返回列表 發帖
大家記得開電視睇viutv台慶啊

今晚有鏡仔WARRIOR睇
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

大家記得開電視睇viutv台慶啊

今晚有鏡仔WARRIOR睇
gocrazy 發表於 2021-4-6 20:17

坐左埋位啦
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 9 + 14 + 7 + 7 + 7 + 6+2 + 7* = 57*+2

Ask the rich 姜糖
boy4dudes 發表於 2021-4-6 20:14
都睇得出只係想超過edan
明荃適應明荃老去 旋轉著來華麗面對 明荃老矣 說故事如羅蘭渴睡 可說家英的歴史 怎會了無生趣

但姜仔上到熱門前3
契仔個首先40幾名就落榜
走音AK直頭無上過熱門 ...
gocrazy 發表於 2021-4-6 20:16
我睇嘅係熱門音樂唔係總榜
明荃適應明荃老去 旋轉著來華麗面對 明荃老矣 說故事如羅蘭渴睡 可說家英的歴史 怎會了無生趣

本帖隱藏的內容需要積分高於 457 才可瀏覽
micnlm可摸以趕走美祖
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 15 (10/4/2021)

1. Leave The World Behind - 陳天翺   2. 今天我不想做嘢 - 張進翹   3. 沒什麼 - 黃凱逸   4. 白眉 - Kendy Suen   5. the Pink Room - 王菀之

wk16起,小弟會一直超勁重鎚@princejoyce冠直至佢真係冠為止!!
強烈抗議中共迫香港選舉大倒退!!
習帝死全家!!人大死全家!!777死全家!!劣政屍死全家!!

我睇嘅係熱門音樂唔係總榜
SugarFree 發表於 2021-4-6 20:23

話說youtube應該納入串流討論

反ot
gem ho hit
47. Bring Him Home
2021Week16 黃力臻  -  都市爬行
2020Summary

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]micnlm可摸以趕走美祖
kwanie 發表於 2021-4-6 20:29

元老想踢走煙花紀都唔洗用micnlm掛

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]micnlm可摸以趕走美祖
kwanie 發表於 2021-4-6 20:29

立立 讀賣Sunday播左
AK 口水播左

呢兩首應該點都上?
煙花紀 9 + 14 + 7 + 7 + 7 + 6+2 + 7* = 57*+2

小伙子. 發表於 2021-4-6 20:35

用梁子嚟踢走啦
Steven's Top 20 Collections Week 16
01  千世書 - The Hertz
02  WARRIOR - MIRROR
03  白眉 - 孫曉賢

立立 讀賣Sunday播左
AK 口水播左

呢兩首應該點都上?
water:) 發表於 2021-4-6 20:35
可能麻利私心想播呢
KU Cantopop Chart Week 14
1. CityPop - AGA
2. 白眉 - 孫曉賢
3. the Pink Room - 王菀之

可能麻利私心想播呢
KU5249 發表於 2021-4-6 20:46

麻利都鍾意黑lin

DWBF+1

話說youtube應該納入串流討論

反ot
gem ho hit
b01091018 發表於 2021-4-6 20:34

但入面冇包括youtube榜所以我會繼續喺度討論

琪待GEM X Liz.A兩個國際天后可以有音樂上嘅合作

小結一下MI嬅過100萬view嘅歌
1姜濤 Keung To  《蒙著嘴說愛你》MV384XXXX
2Edan 呂爵安 《E先生連環不幸事件》237XXXX
3姜濤 Keung To 《Master  Class》Official Music Video232XXXX
4陳卓賢 IAN CHAN 《鯨落》MV192XXXX
5陳卓賢 IAN CHAN 《正式開始》173XXXX
6姜濤 Keung To 《孤獨病》 MV172XXXX
7姜濤 Keung To 《亞特蘭提斯》MV161XXXX
8陳卓賢Ian Chan《另一個諾貝爾》  MV151XXXX
9Ian 陳卓賢《DWBF》Official  Music Video130XXXX
10MIRROR  《WARRIOR》Official Music Video123XXXX
11姜濤 Keung To《愛情簽證申請》Official Music Video117XXXX
12姜濤 Keung To 《一號種籽》111XXXX
13一天多一點 - 姜濤110XXXX
14Jer 柳應廷 《水刑物語》MV108XXXX
15Anson Kong x Ian Chan  陳卓賢《蝸牛》合唱版 MV107XXXX

今個星期多左出現LOMS
千勢輸好危
Steven's Top 20 Collections Week 16

SugarFree 發表於 2021-4-6 20:51

原來Ian都好多fans

water:) 發表於 6/4/2021 20:53
連黑粉都有喎
你話呢
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 15 (10/4/2021)

