返回列表 發帖

冇興趣知網民講乜 譚詠麟讚姜濤識諗EQ高似佢

頭條日報

譚詠麟(校長)出席港台足球節目活動,他穿西班牙運動品牌的波鞋現身,主持人問他踢足球是否受爸爸影響?他說好多人都這樣想,其實不是,因為爸爸覺得他太瘦弱,驚被人踢傷,所以不讓他接觸足球,直至中學時他偷偷去踢足球,由於一星期踢爛一對「白飯魚」所以被爸爸發現。他表示支持本地足球有數十年,更是明星足球隊領隊及主席,但他讚外國球隊的青年訓練做得好,特別是荷蘭有好多出色球員,相信基礎訓練做得好。

校長接受訪問說接近兩年冇出席公開活動,去年他在内地做節目逗留100日,追問是否賺了很多?他稱唔講這個問題,起碼有工作寄託。他透露本月5日已經打了科興疫苗,他稱沒有三高,事前有問家庭醫生意見,與他一齊打疫苗的朋友在兩星期後出現眼瞓現象,他亦有1日半日好眼瞓,但冇擔心,4月初會打第二針,打之前會檢查清楚心跳、血壓是否正常,另每年他都會做身體檢查。

對於曾志偉返TVB「掌陀」,校長指志偉有需要會揾他,最近兩人通電話比較密,他有提出意見,叫志偉不要分區域及電視台,一定要做好音樂節目。說到歌手有合約,他覺得一次半次冇所謂。問他是否帶Mirror上TVB節目?校長笑說不關他的事,他亦不認識Mirror,不過他有留意新一代,由姜濤開始受訓已經留意他,覺得對方愈來愈好。

日前譚校長在社交網站大讚姜濤回應被TVB惡搞一事表現大方得體,他笑謂少見後生仔咁識諗,EQ拍得住佢。至於TVB記者會惡搞姜濤,他說只為開心搞笑,覺得姜濤不會放在心,但他的粉絲一定放在心,希望他們不要諗埋一邊,若要諗埋一邊亦習慣了。問到讚完姜濤有冇留意網友反應?校長說好多人唔會跟自己一樣想法及意見,佢唔想睇,所以在19年中已删除面書帳戶。

亦有指校長的功力太勁,網民擔心姜濤被他「燈死」,他笑笑口說:「傻嘅,睇克勤做得幾好,可能大器晚成,姜濤可能一點就明。之前讚過鄧紫棋及陳奕迅,結果他們都跑出,你哋又唔講。(鄧紫棋及陳奕迅最近也有風波?)風波一定有,否則不會叫娛樂圈,這麼容易燈死,就會燈死好多人,死唔去嘅。」

此外,對於「新疆棉風波」引發藝人紛紛表態與品牌割席,校長笑謂這些政治化的問題應該問政治人物,問佢把鬼!今日他穿的風褸是本地得獎設計師的作品,記者指他有備而來,他自稱不是普通藝人,而且支持任何好的設計。問他最近有沒有棄掉服裝及波鞋?他說不可以避得太多,尤其歌迷送贈有紀念性的,歌迷見他穿著會好開心,何樂而不為,為甚麼要棄掉?他不認同網民燒波鞋的做法,不穿可以捐給其他人。

個人感想:咪燈姜b
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

死開啦

慘遭燈死
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

好彩無燈我家迦迦
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

好陰毒啊想燈埋姜B

燈力十足。。

當年燈ginlee搞到佢依家咁,都係因為你

燈完 gin lee bb 而家又燈姜b
食屎啦

翻風落雨趁地淋啦人渣麟
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

彈開啦
廢老想刷存在率
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

祝姜生好運

燈list:
李克勤 新四大天王 鄭融 關楚耀 Mr. GIN
仲有邊個...
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

會唔會支持下AGA呀?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

祝姜生好運

燈list:
李克勤 新四大天王 鄭融 關楚耀 Mr. GIN
仲有邊個...
liebe 發表於 2021-3-30 22:18

全軍覆沒

1. 男人的浪漫 [譚詠麟 / 趙浚承Gary]
2. 忘憂吧 [譚詠麟 / 陳逸璇]
3. 千變萬化 [譚詠麟 / Gin Lee李幸倪]
4. 自然不是罪名 [譚詠麟 / Yan Ting周殷廷]
5. 尋找彼得潘 [譚詠麟 / Adrian Fu符致逸]
6. 某月某日會OK [譚詠麟 / 麥家瑜]

唔好搞姜b

荃力支持麟B出番首蒙著你說愛咀
DM多仔多到覆唔哂

全軍覆沒

3. 千變萬化 [譚詠 ...
KITSTON 發表於 2021-3-30 23:03

笑到我
個uncle Gary今年仲要同造星幫今年爭新人
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

會唔會支持下AGA呀?
HOTMAN 發表於 2021-3-30 22:29

好明顯迦迦為人清高,唔肯刷鞋,所以一直無祝福  
想迦迦去下譚伯夏令營都無機會

美撐真係以為自己掌舵緊成個樂壇同娛樂圈

美撐真係以為自己掌舵緊成個樂壇同娛樂圈
星夢情真 發表於 2021-3-30 23:12

係囉 究竟佢邊度幻想出嚟自己係leader?
論資深度 佢前面仲有個鼻祖sam hui 再唔係就小鳳姐
論銷量同國際影響力 後輩jacky勁過佢多多聲
都唔知佢係度做乜 成日發表啲莫名意見
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

好驚驚。。

幾時讚下家謙
近呢幾年仲衰過以前俾嚟俾去都係嗰兩位
班人越嚟越bad taste 執得笠未

論銷量同國際影 ...
liebe 發表於 2021-3-30 23:26

當正自己真係樂壇校長
仲有佢邊忽EQ高

當正自己真係樂壇校長
仲有佢邊忽EQ高
小伙子. 發表於 2021-3-31 00:50

藍屍。。驚。。

幾時讚下家謙
UserinCMF 發表於 2021-3-30 23:47

係囉 才子喎

係囉 才子喎
kenneth 發表於 2021-3-31 01:01

支持 咁mi華就少個勁敵
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

論銷量同國際影 ...

你嘅意見好持平呢

論銷量同國際影 ...

最佳留言
終於有人講中要點
我一路都唔明佢憑咩扮樂壇大佬
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

唔好燈我姜b
我估錯這個世界得到教訓

呢條友定時定後就出來刷下存在感的

真係幾十歲都唔化的。
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

出少句聲無人話你啞嘅
呀伯
再將我相信的如煙火般綻放

好彩無燈我家迦迦
on07111 發表於 2021-3-30 20:58

求下藍校長唔出聲當幫忙

走啦
係咁容易燈死呀
wood

頂 好驚呀 唔好啦

全軍覆沒

仲有 Mr 當年一起開完演唱會就散

全軍覆沒

燈到 好得很 (sing con live) 都 del 埋

標題唔係應該係:
冇興趣知譚詠麟講乜 網民讚姜濤識諗EQ高唔似譚伯

老野唔該唔好攪姜b

行開啦

shut up啦佢
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場