返回列表 發帖
Chun2009 發表於 2021-5-6 22:54

新世紀福音戰士 係美千個首?

MIRROR - ASAP
MIRROR - Warrior
Anson Kong - 黑之呼吸
Anson Kong - 紅蓮華
Anson Lo、Edan、Jeremy、S ...

THX
人群是那麼像羊群

好似得AL冇solo
小伙子. 發表於 2021-5-6 22:59

其實係有solo的 但他把聲麻麻啊 要jer幫幫他一齊唱
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

MIRROR - ASAP
MIRROR - Warrior
Anson Kong - 黑之呼吸
Anson Kong - 紅蓮華
Anson Lo、Edan、Jeremy、S ...

個rundown應該未mark完 kkbox ig story encore有兩首
「微笑之中 接受還未有 答案。」

Encore 好似係:
選擇困難
FANTAZ - HAPPY

Kiss Kiss KissSugar Baby
One & All

好似幾抵睇咁
如果排得個幾禮拜都算唔錯啦
但係點解冇破鏡

好似幾抵睇咁
如果排得個幾禮拜都算唔錯啦
但係點解冇破鏡
tyli 發表於 2021-5-6 23:42

可能尾場先唱
仲有 前傳

有除3
lmml4 發表於 2021-5-6 23:13

都幾大隻

好嬲,又話1930放人入,到1950先放,得一個入口,然後等咗好耐都入唔到,又係check乜check乜,miss 咗asap
Infinity & Eternity

新編曲輕輕鬆鬆又ok喎

Wow 聽好多人講話anson kong唱得好好
尤其日文歌
全場觀眾睇完變晒team ak

回復 312# boy4dudes

兒登唱得好穩呀!!! 好charm不過live聽得出佢聲底唔夠厚..

回復  boy4dudes
兒登唱得好穩呀!!! 好charm不過live聽得出佢聲底唔夠厚.. ...
8283 發表於 2021-5-7 02:51
OK啦. 佢病左, 聽得出唱得幾辛苦

好似得AL冇solo

來日方長 等身體好返更緊要

立場段片最高質

在這畢生不滅 無極的狀態

Wow 聽好多人講話anson kong唱得好好
尤其日文歌
全場觀眾睇完變晒team ak ...
kenneth 發表於 2021-5-7 02:14

支持AK去日本再出道攞新人金

支持AK去日本再出道攞新人金
losyes 發表於 2021-5-7 06:58

AK唱英文都好好聽,可以去歐美發展
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

AK唱英文都好好聽,可以去歐美發展
on07111 發表於 2021-5-7 07:02

Hohotan 瘋狂on&on

新世紀福音戰士 係美千個首?
victor1991415 發表於 2021-5-6 23:00

我都想知

晴朗派飛
打電話了
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

立場段片最高質
losyes 發表於 2021-5-7 06:57

可能開得1/3咪

我都想知
kent 發表於 2021-5-7 08:25

唔係嗰首
係eva改編版

Hohotan 瘋狂on&on
kenneth 發表於 2021-5-7 08:14

我滿心期待聽佢唱hold on and on,點知唔唱,好失望
Infinity & Eternity

我滿心期待聽佢唱hold on and on,點知唔唱,好失望
pooh1460 發表於 2021-5-7 08:33

唔好喊啦 可能今晚唱呢

初初鐘意Edan,而家覺得AK都幾正

睇片都覺得個show好正,好想入場睇呀!

唔係嗰首
係eva改編版
kenneth 發表於 2021-5-7 08:31

即係唱日文版?
最愛林家謙❤️

條女都真心話好睇 好想睇
Btw Alton胸肌大過佢個頭

Hit songs medley 好正 好想去睇
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

可能開得1/3咪
kenneth 發表於 2021-5-7 08:30

生生完美  live

想聽破鏡

生生完美  live
losyes 發表於 2021-5-7 10:42

佢從來都完美

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

尋晚姜B喊心痛死
成個CONCERT佢踩足8成咁滯
佢SOLO嗰PART好正呀 跳舞超用力又勁型
超級壓台完全巨星風範

姜B加油 星期一再嚟睇你呀!!!

