返回列表 發帖
KAY 同 FILA 關係最密切喎
616.1314 發表於 2021-3-26 19:42

哥個好似係心姐
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

KAY 同 FILA 關係最密切喎
616.1314 發表於 2021-3-26 19:42

祖粉又拉其他人落水

祖粉又拉其他人落水
kayzzz 發表於 2021-3-26 19:57

拉左幸兒落水唔好意思,仲要幾難得幸兒有廣告商唔駛做燒糧榜霸主

人地 Kelly 咇咗兩件出嚟先有兩款點心
祖國精都無受過齋奶就有三籠!又贏! ...
616.1314 發表於 2021-3-26 13:36

終於唔係春卷 試下新野棉花雞

祖粉又拉其他人落水

明明係青口粉拉榴槤落水
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

祖粉又拉其他人落水

祖粉又拉其他人落水

希望大家識游水。。

希望大家識游水。。
kk8733 發表於 2021-3-26 20:51
想游乾水

想游乾水
chachacharlie 發表於 2021-3-26 20:51

想同邊個游。。容祖國識唔識游。。

想同邊個游。。容祖國識唔識游。。
kk8733 發表於 2021-3-26 20:52

叫容祖國游東江水

叫容祖國游東江水
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-26 21:26

長江三峽。。

叫容祖國游東江水
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-26 21:26

黃河呢?

黃河呢?
wchild 發表於 2021-3-26 21:38

波濤洶湧的黄河掀起萬丈的狂瀾,祖國的女兒快些擁進我的懷抱吧!

挺新疆棉﹗容祖兒表態支持 陳奕迅與Adidas割蓆

繼瑞典品牌H&M與新疆棉花「割席」被批評後,《人民日報》再點名批評多個國際品牌抵制新疆棉花,包括Burberry、Adidas、Nike和New Balance等,大批藝人立即宣告終止合作關係。歌手陳奕迅發聲明,即時終止與Adidas十年的合作關係,表示「堅決抵制任何污名化中國的行為」。至於《人民日報》則上載「我支持新疆棉花 」相片,多位香港藝人包括Angelababy、容祖兒、陳偉霆都有轉發,表示對國家支持。

另外,日本品牌無印良品則表示,沒有抵制新疆棉,其內地網上商店仍有新疆產品出售。

人地 Kelly 咇咗兩件出嚟先有兩款點心
祖國精都無受過齋奶就有三籠!又贏! ...
616.1314 發表於 2021-3-26 13:36

蝦餃老母表示輸得心服 祖祖仆得舒服
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

難同行又怪誰
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

人話戲子無情,但是其實最無情的是觀眾,你今天做得很好,大家都很喜歡你。但是你明天做得不好,他們可能馬上遺棄你。

人話戲子無情,但是其實最無情的是觀眾,你今天做得很好,大家都很喜歡你。但是你明天做得不好,他們可能馬 ...
on07111 發表於 2021-3-27 08:44

你地唔係噓我呀嗎
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

「現在 你賜予任務 然後 我受命如奴」
---《主旋律》
在這畢生不滅 無極的狀態

你地唔係噓我呀嗎
b01091018 發表於 2021-3-27 08:52

容祖兒(Joey)在電台節目中重提自己2005年度奪得「叱咤樂壇女歌手金獎」時,在台上率性地問在場觀眾:「你哋唔係噓我吖嘛?」她解釋說:「聽到噓聲時候確實好難受,好似大家對我所屬o既唱片公司有種莫名其妙o既偏見,我不忿大家噓聲好似喺度蝦我唱片公司裡面o既其他歌手。」
縱使自己一向是個沉得住氣的人,但那一刻心底都不禁問,究竟他們做錯了甚麼?當時她並非覺得失了尊嚴,而是他們真的有努力,然而大家好像看不見,雖然說了氣話,她也很感激當時電台頒予該獎項,後來亦用心令自己進步,令更多人看見她的努力。

