返回列表 發帖
kenneth 發表於 2021-5-7 16:52

添撈
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

咁快開紅館? 睇隔離forum 講好似係mirror x error 咁入紙

咁快開紅館? 睇隔離forum 講好似係mirror x error 咁入紙
Hihikimm 發表於 2021-5-10 17:09

汁呢?

尾場會唔會有嘉賓? cookies? sammi?

尾場會唔會有嘉賓? cookies? sammi?
schoe 發表於 2021-5-11 01:05

容祖兒
楊千嬅
陳奕迅
譚詠麟
肥媽
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

容祖兒
楊千嬅
陳奕迅
譚詠麟
肥媽
John 發表於 2021-5-11 02:05

修哥!一齊唱幸福之歌

容祖兒
楊千嬅
陳奕迅
譚詠麟
肥媽
John 發表於 11/5/2021 02:05
衛志豪
陸浩明
區永權
黃翠如
洪永城

家瑜上去同力圖仔唱on the way 就正
再將我相信的如煙火般綻放

古天樂去睇
離不開 留不低

尋晚潛左水好耐嘅基仔去睇
今晚古會長去睇
鏡仔都幾有face

尾場有水刑物語

有冇今日rundown
「微笑之中 接受還未有 答案。」

J A S O N   K U I !

係咪同其他場一樣
except純金打造變咗水刑?

場場都有咁多藝人睇,呢十幾年應該無邊個歌手/組合可以咁

「香港加油!香港樂壇加油!」
—— 姜濤 (2021)

齋睇文字都覺得感動
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

「香港加油!香港樂壇加油!」
—— 姜濤 (2021)

齋睇文字都覺得感動 ...
PenguinMusic 發表於 2021-5-12 02:04

講香港加油嗰陣 隔離edan同tiger個樣surprise到牙

水刑物語好正

水刑物語好正
tyli 發表於 2021-5-12 02:22

有無尾場歌單
同意佢啲歌係水刑最理想

尾場有水刑物語
哈嘿呵 發表於 2021-5-11 22:06

好似話會出DVD/ BR 嘛~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

有無尾場歌單
同意佢啲歌係水刑最理想
kenneth 發表於 2021-5-12 09:18

其實同之前5日一樣,只係將純金打造變成水刑物語。點解唔唱埋hold on and on,我期待咗好耐嘅啦
Infinity & Eternity

好似話會出DVD/ BR 嘛~~~
l00540 發表於 2021-5-12 09:37

最後2場都有錄影
改歌係因為聲音狀態嘅問題 (我覺得改咗仲好)
在這畢生不滅 無極的狀態

其實同之前5日一樣,只係將純金打造變成水刑物語。點解唔唱埋hold on and hold,我期待咗好耐嘅啦{:1_11 ...
pooh1460 發表於 2021-5-12 09:45

Hold on and hold 係咪Anson Kwong主唱嗰首?

Hold on and hold 係咪Anson Kwong主唱嗰首?
losyes 發表於 2021-5-12 10:25

Sor 係我錯。睇完尾場,太high ,唔夠瞓,打錯。希望 Anson Kwong fans 唔好嬲
Infinity & Eternity

Anson Lo fans club會長Annie透露,今日下午3點左右開始派手幅、影相、簽名,到傍晚6點截龍,總共超過1,000人參與活動,她說:「今日好似嘉年華!大家都好難買到飛,又有炒價,歡迎嚟玩入唔到場嘅都嚟打吓卡。」

有鏡粉開場前向記者表示,由於第二朝要開工,不會等MIRROR離開。其中AK歌迷會「生粉」就好聽話:「因為AK講過完咗就要我哋返屋企,所以我哋唔等。」
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

Anson Lo fans club會長Annie透露,今日下午3點左右開始派手幅、影相、簽名,到傍晚6點截龍,總共超過1,000 ...
John 發表於 2021-5-12 11:22

把聲聽落唔嚴重

花姐接受傳媒訪問,被問到有關MIRROR將於紅館跨年檔期演出的傳聞,她直言:「其實我是『低層』,都是看報導才知道原來我入了紙,事實是還未入。我是一個不貪心的人,希望籌備到一個有質素、讓觀眾看到新東西的演出,才放上紅館,要等一個適當的時候。」

不捨希望快啲可以下次見

葡萄淑儀出少句聲好無

【葉劉淑儀:會否協助姜濤、MIRROR等到內地表演?】
【邱騰華:會吸納意見】

新民黨議員葉劉淑儀在立法會大會提出口頭質詢,問當局會否有計劃協助本港受年輕人歡迎的新星,例如姜濤、MIRROR和ERROR等,到內地的受歡迎節目表演,推廣香港文化。

商務及經濟發展局局長邱騰華表示,會吸納葉劉淑儀的意見,又表示,香港的電視廣播業透過發牌制度,為香港提供符合香港人口味的節目,香港的電視製作存在競爭,來自本地和內地,但他們仍能夠推陳出新,製作讓香港人好開心看到的節目,以及造出新星,應該要繼續做。
再將我相信的如煙火般綻放

講香港加油嗰陣 隔離edan同tiger個樣surprise到牙
小伙子. 發表於 2021-5-12 02:08

Edan指一指lokman想lokman打圓場
但之後花姐已經喺耳機叫姜濤補句香港樂壇加油
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

真係好鍾意好鍾意Warrior既表演 好好睇
每個成員都有位發揮 都唔知要望邊個好 如果要單一追住一個睇果然要靠fancam
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

1:35  咪咀

kenneth 發表於 2021-5-13 10:20

嗰part已經係合唱
有去睇都會知

kenneth 發表於 2021-5-13 10:20

其實可以係和音都可以係開左少少人聲都未定

其實佢哋一張飛最高可以炒到23萬幾
Kenneth真心覺得象徵咗一個時代
港樂個勢由迷失15年返返蒞
係viutv搞音樂嘅連鎖效應

英國fan reaction to 演唱會片

花講得啱
成功嘅演唱會最關鍵係開個靚頭
Good job anson!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

陳卓賢fans Koey最鍾意合唱《蝸牛》:「好鍾意佢哋五個人一齊唱《蝸牛》嗰part,超感動。最有驚喜係吊台環節,買咗$780座位,可以近距離見到,超開心。」她亦希望Ian可以跳更多舞:「見佢努力扭咗幾吓,可以再有突破,但已經進步好多。」

陳卓賢fans Koey最鍾意合唱《蝸牛》:「好鍾意佢哋五個人一齊唱《蝸牛》嗰part,超感動。最有驚喜係吊台環 ...
John 發表於 2021-5-30 03:27
780位咪可以任J AK腳板底
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C