返回列表 發帖
新人獎唔要了?
HOTMAN 發表於 2021-3-29 21:52

如果拎哂三個新人獎,驚其他唱片公司杯葛,所以派代表AL同Jer拎就夠
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶
黑是百種色 混於這世間 越變幻 越感受這熱情 越看清

我對個個鏡仔都ok鬆
家英的堅持 明荃在何處
家英的天使 被少秋挾持

熱烈地彈琴 熱烈地唱
歌聲多奔放 個個喜氣洋洋~~
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 15 (10/4/2021)

1. Leave The World Behind - 陳天翺   2. 今天我不想做嘢 - 張進翹   3. 沒什麼 - 黃凱逸   4. 白眉 - Kendy Suen   5. the Pink Room - 王菀之

CM真係多契仔粉
對佢咁寬容,對其他鏡仔咁harsh

首歌無新意,唱功又一般
就改成讚佢靚仔?{:1_11 ...
gocrazy 發表於 2021-3-29 21:49

係就快
願生生祝福你

可以有男主角 eg 江業生
HOTMAN 發表於 2021-3-29 21:46

讚成,換成美黑係好睇好多
明荃適應明荃老去 旋轉著來華麗面對 明荃老矣 說故事如羅蘭渴睡 可說家英的歴史 怎會了無生趣

如果拎哂三個新人獎,驚其他唱片公司杯葛,所以派代表AL同Jer拎就夠 ...
on07111 發表於 2021-3-29 21:54
不過會唔會最後係AL Jer Thor

當然自己prefer AL Jer 細貓

TheHertz今日好發力
01. AGA - CityPop | 02. per se - 無門 | 03. 姜濤 - Master Class | 04. The Hertz - 千世書 | 05. 莊正 - 想一起

TheHertz今日好發力
yinjai 發表於 2021-3-29 21:58

荃力支持hertz祖金+十大
家英的堅持 明荃在何處
家英的天使 被少秋挾持

我對個個鏡仔都ok鬆
mosesming 發表於 2021-3-29 21:55

呢句嘢有好多層解讀
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

如果拎哂三個新人獎,驚其他唱片公司杯葛,所以派代表AL同Jer拎就夠 ...
on07111 發表於 2021-3-29 21:54

唔係投票咩
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

呢句嘢有好多層解讀
HOTMAN 發表於 2021-3-29 22:00

幾多層?33?
家英的堅持 明荃在何處
家英的天使 被少秋挾持

不過會唔會最後係AL Jer Thor

當然自己prefer AL Jer 細貓
boy4dudes 發表於 2021-3-29 21:58

可能學港台同分呢
一次頒四個 AL jer 貓兒 Thor
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶

可能學港台同分呢
一次頒四個 AL jer 貓兒 Thor
on07111 發表於 2021-3-29 22:02
唔好啦 好鬼憎隻Thor (so-called新人)

幾多層?33?
mosesming 發表於 2021-3-29 22:02

視乎你有幾鬆

其實佢啲女fans 真係唔介意佢成日同咁多靚女同場出現架咩?
btw Kayan9896 jenggggggg  

今年 ...
tree 發表於 2021-3-29 21:05

因為正印正好多
btw 覺得佢地高調到我覺得好煩
我估錯這個世界得到教訓

因為正印正好多
btw 覺得佢地高調到我覺得好煩
mrshadowll 發表於 2021-3-29 22:07

「女神收割機」

密密派歌的確對商台嘅ap冇幫助,但對吸引路人飯注意甚至吸狂迷有幫助就已經好夠,可以令樂迷全年都見到鏡仔 ...
SugarFree 發表於 2021-3-29 21:12

係啊,上升期出多d歌唔好咩
我估錯這個世界得到教訓

「女神收割機」
HOTMAN 發表於 2021-3-29 22:08

可能佢好enjoy
我估錯這個世界得到教訓

其實佢啲女fans 真係唔介意佢成日同咁多靚女同場出現架咩?
btw Kayan9896 jenggggggg  

今年 ...
tree 發表於 2021-3-29 21:05

都係個個MV都有唔同野睇
鏡D話題真係由1月1帶到宜家

Him!
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 9 + 14 + 7 + 7 + 7 + 6+2 + 7* = 57*+2

所以佢嘅MV唔適宜有女主角
SugarFree 發表於 2021-3-29 21:43

可以有男主角
我估錯這個世界得到教訓

未完成 發表於 2021-3-29 22:11

tvb神助攻我笑左兩日
我估錯這個世界得到教訓

我對個個鏡仔都ok鬆
mosesming 發表於 2021-3-29 21:55

12個咁多係易鬆嘅
明荃適應明荃老去 旋轉著來華麗面對 明荃老矣 說故事如羅蘭渴睡 可說家英的歴史 怎會了無生趣

未完成 發表於 2021-3-29 22:11
Make sense, 1月尾一直派歌 MIRROR 6.5 + ERROR 2 = 8.5首歌

12個咁多係易鬆嘅
SugarFree 發表於 2021-3-29 22:18

邊個對歌曲要求最緊?