喜歡祖兒越唱越強

#被世界遺棄不可怕 #喜歡你有時還可怕 #不愛看的不要看 #我的信仰我會護航

都賺夠啦 唔明點解仲要咁做

我支持再教育營
我支持種族隔離
我支持種族清洗
我支持文化滅絕
我支持強迫絕育
我支持宗教迫害

https://www.facebook.com/600391490/posts/10158356895626491/?d=n

棉花人壽
wood

愛國的天后回祖國發展放棄香港樂壇算啦

都賺夠啦 唔明點解仲要咁做
wcbabi 發表於 2021-3-27 12:01

錢唔會嫌多。。Joey 覺自己有能力就要賺到盡。。同霸獎一樣。。

人格可以放埋一邊。。

愛國的天后回祖國發展放棄香港樂壇算啦
wood1024 發表於 2021-3-28 14:19

人地今年繼續會出廣東歌。。有班香港人繼續聽。。

我支持再教育營
我支持種族隔離
我支持種族清洗
我支持文化滅絕
我支持強迫絕育
我支持宗教迫害

...
cy_lee96 發表於 2021-3-27 14:11

祖祖好壞
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

kk8733 發表於 2021-3-28 14:22

然後繼續五台冠...

然後繼續五台冠...
wood1024 發表於 2021-3-28 14:37

係五台十冠,史無前例,後無來者。

係五台十冠,史無前例,後無來者。
Gary 發表於 2021-3-28 15:06

一向都係。。

估唔到Jolin都要低頭。。。
台北小巨蛋演唱會取消左PUMA Sponsor

小伙子. 發表於 2021-3-28 15:59

個個都要聽話。。驚。。

個個都要聽話。。驚。。
kk8733 發表於 2021-3-28 16:12

佢地有代言,小粉紅狙擊不停,冇辦法要低頭。
有D人冇代言都要衝出黎奶下表忠心。

五場五分鐘全部售罄

Jolin 之前已經唱維穩歌啦 然後話自己渺小

親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

為何用到盡了…至知哪樣緊要!

add名人時尚|新疆棉風波:履行合約精神 傳陳奕迅要賠6000萬
https://bit.ly/39qCbMt

為何用到盡了…至知哪樣緊要!

add名人時尚|新疆棉風波:履行合約精神 傳陳奕迅要賠6000萬
...
kenneth 發表於 2021-3-29 17:01

希望唔好走數。。

香港藝人也紛紛聲援,包括鄺美雲、周柏豪、陳小春、應采兒、蔡少芬、方中信、鄭希怡、容祖兒、文詠珊、王祖藍、張栢芝、鄧萃雯、梁競徽等紛紛在個人微博上轉發人民日報「我支持新疆棉花」或央視新聞「我為新疆棉花代言」微博,表明自己熱愛國家,聲援新疆棉花農業立場。前TVB藝員陳少邦更身體力行拍短片,將H&M的產品當垃圾丟棄。鄺美雲寫上中國民意不可欺不可違。

香港藝人也紛紛聲援,包括鄺美雲、周柏豪、陳小春、應采兒、蔡少芬、方中信、鄭希怡、容祖兒、文詠珊、王祖 ...
bagfgfcde 發表於 2021-3-29 23:26

周柏豪

香港藝人也紛紛聲援,包括鄺美雲、周柏豪、陳小春、應采兒、蔡少芬、方中信、鄭希怡、容祖兒、文詠珊、王祖 ...
bagfgfcde 發表於 2021-3-29 23:26

Where is 千千?!?

Where is 千千?!?
LoveMirkay520 發表於 2021-3-30 08:15

暗黃

kk8733 發表於 2021-3-28 14:22

祖國都準備出道做姐姐, 希望佢唔好再出廣東歌再番黎香港啦

暗黃
bagfgfcde 發表於 2021-3-30 08:52

原來千千棚牙係暗黃嚟
怪錯咗佢

邊個係陳少邦-_-?