返回列表 發帖

發夢同楊千嬅唱歌 趙浚承濕身晒肌再闖樂壇

環球新人趙浚承(Gary)是前組合Square出身,舊隊友Brian早前曾參加無綫的《衝上雲霄大選》,而Gary則加盟環球重新出發,花1年秘密操肌的他,玩半裸濕身誘惑,大騷結實肌肉!談到這些年來的經歷,他坦言組合解散後為生活曾打不同工:「冇得唱歌就咩都唔理,所以做咗其他工作,有朋友介紹,就去咗賣樓,我都做得唔錯,好快就開咗第1張單,但係命運安排,當我做得雄心壯志時,就有啲政策出嚟,令到好難做,之後我就轉咗去我叔叔間公司賣錶。」他坦言當時準備轉行不再唱歌是低潮期:「嗰陣會掙扎啲,放棄自己鍾意嘅嘢,有年幾2年係唔聽歌、唔唱歌,我仲記得我發過個夢係同楊千嬅一齊唱歌,之後扎醒咗,喺度諗其實自己仲有冇得做番呢。」

幸運的是有機會來到,他表示:「好好彩有其他人將我拉番入呢個圈,突然有個北京導演透過朋友,睇過我之前嘅MV同聽demo,佢覺得幾好,叫我試去北京參加《星光大道》比賽,我都係膽粗粗試吓,想證明自己,我試過贏咗1星期嘅冠軍,繼續比賽落去,一直贏到最尾總決賽,好彩畀我攞到年度第3名。比賽之後就多咗嘢做,例如內地網絡電影、網劇、商演。」之後機緣巧合,透過伯樂更簽了環球,此人就是譚詠麟(校長),他謂:「記得有次踢波,黃日華知我唱得幾好,叫我向住觀眾唱首歌,我就唱咗《愛很簡單》,校長聽完覺得幾好,就開始留意我,之後佢就介紹我畀環球高層識,就加入咗環球大家庭。」

行Oppa路線的他推出加入新公司的首支個人單曲《My World》,榮幸獲舒文監製兼填詞,透露歌曲是首「兵歌」:「好多男仔都經歷過,我都經歷過,諗起以前細個讀書時,同對方日日傾幾個鐘電話,但我又唔係佢男朋友,追咗佢半年,但最後冇一齊。(好hurt?)所以發誓以後唔再做兵。」提到現時重返幕前,可擔心觀眾已遺忘自己?他笑言:「唔記得、唔識我都好正常,我都係當自己係全新嘅人,因為真係太耐之前嘅嘢。」他亦謂與舊隊友仍有聯絡,是兄弟、好友,大家感情很好。

個人感想:其實佢既賣點係乜野呢,唱唔得 樣都只係合格

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20210404/bkn-20210404231319211-0404_00862_001.html
Lady Killa kill la kill la kill again
天生膚淺敷衍醜陋的賣相
You can call me pretty liar
I'm a liar liar
只等天黑

唔怪得咁熟面口原來以前組過組合

有麟伯加持 祝你好運

原來千千已經犀利到收買其他歌手做新聞。。
Long's Music Picks Week 16 >3>
Master Class | #FF | I'm Fine, Thx.

除左芊芊,仲有舒文加持, Teamaga confirmed

要支持!
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶
黑是百種色 混於這世間 越變幻 越感受這熱情 越看清

干干+麟伯
媽!好藍呀
汪明荃高分 家燕傻人低分
菊英羅文不會恨 恨有紫昕
汪明荃高等 顯得康華低等
潔靈祝佢好運 做家英最淫

My world聽到副歌已經頂唔順

支持Lemon Tree
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

My world 港台幾時out
每日問候棉花容幾時LAN

佢都幾醒
同千嬅合唱可以搵千嬅拉curve 掩飾自己走音
SSN Chart (9 Apr)  ||  鏡榜冠軍: Warrior - MIRROR
1. 悔 過 書 (1 Week No.1) - 陳 柏 宇
2. Warrior (1 Week No.1) - MIRROR
3. 狂 人 日 記 - 柳 應 廷

好驚驚。。

發過個夢係同楊千嬅一齊唱歌,之後扎醒咗

即係嚇醒左

即係嚇醒左
bagfgfcde 發表於 2021-4-5 12:34

興奮到醒左
SSN Chart (9 Apr)  ||  鏡榜冠軍: Warrior - MIRROR
1. 悔 過 書 (1 Week No.1) - 陳 柏 宇
2. Warrior (1 Week No.1) - MIRROR
3. 狂 人 日 記 - 柳 應 廷

即係嚇醒左

我是真的醒了 確定我們不行了

興奮到醒左
John 發表於 2021-4-5 12:49

夢到千嬋然後夢遺

即係嚇醒左

驚驚。。惡夢。。

幫千女华做新聞 幾識撈

我是真的醒了 確定我們不行了
jasonng 發表於 2021-4-5 13:07

有聲個MV好嘈
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶

有聲個MV好嘈
on07111 發表於 2021-4-5 13:27

我唔想再咁呀!殺咗我喇!

jasonng 發表於 2021-4-5 15:25

千嬋力作,與神曲Ready or not,女人三十都係經曲之作!

千嬋力作,與神曲Ready or not,女人三十都係經曲之作!
on07111 發表於 2021-4-5 15:41

呢套係咪就係佢封后之作?

其實佢可以試下走諧星路線

都係中意色惑多啲

Now looping: Good Time / Never Look Back / Warrior / 88BARS / In My Dream

色惑係永遠經曲,個d最後的醫院、搖滾老母都完全唔夠班
losyes 發表於 2021-4-5 16:28

FaFa
呢套係咪就係佢封后之作?bagfgfcde 發表於 2021-4-5 15:46

全對,佢2011推出咗呢一個年度mv之後,2012年就拎左YAHOO!搜尋人氣大獎本地女演員。。。不過當年好多人話佢都係做返自己咁尖叫,唔值得拎

聽講很GIN強個MV女主角都有參考呢個MV

你地有無睇佢入面啲相
Lady Killa kill la kill la kill again
天生膚淺敷衍醜陋的賣相
You can call me pretty liar
I'm a liar liar
只等天黑

jasonng 發表於 2021-4-5 15:25

兔兔跳跳跳。。

愛嬋亦愛笑
Liza: When you are old, they assume you know every thing~~