返回列表 發帖
一所懸命、孤獨病、正式開始、水刑物語全部都冇,好似有啲離譜
powerful 發表於 2021-5-8 00:21

唔明點解咁多自己歌仲唱 cover

今日狀態好似好過琴日!嚟緊4場希望keep到

CM原來都不是好多鏡粉,演唱會相片不算多。

原來琪琪都有去睇
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

CM原來都不是好多鏡粉,演唱會相片不算多。
hkwilliamsiu 發表於 2021-5-8 06:57

應該係因為冇飛

Mi嬅唱Mi唔唱嬅 愛爆佢地!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

隻隻仔都好正
twenty-seven 盧凱彤
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一片白雲 找一些古怪路人
找一種色叫 光陰

唔明點解咁多自己歌仲唱 cover
jasonng 發表於 2021-5-8 00:51

可能唔想無solo個d仔仔d parts太odd 索性全部人都cover

過多幾年應該可以上紅館,留係紅館唱都唔差

過多幾年應該可以上紅館,留係紅館唱都唔差
lmml4 發表於 2021-5-8 12:51 PM

應該唔使幾年
花姐好似話下年年初有機會
定係你講佢哋開個人solo紅館?

應該唔使幾年
定係你講佢哋開個人solo紅館? ...
tyli 發表於 2021-5-8 13:10

MIRROR Twins明年開唱

突然空出聖誕跨年這個黃金檔,網民發起召喚花姐、成就MIRROR進軍紅館夢,下月在Star Hall舉行《MIRROR 'ONE & ALL' LIVE 2021》演唱會的MIRROR,縱使鏡粉為偶像集氣祈求登上紅館,也難於短短半年間梅開二度,不過MIRROR的經理人黃慧君(花姐)已表示有望明年成就解鎖。據知,MIRROR已入紙申請了明年初的紅館檔期

Source

Mi嬅唱Mi唔唱嬅 愛爆佢地!
JasOh103 發表於 2021-5-8 10:06

唱EVA當唱咗嬅

如果唱哂會好唔balance
唯有係solo 歌當中揀一至兩首

可能唔想無solo個d仔仔d parts太odd 索性全部人都cover
mc) 發表於 2021-5-8 12:36

問題係要出碟
ViuTV 咁多錢買 copyright ?
定係諗住到時 cut 鬼晒啲歌

突然空出聖誕跨年這個黃金檔,網民發起召喚花姐、成就MIRROR進軍紅館夢,下月在Sta ...
梨胃言 發表於 2021-5-8 13:22

加兩場!加兩場加兩場加兩場
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

如果唱哂會好唔balance
唯有係solo 歌當中揀一至兩首
艾石仔 發表於 2021-5-8 14:44

同2
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

隻隻仔都好正
hoic1102 發表於 2021-5-8 11:32

同2

今日狀態好似好過琴日!嚟緊4場希望keep到
tyli 發表於 2021-5-8 05:49

Mami 都睇到尖叫
要變神徒了

加兩場!加兩場加兩場加兩場
John 發表於 2021-5-8 15:32

想睇

原來琪琪都有去睇
myrichardac 發表於 2021-5-8 08:00

可能之後會做同事吖嘛

應該唔使幾年

有排儲歌
每人每年3首
起碼好似AGA咁儲返7年先夠
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

支持鏡開紅館

應該唔使幾年

梗係成團喇

太后開ig live
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

Wyman都去睇
點解麻利可以去足六晚

powerful 發表於 2021-5-8 12:21 AM

第一次演唱會一直都系翻唱多架啦
唔明有幾離譜囉
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

第一次演唱會一直都系翻唱多架啦
唔明有幾離譜囉
Qmen 發表於 2021-5-9 12:45 AM

今次係第二次

Wyman都去睇
點解麻利可以去足六晚
小伙子. 發表於 2021-5-8 23:26
幾個仔仔露肉, Wyman 麻利 當然要睇

今次係第二次
tyli 發表於 2021-5-9 01:02

係囉 我心諗關第1次乜事
佢哋嗰陣得首一秒間 加error翻唱做404

好多歌手都有去睇,好感動

睇完
overall大家都好大進步,
係咁少時間下排到個Show,仲要冇backing vocal下,
真係算係咁,12個都好叻仔。
AK玩呢個Style好殺食,就算走走地音,
都好壓台好有壓,
估唔到唱《紅蓮華》。
BGM 同 Lady Killer好睇,
證明左小組歌係要有,
唔係會變左Frankie、Jeremy、Stanley、Tiger果Part咁,
唱一般又無咩記憶點仲要唔係自己歌。
Ian成晚都唔在狀態,成日企埋一邊。
Alton好大驚喜。
連快歌位都走走地音。
.
Lokman唱歌好聽左,
Jeremey都係, 仲好有型。
Edan走走地音但自彈自唱加分。
姜B聲天生唔厚,Master Class後半段都無咩氣。
MVP JER 同AL
最大敗筆係冇Flow可言又無Theme,
係item接item。
但係好睇嘅。
都係果句,得咁少時間排,
開到場Show真係好勁。
繼續Goodshow。

