返回列表 發帖

[各大流行榜] 五台流行榜@2021/03/28

903專業推介@2021/03/27
RK  LW Songs                        Singers
01  11  多喝水          鄭融
02  05  CityPop                 江海迦
03  07  天光前          黃妍
04  04  集合吧!地球保衛隊    C AllStar
05  10  隱形人          關智斌
06  14  the Pink Room     王菀之
07  09  俏郎君          張敬軒
08  02  無門           per se
09  ne  白眉           孫曉賢
10  08  時間的囚犯        林奕匡
11  06  @princejoyce     鄭欣宜
12  16  100歲備忘錄           石詠莉
13  03  千世書          The Hertz
14  20  沒有東西送給你      雷同二友
15  12  HAVE A NICE DAY    魏如萱
16  ne  Master Class        姜濤
17  15  煙花紀          容祖兒
18  ne  因一個人而流出一滴淚   莫文蔚
19  ne  浪漫石          張惠雅
20  ne  狂人日記         柳應廷

中文歌曲龍虎榜@2021/03/27
RK  LW Songs          Singers
01  04  @princejoyce       鄭欣宜
02  07  CityPop          AGA
03  14  一知半解         衛詩
04  01  時間的囚犯        林奕匡
05  20  隱形人          關智斌
06  15  天光前          黃妍
07  02  Lady Killa        Fatboy
08  ne  千世書          The Hertz
09  12  都市爬行         力臻
10  06  100歲備忘錄       Sukie S
11  08  哥本哈根的另一個我    薛凱琪
12  13  煙花紀          容祖兒
13  ne  Have A Nice Day      魏如萱
14  17  俏郎君          張敬軒
15  03  我不想別離        JW
16  10  Ego           盧瀚霆
17  18  My World         趙浚承
18  19  純真傳說         陳蕾
19  ne  零歲           陳展鵬
20  05  喜歡上一個人       Yellow!

新城勁爆本地榜@2021/03/27
RK  LW Songs        Singers
01  05  E 先生 連環不幸事件  呂爵安
02  04  這世代       李妍
03  16  最好陪伴      余香凝
04  07  煙花紀       容祖兒
05  11  the Pink Room    王菀之
06  08  @princejoyce    鄭欣宜
07  06  喜歡上一個人    Yellow!
08  17  零歲        陳展鵬
09  10  兩種人       何嘉莉
10  14  最後一次      張子丰
11  12  隱形人       關智斌
12  13  同一起哄      Canband
13  15  100 歲備忘錄    Sukie S
14  18  你那邊好嗎?    洪卓立
15  ne  康復期       施匡翹
16  19  Love Is All Around   Walter Kwan
17  ne  灰夠        何雁詩
18  ne  狂人日記      柳應廷
19  20  沒什麼       黃凱逸
20  ne  都市爬行      力臻

Chill Club 推介榜@2021/03/28
RK  LW Songs                     Singers
01  05  俏郎君         張敬軒
02  06  Lady Killa             梁業
03  04  E先生連環不幸事件    呂爵安
04  02  時間的囚犯       林奕匡
05  03  我不如         曾比特
06  09  EGO             盧瀚霆
07  NE  悔過書         陳柏宇
08  NE  @princejoyce           鄭欣宜
09  08  CityPop                江海迦
10  07  尖叫          王君馨

勁歌金榜@2021/03/27
RK  LW Songs         Singers
01  02  集合吧!地球保衛隊   C AllStar
02  03  是但求其愛       陳奕迅
03  04  時間的囚犯       林奕匡
04  06  哥本哈根的另一個我   薛凱琪
05  05  CityPop         AGA
06  07  @princejoyce      鄭欣宜
07  08  煙花紀         容祖兒
08  09  天光前         黃妍
09  10  兩種人         何嘉莉
10  NE  我不如         曾比特

支持軟仔
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 9 + 14 + 7 + 7 + 7 + 6+2 + 10+2 + 13*= 72* +4

軒仔yeah!!
趁一切 都正好
撮合無盡 的偶然來盡興

今week 三首四台冠

恭喜CAS 4台冠

CAS同軒仔鬥快五台冠

CAS同軒仔鬥快五台冠
PenguinMusic 發表於 2021-3-28 22:17

軒仔尚欠邊台冠?

