返回列表 發帖

出動MIRROR加ERROR ViuTV綜藝大戰周一開火

ViuTV綜藝節目越戰越強,話題性更贏足幾條街。適逢本月是ViuTV五周年台慶,早已安排一連串新節目及劇集推出,首輪黃金時段大戰將在後晚展開,人氣爆燈的MIRROR及ERROR聯手拍攝遊戲節目 《考有Feel》,且於前後時段加推新劇新節目配合,勢不可擋。

香港電視綜藝大戰後日正式展開!ViuTV未敢輕敵,趁住踏入五周年之際,後日起在周一至周五晚上黃金時段,一口氣推出三個節目,包括晚上9時半播出的劇集《無限斜棟有限公司》、10時半播出有MIRROR及ERROR總動員演出的綜藝節目《考有Feel》及11時播出的台慶特備節目《YOLO的練習曲》。

【10:30PM】■MIRROR在《考有Feel》懶理形象,落力玩遊戲,睇得最開心的一定是鏡粉。

■MIRRO成員不顧形象玩遊戲,連姜濤都玩到頭髮炸開。

姜濤瞓身玩到碌地

《考有Feel》由阮小儀與MIRROR的呂爵安及黃奕晨主持,MIRROR及ERROR全員出動,更不顧形象大玩遊戲,在預告中已見人氣最勁的姜濤也玩到碌地及頭髮亂了,加上一向擅於搞氣氛的ERROR在場,定必能吸引大批「鏡粉」及年輕觀眾支持。

緊接《考有Feel》播出是ViuTV五周年台慶特備節目《YOLO的練習曲》,當中集齊20位索女,包括曾拍ViuTV劇集《婚內情》的郭爾君(Alma)、「試當真」成員陳苡臻(Jessica)等KOL合組虛擬女團,宅男fans定必追看。ViuTV後晚9時半亦推出MIRROR成員陳卓賢(Ian)與混血女模盧慧敏(Amy)的定情劇《無限斜棟有限公司》,俊男美女加上題材新鮮,有一定吸引力。

除周一至周五晚黃金時段外,周日晚上亦成為收視必爭之地,ViuTV在11日晚上8時播出《最後一屆口罩小姐選舉總決賽》,屆時八強中會誕生三甲,觀眾更可在已out走的口罩小姐中投票選出「除罩最靚獎」,明天將會舉行記者會造勢。在之後18日星期日,晚上8時則會舉行《Chill Club頒獎禮》。另外,ViuTV在下周二亦為台慶節目《繼續向前》舉行記者會,攻勢可謂一浪接一浪。

全文: Link

蘋果好煩, 又幫ViuTV賣廣告
在這畢生不滅 無極的狀態

個綜藝唔差
好過隔離台
wood

今次笑到我腸易激
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

仲有15分鐘就有得睇 好期待

兩組分得咁得意嘅, 一組最大嗰五個加最細個Tiger bb, 另一組其他幾個細d成員  ...
boy4dudes 發表於 2021-4-4 17:47

右邊嗰組係剃眼眉群組

Viu官方告急榜
好明顯想呼籲生粉發力啦  

支持team ak
losyes 發表於 2021-4-5 03:42

《特登》299K views   1 year ago
《千億個或許》117K views  11 months ago
《金星女孩》 98K views  5 months ago
《窮小子》合唱版  61K views  3 months ago
《蝸牛》@CHILL CLUB  23K views   6 months ago
《金星女孩》@CHILL CLUB  17K views   3 months ago

生粉唔生性
生生好失望
希望生生唔會退出樂壇
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

ERROR表示對自己的節目有信心,193說:「我只留意到藝員訓練班招募的截止日期,我諗住參加,但未報名,要向公司請示一下得唔得,我入ViuTV前真的參加過藝員訓練班,但他們沒有收我,其實我們沒有留意隔籬台用什麼撼我哋,純粹想做好自己的節目,有競爭都是一件好事。」阿Dee認為大家都是做好節目,娛樂香港觀眾,最緊要多人睇電視。肥仔稱:「好似突然間將我們擺上枱,我們沒有對撼的意欲,只會互相內撼,不會和別人撼。如真的是這樣,那就多謝志偉哥畀面。」

盼大家體諒MIRROR

組合MIRROR日前在梅窩拍攝節目,姜濤斥責粉絲阻礙工作,ERROR表示沒有類似經驗,「不好意思,我們沒有粉絲的,都想試吓被阻住拍攝。我們從新聞了解過件事,覺得姜濤是專業藝人,好驚阻礙拍攝,所以需要阻止這件事,其實不止阻到藝人,還會阻到其他工作人員;MIRROR將開演唱會,停拍一日就少一日排練,希望大家體諒」。

回復 37# gocrazy

你搞錯咗吹奏嘅定義

佢嚮cm人氣高過麗英喎

傳呢個消息出蒞嘅人咩動機先?
kenneth 發表於 2021-4-4 22:32

Viu官方告急榜
好明顯想呼籲生粉發力啦

支持team ak

都唔駛鬥啦viu贏硬,唔好說開火,直頭對隔離台係大轟炸
隔離台已經投降,拎方東昇出黎都話係綜藝
如果你係東方昇就唔同講法啫
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

即係姜濤無fans?
kenneth 發表於 2021-4-4 22:33

户户送個廣告係AL AK LOKMAN LOCKER
無姜濤

好期待睇

佢嚮cm人氣高過麗英喎

kenneth 發表於 2021-4-4 22:32

來來去去咪得你呢個盲粉不停吹奏
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

AK以重義氣見稱,隊友有需要,第一時間衝去幫忙,有時甚至影響自身工作,「花姐說我樣樣都好,但就是很衝 ...
on07111 發表於 2021-4-4 10:46

重點係ak樣樣都好

戶戶送個廣告最後返數既幾乎全部都係AL粉
利申戶戶送同廣告導演ig睇到 ...
polarbearbear 發表於 2021-4-4 18:22

即係姜濤無fans?