講到歌曲流行榜,我覺得對歌曲要求緊d會易啲拎到好成績

公道d講 蝸牛真係好好loop
未完成 發表於 2021-3-29 21:23

呢首歌同Ian其他歌一直長駐kkbox日榜
係某打手一直唔肯接受現實
AGA vs Gin 的時代來了

Make sense, 1月尾一直派歌 MIRROR 6.5 + ERROR 2 = 8.5首歌
boy4dudes 發表於 2021-3-29 22:18

樂壇班霸
我估錯這個世界得到教訓

中文歌曲龍虎榜 本周精選
CityPop (02) / 100歲備忘錄 (10) / 喜歡上一個人 (20) / the Pink Room (NE) / 白眉 (NE)

CM真係多契仔粉
對佢咁寬容,對其他鏡仔咁harsh

首歌無新意,唱功又一般
就改成讚佢靚仔?{:1_11 ...
gocrazy 發表於 2021-3-29 21:49

Yes ar kenneth今次同意
飄飄賢feel係可愛 ak先係靚仔
當然對Ak 亦適合用任何美好嘅形容詞啦
秉承cm精神 推廣好音樂

當然對Ak 亦適合用任何美好嘅形容詞啦 ...
kenneth 發表於 2021-3-29 22:30

Ak塊面冇咁方就好
煙花紀 9 + 14 + 7 + 7 + 7 + 6+2 + 7* = 57*+2

當然對Ak 亦適合用任何美好嘅形容詞啦 ...
kenneth 發表於 2021-3-29 22:30

完全同意ak個part
其實對飄飄賢感覺還好,Edan is better

完全同意ak個part
on07111 發表於 2021-3-29 22:32

Edan>>>>>>>> KT > AK=AL=Ian

完全同意ak個part
on07111 發表於 2021-3-29 22:32

鯨落出之後大家都記得Kenneth反咗首歌好耐
其中一個原因就係唔想黑口黑面路線成為佢嘅形象
當然佢自己一手包辦混亂到爆嘅曲詞都好值得反
Btw Edan世一有乜好比?
秉承cm精神 推廣好音樂

軟仔boom一聲播到差唔多170
過融不是夢

MANSON 似上到喎
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 15 (10/4/2021)

1. Leave The World Behind - 陳天翺   2. 今天我不想做嘢 - 張進翹   3. 沒什麼 - 黃凱逸   4. 白眉 - Kendy Suen   5. the Pink Room - 王菀之

雲妮鍾情 為你鍾情

過融不是夢
water:) 發表於 2021-3-29 22:39

洗唔洗咁高位。。

CityPop (02) / 100歲備忘錄 (10) / 喜歡上一個人 (20) / the Pink Room (NE) /  ...
peter722 發表於 2021-3-29 22:29

青口今年首冠

MANSON 似上到喎
kwanie 發表於 2021-3-29 22:43

點都有張叱咤入場券先

CityPop (02) / 100歲備忘錄 (10) / 喜歡上一個人 (20) / the Pink Room (NE) /  ...

CityPop
I would never tell you if you way over the top
Love and hate this kind of CityPop

哥本哈根正式宣佈rip
汪明荃高分 家燕傻人低分
菊英羅文不會恨 恨有紫昕
汪明荃高等 顯得康華低等
潔靈祝佢好運 做家英最淫

我喜歡一個

過融不是夢
water:) 發表於 2021-3-29 22:39

CAS下星期正常ap冠都差唔多追到美融
01. AGA - CityPop | 02. per se - 無門 | 03. 姜濤 - Master Class | 04. The Hertz - 千世書 | 05. 莊正 - 想一起

都覺鏡仔 SOLO 派得太密
其實隔 2 WKS 一個會好好多
而家自己友爭上 KKBOX, YOUTUBE D 榜
已經唔講 903 了 始終 903 少數人既因素太大

都覺鏡仔 SOLO 派得太密
其實隔 2 WKS 一個會好好多
而家自己友爭上 KKBOX, YOUTUBE D 榜
已經唔講 903 了  ...
hissorhk 發表於 2021-3-29 23:18

不過咁講 等 2 WKS 排隊 真係分分鐘同一個人 要等 3 個月先再出到歌

咁又唔得
人無ian有-可以
人有ian無-佢班fans會炸左生啤嫁
Minimario1121 發表於 2021-3-29 21:41

Ian 真係好多瘋狂fans
不時喺唔關Ian事 ge YouTube/ViuTV posts ge comments 見到好多人留言 「Ian呢?」/ 「點解冇Ian嘅?」

IAN 呢種路線好岩佢啦 唱到大家厭時先唱悲情歌吧 佢唱功咁 OK 轉風格應該冇難度
JER 就真係揀親 D 歌都好難唱 其實易出事好多

Ian 真係好多瘋狂fans
不時喺唔關Ian事 ge YouTube/ViuTV posts ge comments 見到好多人留言  ...
rickychan0809 發表於 2021-3-29 23:20

尤其係其他mirror成員開ig live 戈陣
煩到死

要同這些人割席!

鯨落出之後大家都記得Kenneth反咗首歌好耐
其中一個原因就係唔想黑口黑面路線成為佢嘅形象
當然佢自 ...
kenneth 發表於 2021-3-29 22:39

形象方面飄飄賢肯定好睇過鯨落,不過音樂方面都係傳統廣東歌比較啱佢,靚聲但range唔夠闊,DWBF算handle到嘅,不過都好明顯編曲就住比較克制,

明荃今日拍咗MV
應該好快有歌聽
家英的堅持 明荃在何處
家英的天使 被少秋挾持