返回列表 發帖

張poster入面嘅表情同眼神完全表達出喺亂世中感到迷失不安嘅情緒
好貼題,暈and餓嘅感覺
攝影師好有心
Lokman, Frankie, Edan 最有戲
在這畢生不滅 無極的狀態

見到903班DJ都嗌晒救命 話唔好搵佢地book飛 鏡仔開show真係好癲
小伙子. 發表於 2021-3-19 00:10

3場Star hall x 50%真係太少位
點解唔紅館/戶外

Edan被笑似蠟像
MIRROR在社交平台上宣佈消息:「其實應該早點舉行,但期間出現更多的考驗,更多的感慨,MIRROR十二子與鏡粉只有一起期待。現在我們終於可以正式宣佈,珍惜這次跟你見面的機會。」

昨日MIRROR眾成員都在社交網分享演唱會的海報作宣傳,當中陳瑞輝(Frankie)就轉載影視評論人游大東的留言:「終於等到MIRROR開騷。」Anson Kong和阿Jer分別轉載演唱會海報時,均表示終於等到開騷,其中Anson Kong的留言流露興奮之情:「係演唱會呀,係觀眾呀。」Jer則留言:「久違嘅show呀。」又取笑Edan在海報上的樣子似蠟像。Ian昨日回覆《蘋果》說:「其實本來呢個演唱會係for兩周年,不過因為疫情而延遲咗,好開心依家終於都嚟到,我都知道大家好期待,希望大家可以多啲支持,我哋都想加場呀!」

醫人咁講, 即係預左會加場?

唔係@CMGROOVY做音樂總監
希望係CARL

鏡壇照妖鏡

學cookies拍套 12條仔1隻鬼
stephybest 發表於 2021-3-21 21:53

想睇家瑜扮鬼

呢set相正常好多

Jer說:「(黃牛黨)唔好搞我哋喇,暫時開3場,一半入座率,唔多飛,好多親戚朋友要留飛,雖然有少量Quota,但都一身街數,希望能夠加場啦!」

JER: 禾聞爭屎屍山剷, 屍彎揸橙

話說琴日路過 Times Square 嗰陣見到佢哋出場
MIRROR 啲 fans 真係好勁!
616.1314 發表於 2021-3-24 11:46

琴日商場限聚所以FC無call馬
已經算少人

入左去2次

入到不過所有日子所有價位都話sorry unable 咩咩咩

維他YouTube有Live睇

John 發表於 2021-3-25 13:15

生生快啲請教吓前輩千千, 點先做到黃牛殺手

MIRROR記者會

vani
好似好耐冇去過記者會
cymusic 發表於 2021-3-27 13:27

有幸企喺生生隔離
姐姐今年有運行了

不如 MOOV 搞埋 live streaming 喇
又可以賺多啲 入唔到場嘅都可以睇到
jasonng 發表於 2021-3-27 13:29

唔做唔錯
一陣有咩技術問題
又畀鏡粉炮轟

Jer早前接受專訪時就率先透露演唱會表演項目:「會表演《狂人日記》嘅Live,呢首係演唱會之歌,好想大家喺好好音響質素下去聽,感受到骨子裏癲嘅精神。亦會有Surprise嘅小組分隊,可能會見到我跳舞。」每位成員推出的單曲數目不同,Jer指今次演唱會會以MIRROR團歌為主:「唔會點唱自己嘅Solo歌,可能一首。主要集中MIRROR團歌為主,因為係MIRROR演唱會,Solo就留返有機會開個人騷再唱畀大家聽,相信『鏡粉』想聽團歌多啲。」

Jer 未見識過九展D 垃圾音響?
powerful 發表於 2021-3-28 13:16

ViuTV啲乞兒用咩場都係垃圾音響㗎啦

祝鏡壇嘅各位好運!

