返回列表 發帖

WARRIOR - MIRROR

單選投票, 共有 133 人參與投票
74.44% (99)
10.53% (14)
5.26% (7)
0.75% (1)
9.02% (12)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 25/03/2021

曲:Val Del Prete / Hwan Yang
詞:林若寧
Rap詞 :Lokman@MIRROR / Alton@MIRROR
編:Val Del Prete / Hwan Yang / Edward Chan
監:Edward Chan

笨蛋 虛偽 阻擋火車衝不出新路軌
壞蛋 拉關係 新推出測謊機誰用地位關掣
高級的 低質的 力量範圍 困住了階梯
給挑剔 給威迫 未下跪天規靠信仰打低

難成為習慣做一隻棋 行動都顧忌
挺起腰骨被負評練勇氣 挺起胸襟任未來不似預期
大不了死 亦不會避
念力能做武器 滴汗能做武器
新聲音慘遭攻擊有了準備

浩浩蕩蕩迎來另一新世紀
越鬧越熱鬧是轉機 越靜默越寂寞難有驚喜
運用念力凡人亦都可以飛
拆去幾多關卡 多了幾多怪咖 擁抱他 以新血灌溉天地

RAP
我捉緊 獨有氣魄 靠節拍
吹散困惑 無視踐踏
專注鑄 造盔甲 出發 攻塔
將陳舊規格續一續一 續一擊殺
用汗與血作抵押無懼孤注一擲

新基因 新膚色 後浪面前(別販賣著舊軟件 別賣弄著舊日經典)
新規則 新東西 做實驗(實驗一支一支一支火箭)

成員未退出讓陰暗面 成敗都正面
以閃光燈在地球大作戰 以咪高風大預言一個十年
冒一次險 發一次電 越定型越要變 越技窮越要變
超光速火星軌跡快過閃電

浩浩蕩蕩迎來另一新世紀
運用念力凡人亦都可以飛
拆去幾多關卡 多了幾多怪咖 擁抱他 以新血灌溉天地

never give up never give up
never give up I got it I’ve got a warrior heart
never give up I got it I’ve got a warrior heart

封閉嘅態度 我畫上句號
新世界創造 一班被選中嘅細路
不驕 不傲 不斷變化再進化 引發 連場風暴
訊號 收到 出發偉大航道

標準有新嘗試 摩打有新電池
殘舊配件很有事 停頓再開始
新的古蹟新的史詩不設定義
輾轉反側即將湧出新一批幼齒

浩浩蕩蕩迎來另一新世紀
聚集念力凡人亦都可以飛
勇氣只可開機 相信總可以飛 新世紀 我請你要有準備

好有型 5分

評分人數

首播嗰陣有少少失望
不過睇完 MV 就瘋狂加分了 好型

好聽過上年果2首好多

好loop過上年兩首歌,但係舞台表演就應該冇咁爆!
希望有dance version
我就是我!

呢首唔錯!
有啲擔心唱live會點

呢首暫時係我最鍾意既團歌!
副歌「浩浩蕩蕩迎來另一新世紀」好有氣勢
Jeremy係mv入面表現最好

今年團歌同solo都高質咗好多

姜濤把聲係Mirror入面最搶

正到爆法官大人,我無嘢好講了!
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

好正 歌詞好有意思!

Edan把聲有無執過
Jeremy把聲man咗咁多
Anson Lo句「停頓再開始」 好唔得

真係太正了 5分
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

暫時最高質團歌
開心分句同MV分鏡都平均咗好多
如果個MV後製可以再做好啲就好 而家啲CG有啲假 有啲位口型又唔夾

本來覺得首歌唔好聽 睇完歌詞勁鍾意
比唔到分 如果可以我比5分

個production都仲係有少少沙石,有啲斷句嘅轉換唔係好靚
各位vocals都執得幾勁吓
但整體個flow已經好好,係verse 2個rap我覺得多咗
欣賞首歌嘅意思同ambition,有成為新一代天團嘅氣量

(窮得好可憐,mv得一個景 都叫做盡咗力)

本來覺得首歌唔好聽 睇完歌詞勁鍾意
比唔到分 如果可以我比5分
Whitestone 發表於 2021-3-30 03:59

好啦 代你畀埋5分

Reflection 好似好啲

暫時最高質團歌
開心分句同MV分鏡都平均咗好多
如果個MV後製可以再做好啲就好 而家啲CG有啲假 有 ...
winky.h 發表於 2021-3-30 03:50

跳舞動作落咗CG?

Mirror最高質嘅團歌
5fun

5 分 好高汁

個MV真係好正~

MIRROR真係不斷進步
在這畢生不滅 無極的狀態

浩浩蕩蕩迎來另一新世紀
Love Hong kong

暫時為止最好聽的團歌, 5分
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

好聽 樂見鏡仔們慢慢進步
由一秒間既1分,到依家Warrior既5分

呢首唔錯,不過唔知live 會唔會炒

但暫時最好都係reflection

跳舞動作落咗CG?
Garfield 發表於 2021-3-30 09:00

我指個背景同啲火嗰啲 同埋睇佢哋拍MV啲相應該係全實境冇用綠幕 唔知點解出到嚟會有種zoom virtual background嘅褪地效果 (last chorus黑色衫同有火嗰度)

次次跟唱到快過閃電都要停落嚟聽jer唱

刷左幾日mv都未聽到嘔

5分
我估錯這個世界得到教訓

歌: Reflection > ignited > warrior > 一秒間 > asap > 破鏡 > one and all
MV: warrior > 一秒間 > ignited > reflection > 破鏡 > asap > one and all

應該話之前嘅歌都真心麻麻 今次 WARRIOR 突顯佢地個人嘅特點之外首歌亦都過得去
可惜 rap 嗰一個位嘅出現令到首歌唔夠順 比人一種為 rap 而 rap 嘅感覺 但點都好今次都算唔錯啦

歌好聽詞又正
但Alton一rap就覺得好老套

mirror一路進步緊
wood

暫時最好聽團歌
份詞好好

OMG
初初聽覺得麻麻地
點知越聽越好聽
好loop過ignited
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

隻舞好好睇
成件事好型 support!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

越聽越鐘意,MV拍得好好,開心佢地越來越進步.

歌: Reflection > ignited > warrior > 一秒間 > asap > 破鏡 > one and all
MV: warrior > 一秒間 > igni ...
Racrac 發表於 2021-3-30 16:58

大致同意
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

其實D字幕想點
一時好似呢個咁用youtube果D
一時又本身整埋
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

想同登登跳舞

有了準備 同 快過閃電 好好J
在這畢生不滅 無極的狀態

喜歡Mi嬅

5分
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Anson Lo 臨尾C位完全係殺曬 好好睇!
5分5分

好聽! 香港好少呢啲歌

越來越喜歡Mi嬅

有了準備 同 快過閃電 好好J
losyes 發表於 2021-3-31 05:40

輾轉反側即將湧出新一批幼齒 都好好J

夠氣勢!
浩浩蕩蕩迎來下一世紀!

Anson Lo 臨尾C位完全係殺曬 好好睇!
5分5分
Sheungyee 發表於 2021-3-31 09:40

真係好好睇個part

歌好聽詞又正
但Alton一rap就覺得好老套
wilson0091 發表於 2021-3-30 17:32

alton嗰段我接受到 反而lokman先老土