回復 7# sumtom

903~~
趁一切 都正好
撮合無盡 的偶然來盡興

好彩軟仔唔使等到全集Chill Club先冠

好在軒仔唔洗磨到做佢嗰集chill club先冠

好彩軟仔唔使等到全集Chill Club先冠
free123 發表於 2021-3-28 22:21

但其實係咪都係同一日錄埋?
趁一切 都正好
撮合無盡 的偶然來盡興

勁歌金榜@2021/03/27
RK  LW Songs         Singers
01  02  集合吧!地球保衛隊   C AllStar
02  03  是但求其愛       陳奕迅
03  04  時間的囚犯       林奕匡
04  06  哥本哈根的另一個我   薛凱琪
05  05  CityPop         AGA
06  07  @princejoyce      鄭欣宜
07  08  煙花紀         容祖兒
08  09  天光前         黃妍
09  10  兩種人         何嘉莉
10  NE  我不如         曾比特
CunninG 發表於 2021-3-28 22:08
就算out走晒星夢堆垃圾個榜嘅走勢都係一樣咁無聊
明荃適應明荃老去 旋轉著來華麗面對 明荃老矣 說故事如羅蘭渴睡 可說家英的歴史 怎會了無生趣

就算out走晒星夢堆垃圾個榜嘅走勢都係一樣咁無聊
SugarFree 發表於 2021-3-28 22:24

遲啲話玩投票 應該會好少少
Btw 無期待
秉承cm精神 推廣好音樂

但其實係咪都係同一日錄埋?
jamie1002 發表於 2021-3-28 22:23

係 CC一向都係錄定冠軍歌

好可惜 多喝水做唔到五台冠
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

五台冠:東京人壽、俏郎君、地球保衛隊
四台冠:多喝水
三台冠:時光倒流一句話、所有遺失的東西、是但求其愛
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

三台冠:時光倒流一句話、所有遺失的東西、是但求其 ...
hehemamama 發表於 2021-3-28 22:37

唔知cctvb會唔會比棉花迅冠

三台冠:時光倒流一句話、所有遺失的東西、是但求其 ...
hehemamama 發表於 2021-3-28 22:37

CAS仲爭903,
希望下週高AP 冠

希望Edan 三台冠

希望Edan 三台冠
michael344 發表於 2021-3-28 22:47

希望美不如三台冠
(一個無tvb另一個無997難度一樣)

希望Edan 三台冠
michael344 發表於 2021-3-28 22:47

支持
903 997都拎到。希望Chill Club成荃Edan特登比個冠軍佢
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶
黑是百種色 混於這世間 越變幻 越感受這熱情 越看清

唔知cctvb會唔會比棉花迅冠
kaka1224 發表於 2021-3-28 22:39

有報導話單春下個月會去電視城
汪明荃高分 家燕傻人低分
菊英羅文不會恨 恨有紫昕
汪明荃高等 顯得康華低等
潔靈祝佢好運 做家英最淫

LoveMirkay520 發表於 2021-3-28 22:53

喱個係好消息

希望Edan 三台冠

荃力G持
汪明荃高分 家燕傻人低分
菊英羅文不會恨 恨有紫昕
汪明荃高等 顯得康華低等
潔靈祝佢好運 做家英最淫

boy4dudes 發表於 2021-3-28 22:59

已經loop緊
好忙
Now looping: Good Time / Never Look Back / Warrior / 88BARS / In My Dream

又多個mv要刷,鏡粉很忙
所以Ian留比Hello努力
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶
黑是百種色 混於這世間 越變幻 越感受這熱情 越看清

希望Edan 三台冠

錄咗 live 都唔冠嘅話
ViuTV 可以摺 !

