:39

咁難得有個暗黑主題
唔關事嗰啲唔好入碟啦

反OT:還我太陽蛋!
二〇二三年度全女班投票

咁難得有個暗黑主題
唔關事嗰啲唔好入碟啦  

反OT:還我太陽蛋! ...
616.1314 發表於 2021-3-23 19:59

可以飛走尾3 同 騎膊馬,都9首。反ot, 美mllm 個ep 又係埋砌出來,天空之門 永恆少年曲風甘輕快甘開心,冇啦啦加咩 存在?

可以飛走尾3 同 騎膊馬,都9首。反ot, 美mllm 個ep 又係埋砌出來,天空之門 永恆少年曲風甘輕快甘開心,冇 ...
hkbaby 發表於 2021-3-23 20:21

呢條女成個歌唱事業都係砌出嚟
二〇二三年度全女班投票

咁難得有個暗黑主題
唔關事嗰啲唔好入碟啦  

反OT:還我太陽蛋! ...
616.1314 發表於 2021-3-23 19:59

BTW 想美aiiii 錄埋 枯榮 入去 覺得幾岩佢唱。

616.1314 發表於 2021-3-23 20:22

冇gimmick, 冇唱功 冇hit 歌, 吾知上吾上到銷量榜。依加第10位好似100隻倒都入到。

冇gimmick, 冇唱功 冇hit 歌, 吾知上吾上到銷量榜。依加第10位好似100隻倒都入到。 ...
hkbaby 發表於 2021-3-23 20:27

喇 今次我就唔同意你喇
MNLM 不知幾有 gimmick
二〇二三年度全女班投票

喇 今次我就唔同意你喇
MNLM 不知幾有 gimmick
616.1314 發表於 2021-3-23 20:28

甘多年都係呢個gimmick?

616.1314 發表於 2021-3-23 20:22

呢條女成個蘋果肌都係砌出嚟

咪你老X咩!
幫泳兒出碟好過啦

冇gimmick, 冇唱功 冇hit 歌, 吾知上吾上到銷量榜。依加第10位好似100隻倒都入到。 ...
hkbaby 發表於 2021-3-23 20:27

肯定入到

真係唔好聽囉
陳蕾食咗喉糖未?

躲不開的一課好聽
永恆少年好聽
存在好聽

點解佢仲有碟出?
真係有人買咩?

點解佢仲有碟出?
真係有人買咩?
tyli 發表於 2021-3-26 06:30

你買唔買
陳蕾食咗喉糖未?

你買唔買
stephybest 發表於 2021-3-26 06:59 AM

梗係唔買啦
唔通你會買?

梗係唔買啦
唔通你會買?
tyli 發表於 2021-3-26 07:11

唔買囉 關智斌就考慮下
陳蕾食咗喉糖未?

點解佢仲有碟出?
真係有人買咩?
tyli 發表於 2021-3-26 06:30

我有機會會買 愛彤彤

永恆少年好聽,會買

D歌其實揀得幾好...好過英皇其他女人...係vocal有待改善
聽落有d 阿Sa Solo時期感覺
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

D歌其實揀得幾好...好過英皇其他女人...係vocal有待改善
聽落有d 阿Sa Solo時期感覺 ...
fifty1205 發表於 2021-3-26 16:18

俾返阿sa唱好過啦
陳蕾食咗喉糖未?

Track#6 可能係太陽蛋改咗名呢
阿橋 發表於 2021-3-17 22:34

唔係

睇唔透佢嘅目標客群係咩人
冇外表冇唱功冇品

聽落有d 阿Sa Solo時期感覺 ...
fifty1205 發表於 2021-3-26 16:18

yes d 好歌俾曬佢
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因