蘋果照妖鏡
John 發表於 2021-3-31 14:21

驚驚

MIRROR成員呂爵安(Edan)今日到旺角出席奶茶飲品活動,逾300個fans塞滿街頭支持偶像,Edan更跟fans合唱一小段新歌《E先生連環不幸事件》,又和大家玩遊戲,場面哄動。Edan坦言獲大批fans撐場感到喜出望外:「可能MIRROR太耐冇公開活動,餓咗太耐喇,拍過啲劇多咗人認識咗,嚟到見一見面,又可能演唱會買唔到飛,所以要嚟見吓真人,哈哈!」

提到MIRROR演唱會再加場,合共6場,Edan就話擔心自己體力能否應付,他說:「出道時開一場都成個人散咗咁,估計今次會好攰,之前得5成入座率,覺得不夠喉,而家加場又有75%入座率,有更多人睇,開心啲囉!」問到他在演唱會會使出甚麼秘密武器?他笑指姜濤表演樂器會很驚嚇,Edan笑說:「姜濤玩樂器係驚喜定驚嚇先?哈哈!我就做好本份,自彈自唱《E先生》,而家苦練『開眼』見大家,盡量唔會反白眼或者合實,要多啲練習表情管理。」至於會否騷肌?他說:「嘩!留畀Stanley及Alton騷啦!喺之前拍港版《大叔的愛》都有除衫騷肌戲嘅,當時有腹肌都見得吓人,拍完就冇喇,如果練到都唔介意表演除衫彈琴嘅,等紅館啦。」

跟隊員Anson Lo在《大叔》中演hehe的Edan,被追問會否跟AL台上即場咀嘴?Edan笑說:「我OK呀!咀嘴唔使練,不過唔知花姐畀唔畀喎。其實喺劇入面有場都好激,嘴唇對嘴唇,我益咗佢啦!媽咪都戥我蝕底呀!叫我小心啲。」

現場粗略估計,有300個Edan的fans在現場撐偶像,場面哄動。

佢哋仲未開始排演唱會啲items
仲趕過祖啲show...
希望佢哋趕得切做一個好睇嘅表現啦 ...
tyli 發表於 2021-4-8 12:42

仲要調教多差唔多成個禮拜
之後齊人嘅時間都唔慌多
頭2場當睇full dressed rehearsal啦

MIRROR將於下月在Star Hall舉行一連六場演唱會,12子異口同聲表示準備得如火如荼,他們亦率先透露箇中精彩演出,AK說:「有6個人會除衫,至於係邊6個人,都係得1/2機會大家估下。」

近日要同時應付頒獎禮和演唱會綵排,Lokman說:「近排都開始吃力,因為越嚟越近,而且仲砌緊一個好啲嘅rundown。」

演唱會一票難求,會否像Serrini開騷般同步直播?花姐坦言不會考慮:「我哋想推出藍光DVD,收錄準備過程同後 ...
KLY 發表於 2021-4-21 21:51

支持出BD, 最多出幾個版
(DVD呢啲上世紀廢物就算啦)

好多男鏡粉

希望生啤神保佑, 鏡仔+台前幕後一切順利

仲要男鏡粉多數鍾意ian
契哥可以考慮開拓新市場
Solomon 發表於 2021-5-6 14:39

ian edan jer 3個好似差唔多喎

立場段片最高質

Wow 聽好多人講話anson kong唱得好好
尤其日文歌
全場觀眾睇完變晒team ak ...
kenneth 發表於 2021-5-7 02:14

支持AK去日本再出道攞新人金

可能開得1/3咪
kenneth 發表於 2021-5-7 08:30

生生完美  live

好似話會出DVD/ BR 嘛~~~
l00540 發表於 2021-5-12 09:37

最後2場都有錄影
改歌係因為聲音狀態嘅問題 (我覺得改咗仲好)

其實同之前5日一樣,只係將純金打造變成水刑物語。點解唔唱埋hold on and hold,我期待咗好耐嘅啦{:1_11 ...
pooh1460 發表於 2021-5-12 09:45

Hold on and hold 係咪Anson Kwong主唱嗰首?

花姐接受傳媒訪問,被問到有關MIRROR將於紅館跨年檔期演出的傳聞,她直言:「其實我是『低層』,都是看報導才知道原來我入了紙,事實是還未入。我是一個不貪心的人,希望籌備到一個有質素、讓觀眾看到新東西的演出,才放上紅館,要等一個適當的時候。」

1:35  咪咀
kenneth 發表於 2021-5-13 10:20

嗰part已經係合唱
有去睇都會知

英國fan reaction to 演唱會片