返回列表 發帖
係咪得我一個覺得喺收音機聽新歌感覺好差
音質好低
都係等streaming算
losyes 發表於 2021-3-29 12:22

我都覺 搞到頭先聽mc首歌唔係太上腦 等platform上架算
Lady Killa kill la kill la kill again
天生膚淺敷衍醜陋的賣相
You can call me pretty liar
I'm a liar liar
只等天黑

呢條女真係無乜記憶點 類似曲式新人我要聽點解唔聽李妍呢
Lady Killa kill la kill la kill again
天生膚淺敷衍醜陋的賣相
You can call me pretty liar
I'm a liar liar
只等天黑

MC同Ian一齊播 style好似

係咪得我一個覺得喺收音機聽新歌感覺好差
音質好低
都係等streaming算
losyes 發表於 2021-3-29 12:22

係超差

嘉姐放冷箭
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 15 (10/4/2021)

1. Leave The World Behind - 陳天翺   2. 今天我不想做嘢 - 張進翹   3. 沒什麼 - 黃凱逸   4. 白眉 - Kendy Suen   5. the Pink Room - 王菀之

關智斌放喺最後播 就真係好明顯比下去

嘉姐放冷箭
kwanie 發表於 2021-3-29 12:24

恭喜恭喜恭喜你
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 9 + 14 + 7 + 7 + 7 + 6+2 + 7* = 57*+2

Ian 同 MC 放埋一齊播

唱功、groove、音樂感完全被比下去
rickychan0809 發表於 2021-3-29 12:19

本身仲諗住可以加入吓TEAM IAN

點知原來最好聽嗰part已經係teaser出哂
Now looping: Good Time / Never Look Back / Warrior / 88BARS / In My Dream

一點之後講二汶CONCERT
即係今日上榜歌淨係播隱形人

又黑洞.
Music Picks Week 15 (10/4/2021)

1. Leave The World Behind - 陳天翺   2. 今天我不想做嘢 - 張進翹   3. 沒什麼 - 黃凱逸   4. 白眉 - Kendy Suen   5. the Pink Room - 王菀之

losyes 發表於 2021-3-29 12:29

mean但係認同

有特登2.0嘅感覺
#TeamAK

有特登2.0嘅感覺
#TeamAK
matthewyky 發表於 2021-3-29 12:37

AK 啲 groove 好啲喎

AK 啲 groove 好啲喎
jasonng 發表於 2021-3-29 12:48

傲 戆n戆
Now looping: Good Time / Never Look Back / Warrior / 88BARS / In My Dream

等睇g會員發癲, 花鼠真係有才華又好聽,靚仔過班賣樣鏡仔
qwerzx 發表於 2021-3-29 11:58

叫我做乜?
鏡仔唔止有樣,仲有實力囉!
大把歌手無實力又無樣賣
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

傲 戆n戆
losyes 發表於 2021-3-29 12:53

有聲走音AK啲英文真係好難聽

Ian 同 MC 放埋一齊播

唱功、groove、音樂感完全被比下去
rickychan0809 發表於 2021-3-29 12:19

不嬲都覺得契仔實力好一般咋嘛
以前鏡仔出show契仔都成日走音上唔好子彈

同埋契仔掛住唱啲愛情K歌

唯一播歌位比左哥本live
煙花紀 9 + 14 + 7 + 7 + 7 + 6+2 + 7* = 57*+2

我都覺 搞到頭先聽mc首歌唔係太上腦 等platform上架算
kevin2011 發表於 2021-3-29 12:23

未得閑聽 家下想快啲收工返去聽聽聽!
秉承cm精神 推廣好音樂

~love1314~ 發表於 2021-3-29 13:21

試新曲風唔錯呀
都可以loop下

佢唱係好聽既
當姜同柳都衝出comfort 胸時
就映得無乜驚喜
不過佢d fans 應該都暈晒嫁啦

不嬲都覺得契仔實力好一般咋嘛
以前鏡仔出show契仔都成日走音上唔好子彈

同埋契仔掛住唱啲愛情 ...
gocrazy 發表於 2021-3-29 13:03

唔係wor, Ian ge fans 覺得Ian 識自彈自唱作曲填詞 好有才華

佢唱係好聽既
當姜同柳都衝出comfort 胸時
就映得無乜驚喜
不過佢d fans 應該都暈晒嫁啦 ...
Minimario1121 發表於 2021-3-29 13:29

Respect姜柳肯突破自己
Love Hong kong

Ian新歌幾好聽吖,咁Mirror成員呢排新歌各有風格,百花齊放都幾好吖

唔係wor, Ian ge fans 覺得Ian 識自彈自唱作曲填詞 好有才華
rickychan0809 發表於 2021-3-29 13:39

契仔除咗呢啲仲有無其他賣點西面?