想聽破鏡
michael344 發表於 2021-5-7 10:47

係啦~ 好奇怪點解冇破鏡

Anson Lo聲帶發炎腫咗照唱,聽得出把聲唔係最佳狀態,
唱歌part有啲音去唔到定唔對mic無咗聲,
但跳舞part真係無得輸!!完全無受病情影響,跳爆個台
認同media話佢係next舞台王者
奇怪佢cover潘瑋柏唔cover下郭富城

花姐話琴晚表現得60分
尾場可能去到90分
期待更完美嘅mirror,希望佢哋越唱越強

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

《MIRROR ONE & ALL LIVE 2021》 完整歌單 source : apple daily
1.《ASAP》MIRROR
2.《Warrior》MIRROR
3.《黑之呼吸》Anson Kong
4.《紅蓮華》Anson Kong
5.《B.M.G.》 Anson Lo、Edan、Jeremy、Stanley、姜濤
6.《Lady Killa》Anson Lo、Edan、Jeremy、Stanley、姜濤
7.《查理》Ian
8.《DWBF》Ian
9.《另一個諾貝爾》Ian、姜濤
10.《亞特蘭提斯》Ian、姜濤
11. Medley Alton、Anson Kong、Frankie、Lokman、Tiger
12.《E先生連環不幸事件》Edan
13.《香港地》Edan、 Lokman
14.《天台飛人》Lokman
15.《迴光物語》Anson Kong、Anson Lo、Ian、Jer、姜濤
16.《蝸牛》Anson Kong、Anson Lo、Ian、Jer、姜濤
17.《鯨落》Anson Kong、Anson Lo、Ian、Jer、姜濤
18.《蒙着嘴說愛你》Anson Kong、Anson Lo、Ian、Jer、姜濤
19.《神隊友》Anson Kong、Anson Lo、Ian、Jer、姜濤
20.《裙下之臣》Frankie、Jeremy、Stanley、Tiger
21.《白玫瑰》Frankie、Jeremy、Stanley、Tiger
22.《Monster》Frankie、Jeremy、Stanley、Tiger
23.《大熱》Frankie、Jeremy、Stanley、Tiger
24.《24個比利》Anson Lo、Jer
25.《EGO》Anson Lo、Jer
26.《純金打造》Jer
27.《狂人日記》Jer
28.《給自己的信》MIRROR
29.《我們都是這樣長大的》MIRROR
30.《幸福之歌》MIRROR
31.《一秒間》MIRROR
32.《蓮》姜濤
33.《精舞門》姜濤
34.《Master Class》姜濤
35.《二五仔》Alton
36.《新世紀福音戰士》MIRROR
37.《IGNITED》MIRROR
38.《Reflection》MIRROR
39.《Chaser》MIRROR
Encore
40. medley :《happy》, 《kiss kiss kiss》, 《sugar baby》
41.《 one and all》
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

幾個主力第一場把聲都拆晒,好難想像另外幾晚狀態會點

尋晚睇左第一場
成個Rundown 44首歌其實算交足功課
諗下佢地得咁少時間練
仲要傷嘅傷病嘅病
我個人覺得已經好good show

有幾個位好驚喜
1. 每個人都有solo連平時唔唱歌嘅都各自唱左一part
唔再依賴小組
2. 升降台升晒12個仔去個場中間唱歌同大家揮手
配合埋選歌成個氣氛好感動
3. 病左嘅Anson Lo跳唱Ego表現好好
聽得出聲帶有問題但堅持原key演唱
墊底聲幾近沒有嘅情況之下唱晒成首仲要幾好聽
真心佩服佢
4. Jer之前話會跳唱Ego 終於找數
狂人日記壓台感滿分
5. 觀眾個個睇得好high 場外應援百花齊放
Mirror真係迎來新世紀啦

好似得AL冇solo

AL solo 唱24個比利同EGO  
EGO臨尾去到dance break Jer先出現
張歌單錯錯哋

琴晚Edan同AL好明顯聲帶有事
第一場已經咁都唔知之後5場點算
花姐之前就唔應該chur死班仔

AL solo 唱24個比利同EGO  
EGO臨尾去到dance break Jer先出現
張歌單錯錯哋

琴晚Edan同AL好明顯聲帶有 ...
SaladCream 發表於 2021-5-7 19:50

我都想講
錢係要搵 但唔係咁搵
一野燒晒啲本錢就後悔都無用
希望AL同Edan早日康復

《MIRROR ONE & ALL LIVE 2021》 完整歌單 source : apple daily
1.《ASAP》MIRROR
2.《Warrior》MIRROR
3. ...
fifty1205 發表於 2021-5-7 17:22

係咪人瑞個首?

尋晚睇左第一場
成個Rundown 44首歌其實算交足功課
諗下佢地得咁少時間練
仲要傷嘅傷病嘅病
我個人覺得已經 ...
squares 發表於 2021-5-7 19:45

學人瑞以前講過第一場當係FULL DRESS REHEARSAL

尋晚姜B喊心痛死
成個CONCERT佢踩足8成咁滯
佢SOLO嗰PART好正呀 跳舞超用力又勁型
超級壓台完全巨 ...
JarvisCocker 發表於 2021-5-7 14:09

仲咩喊?

係咪人瑞個首?
wchild 發表於 2021-5-7 21:29

唔係 係日本動畫果首

一所懸命、孤獨病、正式開始、水刑物語全部都冇,好似有啲離譜