LoveMirkay520 發表於 2021-3-28 22:53

ViuTV、TVB兩個都唔會去啦
任我行 失憶蝴蝶

新post留名做鏡粉真係好忙
美柳呢個MV好破格好正啊睇完又睇不能自拔
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

ViuTV 可以摺 !
jasonng 發表於 2021-3-28 23:18
希望ViuTV冠啦.
呢首其實值得成為年度十大, 可惜Edan當係新人, 應該無電台會敢頒歌曲獎俾佢, 希望下年ViuTV頒獎禮有人投下E先生票啦.

ViuTV 可以摺 !
jasonng 發表於 2021-3-28 23:18

EGO Lady Killa 都錄左live咼

全個娛樂圈都係MI嬅啲野

EGO Lady Killa 都錄左live咼
fish3333 發表於 2021-3-28 23:44

咁三首入面最hit係呢首
應該最有機

希望ViuTV冠啦.
呢首其實值得成為年度十大, 可惜Edan當係新人, 應該無電台會敢頒歌曲獎俾佢, 希望下年ViuTV ...
boy4dudes 發表於 2021-3-28 23:33

睇下最鍾意頒俾 hit 歌嘅港台肯唔肯

最後陳志雲更爆料指,ViuTV下月18日舉行的首屆音樂頒獎禮,本請來陳奕迅擔任嘉賓,但TVB下月11日推出的首集綜藝節目,搶了ViuTV頭啖湯,率先找來陳奕迅做嘉賓。而陳志雲建議ViuTV找過另一位嘉賓,事關近日陳奕迅撐新彊棉花而跟合作多年的品牌割席,志雲認為︰「一來無謂重複TVB所做嘅嘢,二來喺呢啲國際大事,風高浪嘅時候,冇必要為咗一個演出,拖入一啲國際政治漩渦當中,呢個風險由得TVB嚟承受,佢哋承受得起嘅。」

睇下最鍾意頒俾 hit 歌嘅港台肯唔肯
jasonng 發表於 2021-3-28 23:52

串流成績好成咁,港台十大應該好大機會(除非爆quota)

https://www.instagram.com/p/CM9xVfRpkHo/?igshid=1v7rnhu9da34i
本年最靚仔新人聽日終於登場!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

HOTMAN 發表於 2021-3-29 00:06

好靚仔...
Long's Music Picks Week 16 >3>
Master Class | #FF | I'm Fine, Thx.

其實係咪英文歌嚟?

最後陳志雲更爆料指,ViuTV下月18日舉行的首屆音樂頒獎禮,本請來陳奕迅擔任嘉賓,但TVB下月11日推出的首集 ...
pv163 發表於 2021-3-29 00:02

如果ttb 冠左eden 咁viu 就唔可以冠

好靚仔...
WZA111 發表於 2021-3-29 00:12

減曬肥 個人sharp曬
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

多喝水 四台冠 @@
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

好_正...

pv163 發表於 2021-3-29 00:05

可以同分頒十一首 港台最興

pv163 發表於 2021-3-29 00:05

幾時有一百五十一個冠軍?

佢真係好好j

聽日yolo有無機會派埋?

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]林奕框不如走啦好無
可以走埋隱形人就仲PREFECT
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 16 (17/4/2021)

1. 千世書 - The Hertz   2. 二次人生 - 陳健安   3. 玩咗先至瞓 - 鄭中基   4. 今天我不想做嘢 - 張進翹   5. 留下來的人 - C AllStar

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]林奕框不如走啦好無
可以走埋隱形人就仲PREFECT ...
kwanie 發表於 2021-3-29 01:09

如果今個星期留到
我諗應該都坐亞望冠