姜濤《愛情簽證申請》有份填詞
AL《一所懸命》有份作曲、Burn out填詞
兒登《E先生》有份作曲

契仔除咗呢啲仲有無其他賣點西面?

姜濤《愛情簽證申請》有份填詞
AL《一所懸命》有份作曲、Bur ...
gocrazy 發表於 2021-3-29 14:08

驟眼睇過啲試片
今次係飄飄賢形象
就係咁簡單

飄飄賢又有邊個人會唔中意?

傲 戆n戆
losyes 發表於 2021-3-29 12:53

好正
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶
黑是百種色 混於這世間 越變幻 越感受這熱情 越看清

好正
on07111 發表於 2021-3-29 14:38

Kong式英語 每個人都愛上!

驟眼睇過啲試片
今次係飄飄賢形象
就係咁簡單

飄飄賢又有邊個人會唔中意? ...
kenneth 發表於 2021-3-29 14:23

IAN作左首神曲蝸牛, 為ak度身訂造mk風格

寰亞三寶MARK 實晒3 4 5 位

寰亞三寶MARK 實晒3 4 5 位
kwanie 發表於 2021-3-29 15:26

Anson Bean派新歌未
我估錯這個世界得到教訓

Hertz 衝返上去

Hertz 衝返上去
chachacharlie 發表於 29/3/2021 15:57
突然間好支持赫茲

有無人有內幕知點解香港華納唱片
1) Official website都無左, 得返個facebook page?
2) 一個星期前瘋狂upload零鏗之前被delete左d MVs/other 零鏗片 (向零鏗示威?)

https://www.youtube.com/c/warnermusichk/videos

突然間好支持赫茲
kwanie 發表於 2021-3-29 16:35

愛千
家英的堅持 明荃在何處
家英的天使 被少秋挾持

終於又多一個唱R&B咁叻既廣東歌歌手,mc唱到咁真系完全唔似新人
任何密友任何伴侶和諧互斗投緣互信尊敬退縮生疏掛心忽近又遠跟世態搖擺

檸係咪想外語歌到尾?

今集唔係BAND, 係鏗 !

終於又多一個唱R&B咁叻既廣東歌歌手,mc唱到咁真系完全唔似新人
elky 發表於 2021-3-29 17:35

對佢歌藝冇質疑,真心有料
不過人品就真係反感,所以聽下歌就好了

對佢歌藝冇質疑,真心有料
不過人品就真係反感,所以聽下歌就好了
daniel1136 發表於 2021-3-29 18:22

你識佢本人?
任何密友任何伴侶和諧互斗投緣互信尊敬退縮生疏掛心忽近又遠跟世態搖擺

檸係咪想外語歌到尾?
water:) 發表於 2021-3-29 17:57
AP 黑洞就係 AP 黑洞

鏗聽親都係男歌手
斌聽親都係女歌手

903 號訪直落錄
又然
47. Bring Him Home
2021Week16 黃力臻  -  都市爬行
2020Summary

鏗聽親都係男歌手
斌聽親都係女歌手
kwanie 發表於 2021-3-29 18:25

斌連軒都唔聽?
我估錯這個世界得到教訓

對明荃歌藝冇質疑,真心有料
而且人品同樣都唔反感,所以我聽歌、睇樣、睇性格咩都要!
家英的堅持 明荃在何處
家英的天使 被少秋挾持

就Eason成為無綫及ViuTV的「重磅」爭奪目標,他的經理人甘菁菁回覆東網說:「無綫同ViuTV係有邀請過我哋,但我哋已經辭演咗。」

good news  用辭演唔用拒絕,係咪即係應承咗又推

就Eason成為無綫及ViuTV的「重磅」爭奪目標,他的經理人甘菁菁回覆東網說:「無綫同ViuTV係有邀請過我哋, ...
pv163 發表於 2021-3-29 19:23

論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

日期: 30/3/2021
活動: 『流行經典50年』壓軸錄影探班
嘉賓: 薛家燕、曹永廉、鄭俊弘、譚嘉儀、
          胡楓、王馨平、湯寶如、陳敏之、
          胡諾言、馬德鐘、黃智賢、唐文龍、
          敖嘉年、張崇德、歐倩怡、楊思琦、
          李璧琦、張名雅、王君馨、劉佩玥、
          鄭世豪、葉暐、周子揚、雷深如、
          何弘軒、嚴淑明、MastaMic。
時間: 19:30
地點:

馬米上去做咩?

8點正首播我契新歌DWBF嘅MV
明荃適應明荃老去 旋轉著來華麗面對 明荃老矣 說故事如羅蘭渴睡 可說家英的歴史 怎會了無生趣

就Eason成為無綫及ViuTV的「重磅」爭奪目標,他的經理人甘菁菁回覆東網說:「無綫同ViuTV係有邀請過我哋, ...
pv163 發表於 2021-3-29 19:23

最好以後唔好出黎
同棉花雞係大陸唱咪算