返回列表 發帖
5分FOR SURE

支持佢唔做K歌, 建立自己嘅音樂風格
成首歌都係佢自己嘅意念, 新班底有驚喜, GARETH歐美曲風勁正加埋ARIEL編曲更加新穎
三層STRINGS都係姜B嘅堅持, 呢PART值得欣賞
TRAVIS GOOD拍MV都係一絕, CONTEMP部分令姜B提升到另一個層次
OUTRO好IMPRESS, 睇過後念念不忘

佢過去6首歌都唔係我心水, 但呢首絕對係我最喜愛
21歲已經有咁嘅想法同水準, 佢真係唔係得個樣

咁多一分係咩事
由蒙著嘴開始估唔到佢對自己嘅音樂都幾有諗法
唯獨咬字真係要擺多啲心機

定係紅多幾年就變 ...
Fine 發表於 2021-3-25 10:09

呢度好多人都唔BUY佢架啦 算吧啦~  
    咬字相信佢會一直進步

可唔可以換個監製幫佢諗吓點用聲?
losyes 發表於 2021-3-25 10:29

佢好難同人熟同好信任EDWARD, 睇怕短期內都唔會換監制
    但EDWARD完全唔識執佢咬字, 孤獨病錯得離譜, 愛情簽證又仲差, MASTER CLASS叫做7首最好

其實好多人咬字都有問題
mrshadowll 發表於 2021-3-25 11:05

好多人都會自動IGNORE其他人嘅問題, 但姜B嘅問題就會一直比人捉住嚟講
    但對姜B好有信心, 佢一定會繼續進步

其實通常Ian/AK ge Fans都唔鍾意姜B
rickychan0809 發表於 2021-3-25 15:33

各有各喜好OK 但唔好捧一個踩一個

柳兒首新歌都好多契兄弟fans投1分
gocrazy 發表於 2021-3-25 15:45

柳兒新歌我都麻麻 但未至於1分 新嘗試都值得欣賞

唔止唔執佢咬字
佢仲要成日幫佢選錯key
totoan 發表於 2021-3-26 12:19

但EDWARD變咗御用監制, 懷疑演唱會都係佢

900K VIEW ALREADY

唔想姜B變左另一個廣偉咁一啲進步都無,考慮下轉監製吧
kevin2011 發表於 2021-4-14 02:45

其實佢同IAN DEBUT嗰時, 想搵EDWARD嘅係IAN, 姜B應該係順便, 但而家IAN都換過幾個監制喇

姜B 22歲生日快樂
繼續努力做好音樂 行你自己想行嘅路 身心健康先做到亞洲第一