RE: 出動MIRROR加ERROR ViuTV綜藝大戰周一開火

好心佢為自己考慮下喇,佢d人氣低過麗英吖
rubin01 發表於 2021-4-4 11:44

佢嚮cm人氣高過麗英喎

losyes 發表於 2021-4-4 18:00
Oh, OK. Not worrying about Team AK or not, MIRROR 我覺得最靚仔係皮皮, AK 係第二, Edan 第三, 對其他成員無感覺

兩組分得咁得意嘅, 一組最大嗰五個加最細個Tiger bb, 另一組其他幾個細d成員  ...
boy4dudes 發表於 2021-4-4 17:47

最愛細仔組:應駿安濤son

戶戶送廣告幾OK!
rubin01 發表於 2021-4-4 13:09

戶戶送個廣告最後返數既幾乎全部都係AL粉
利申戶戶送同廣告導演ig睇到

點解兒登唔洗一齊玩?
星夢情真 發表於 2021-4-4 18:00

上年已經Cast左佢做主持
嗰陣應該無諗住係MIRROR ERROR玩哂

點解兒登唔洗一齊玩?

Sorry, which one is 眼鏡登
boy4dudes 發表於 2021-4-4 17:16

losyes 發表於 2021-4-4 16:55
兩組分得咁得意嘅, 一組最大嗰五個加最細個Tiger bb, 另一組其他幾個細d成員

係咪得我一個覺得眼鏡登係全team ak最靚仔?
losyes 發表於 2021-4-4 09:49
Sorry, which one is 眼鏡登

佢不如好好考慮下花姐意見去拍劇,靚仔好易紅
rubin01 發表於 2021-4-4 12:54

拍過啦但佢啲演技同唱歌一樣,負評如潮

又有得睇鏡仔玩遊戲啦

回復  rubin 01

拍劇綜藝廣告都無所謂,或者做下mv男主角(eg.Jace的歌)
on07111 發表於 2021-4-4 13:04

戶戶送廣告幾OK!

《打天下》是由ViuTV所製作的一套電視劇,於2020年4月13日至5月8日,逢星期一至五21:30於ViuTV播出,一共 ...
losyes 發表於 2021-4-4 12:59

呢部睇題材幾岩佢!

回復 18# rubin 01

拍劇綜藝廣告都無所謂,或者做下mv男主角(eg.Jace的歌)
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

rubin01 發表於 2021-4-4 12:54

《打天下》是由ViuTV所製作的一套電視劇,於2020年4月13日至5月8日,逢星期一至五21:30於ViuTV播出,一共20集。此劇由歐錦棠、談善言、江X生、文頌嫻、葉麗娜領銜主演

睇反應,覺得黑面科學係佢最後一首solo
惟有希望mirror可以玩多幾年 ...
on07111 發表於 2021-4-4 12:27

睇反應,覺得黑面科學係佢最後一首solo
惟有希望mirror可以玩多幾年

呢單嘢真係好奇怪
明明ViuTV已經係Team AK主場
希望告急完生粉有發力

AK以重義氣見稱,隊友有需要,第一時間衝去幫忙,有時甚至影響自身工作,「花姐說我樣樣都好,但就是很衝 ...

對付大台都叫開火?
mrshadowll 發表於 2021-4-4 11:33

開足5年火

對付大台都叫開火?
我估錯這個世界得到教訓

人會累
AK 不可以這麼快熄燈

睇第二張相
AK看上去有點老。。
唔知係咪為Team AK成員太操心
WZA111 發表於 2021-4-4 10:20

AK以重義氣見稱,隊友有需要,第一時間衝去幫忙,有時甚至影響自身工作,「花姐說我樣樣都好,但就是很衝動,常叫我想多一步,其實每次衝動事件過後,冷靜下來會審視自己,覺得可以有更好的方法處理,但一兩次反思不足以令我改變,我需要3至4次或更多反思,才意識到自己真的要改過。」

好累

始終登登比較年輕,AK就。。。
on07111 發表於 2021-4-4 10:00

睇第二張相
AK看上去有點老。。
唔知係咪為Team AK成員太操心

我都同意
AK都冇情講
WZA111 發表於 2021-4-4 09:53

始終登登比較年輕,AK就。。。

我都同意
AK都冇情講

我同意架

我眼裡只有 Edan
WZA111 發表於 2021-4-4 09:47

我眼裡只有 Edan

明明之前睇係強尼,入來就變左Error

Any肥有鐘子就支持
on07111 發表於 2021-4-4 09:37

廢事連出2個posts

只好選擇team ak

支持Mirror!
支持Error!

明明之前睇係強尼,入來就變左Error

Any肥有鐘子就支持