睇完
overall大家都好大進步,
係咁少時間下排到個Show,仲要冇backing vocal下,
真係算係咁,12個都好叻 ...
艾石仔 發表於 2021-5-9 01:41

Master Class個backing係咪開得好大聲 有幾句好似冇唱到

Master Class個backing係咪開得好大聲 有幾句好似冇唱到
小伙子. 發表於 2021-5-9 03:15

跳完再唱首咁輕身嘅歌真係唔容易

原來al換咗個髮型無咁核突

有冇人會唸到佢地第一次開係要半價散飛
今時今日啲飛係炒貴幾十倍
之前啲haters食咗張poster未?

同埋想知邊個星係第一次都有去睇?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

想入場支持失聲AL同EDAN
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

51 minutes ago
AK哽咽唱唔到!伊人同生粉幫手唱,好有愛呀!

13 hours ago
江畢生唔好喊!!

似曾相識的留言!

唔係會變左Frankie、Jeremy、Stanley、Tiger果Part咁,
唱一般又無咩記憶點仲要唔係自己歌。
艾石仔 發表於 2021-5-9 01:41

呢part真係冇乜記憶點
不過stanley條黑色長裙同jeremy啲紅色絲帶應該係全晚設計得最用心
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

51 minutes ago
AK哽咽唱唔到!伊人同生粉幫手唱,好有愛呀!

13 hours ago
江畢生唔好喊!!

似曾相識 ...
John 發表於 2021-5-9 16:52

諗起千嬋首最後的玫瑰
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

想入場支持失聲AL同EDAN
water:) 發表於 2021-5-9 15:34

睇片佢地冇失聲喎,Edan係有D沙聲但都唱到,AL好似仲唱得好過Chill Club

突然空出聖誕跨年這個黃金檔,網民發起召喚花姐、成就MIRROR進軍紅館夢,下月在Sta ...
梨胃言 發表於 2021-5-8 13:22

去年千嬅原定在聖誕跨年舉行6場《MY GRATITUDE 25楊千嬅演唱會2020》,但因第四波疫情仍然嚴峻,主辦單位宣布取消,當時紅館曾表明准許千嬅將演唱會延期一年再舉行,但千嬅最後選擇放棄「邪期」!

突然空出聖誕跨年檔,有傳可能由近排人氣爆燈嘅MIRROR接手,事關MIRROR九展演唱會反應熱烈 ,網民呼喚花姐成就MIRROR紅館夢,花姐亦表示有望明年成就解鎖,有傳已為MIRROR入紙申請明年初的檔期,部分開騷日子原本屬千嬅的跨年騷。能否打破「邪期」魔咒就睇MIRROR啦!

Source

估唔到正版阿Show 都有睇姜b跳精舞門
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

去年千嬅原定在聖誕跨年舉行6場《MY GRATITUDE 25楊千嬅演唱會2020》,但因第四波疫情仍然嚴峻,主辦單位 ...
梨胃言 發表於 2021-5-9 19:43

可能跨年開7場
咁實去唔到咤吒

母親節mirror我比滿分

可能跨年開7場
咁實去唔到咤吒
kenneth 發表於 2021-5-9 20:42

好似祖祖咁 提前開場就得
反OT 今場姜仔好似喊得好犀利

今次係第二次
tyli 發表於 2021-5-9 01:02 AM

你唔講真系唔知囉
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

睇咗頭場之後睇第4場
個個都唱得好咗
頭場真係rehearsal 嚟 咪冇聲,燈光差
第4場,鯨落個位,都仲係差少少,因為首歌得ian 先handle 到
Infinity & Eternity

好似祖祖咁 提前開場就得
反OT 今場姜仔好似喊得好犀利
小伙子. 發表於 2021-5-10 01:34

勁心痛 喊到收唔到聲咁
    尋晚姜爸姜媽同個FRIEND都有去睇 可能諗起故友
    AL好SWEET不斷安慰佢 個樣好心痛姜B 唱完幸福之歌講多謝大家時仲好似有哽咽

姜B 佢會睇到㗎 因為佢會一直喺你心裡面
    想喊就喊啦 你唔需要做別人眼中嘅姜B 你只需要開開心心做自己就可以
    永遠支持你

點解姜跳yolo好似無跳咁嘅?
見al jer全部都跳得唔錯

在這畢生不滅 無極的狀態