1. Leave The World Behind - 陳天翺   2. 今天我不想做嘢 - 張進翹   3. 沒什麼 - 黃凱逸   4. 白眉 - Kendy Suen   5. the Pink Room - 王菀之

小伙子. 發表於 2021-4-6 20:35

寧願聽micnlm都唔想聽棉花祖

希望煙花紀早走早著
留番下首谷上十大,唱枝歌走人咪算

美豆rap好似進步咗,對比佢自己

water:) 發表於 2021-4-6 20:53

美契造星時投票都唔係輸姜B好多

但姜仔上到熱門前3
契仔個首先40幾名就落榜
走音AK直頭無上過熱門 ...
gocrazy 發表於 2021-4-6 20:16

因為美契戈首落咗廣告
唔駛click入去都計View

就好似viutv YouTube 有一兩條片 幾廿秒嘅片有1M
但喱D片因為click入去都計View 所以唔會上到熱門 就算上到都係低位
每日問候棉花容幾時LAN

water:) 發表於 2021-4-6 20:53
契契真係好叻
不知幾多人想比佢西面
C.Y. Music Awards 2020 [結語]
Cyrus Top 20 2021 [WEEK #14]
01 約定的夢幻島 / 陳健安 02 Warrior / MIRROR 03 DWBF / 陳卓賢

因為美契戈首落咗廣告
唔駛click入去都計View

就好似viutv YouTube 有一兩條片 幾廿秒嘅片有1M
但喱D片 ...
michael344 發表於 2021-4-6 21:08
黑之都有落廣告
但係效果差咁遠
01 約定的夢幻島 / 陳健安 02 Warrior / MIRROR 03 DWBF / 陳卓賢

黑之都有落廣告
但係效果差咁遠
cymusic 發表於 2021-4-6 21:12
希望赫茲都有人幫手落廣告
2. 白眉 - 孫曉賢

Mirror!

Mirror!
water:) 發表於 2021-4-6 21:15
美登句高音聽到笑咗

Mirror!
water:) 發表於 2021-4-6 21:15
又打風
可唔可以唔好再用呢隻咪

美登句高音聽到笑咗
SugarFree 發表於 2021-4-6 21:18

係咪走左音

個音響真係十年如一日

又打風  
可唔可以唔好再用呢隻咪
cymusic 發表於 2021-4-6 21:19

live炒哂車 舞算齊已經算係咁
CKKL Music Choice 2021
本周冠軍歌: 悔過書 - 陳柏宇

係咪走左音
water:) 發表於 2021-4-6 21:20
有D似佢畀人玩果時D尖叫聲

本帖隱藏的內容需要積分高於 476 才可瀏覽

有D似佢畀人玩果時D尖叫聲
SugarFree 發表於 2021-4-6 21:23

聽到我都鄧佢驚

查查我真係恭喜你呀

SugarFree 發表於 2021-4-6 20:51

鏡粉個個都鬥落廣告youtube實開心死

查查我真係恭喜你呀
steven 發表於 2021-4-6 21:35
好似次次都係咁 慢慢成習慣 怕啦怕啦

美契造星時投票都唔係輸姜B好多
SugarFree 發表於 2021-4-6 21:07

造星一決賽個晚垃圾viutv又死server
好多投咗契仔想轉嘅都轉唔到

美登句高音聽到笑咗
SugarFree 發表於 2021-4-6 21:18

其實個個都有炒
viutv啲垃圾咪次次都打風咁

好似次次都係咁 慢慢成習慣 怕啦怕啦
chachacharlie 發表於 2021-4-6 21:36
睇嚟要隱形人 out 左之後你先可以再 mark AP
2. 白眉 - 孫曉賢

睇嚟要隱形人 out 左之後你先可以再 mark AP
KU5249 發表於 2021-4-6 21:40
lol 可能要五月再見 (下星期 out 左佢啦)

天光前

覺得 Colin 哩節會播棉花紀

chachacharlie 發表於 2021-4-6 22:12

唔會啦
今週冇7777

chachacharlie 發表於 2021-4-6 22:12

你唔會慘得過我中棉花雞隱形人9柏豪3連擊

你唔會慘得過我中棉花雞隱形人9柏豪3連擊
steven 發表於 2021-4-6 22:18
哩個都幾西利
但我嗰一個隱形人迎新服務都多得久齡衫唔少

[4月6日之廣東歌]

1961年4月6日 - 太極樂隊結他手劉賢德(Hifi德)出世
1989年4月6日 - 陳百強再度應邀在尖沙咀新世界中心3樓海城夜總會舉行《陳百強海城演唱會》
2003年4月6日 - 梁朝偉和劉德華合唱的《無間道》於第22屆香港電影金像獎中奪得最佳原創電影歌曲獎
2005年4月6日 - 古巨基舉辦一連4場《勁歌.金曲世界巡迴演唱會 - Part II》
2019年4月6日 - Josie & the Uni Boy於九展Star Hall舉行《The Classic Purple Psycho Experience演唱會》

[4月7日之廣東歌]

1949年4月7日 - 溫拿樂隊成員彭健新出世
1989年4月7日 - 許冠傑於紅館舉行共10場《許冠傑十萬人大合唱演唱會》
1990年4月7日 - 許冠傑於紅館舉行共10場《許冠傑香港情懷’90演唱會》
2009年4月7日 - 組合朱凌凌推出第2張專輯《GOODBYE BADBYE》
2012年4月7日 - 洪卓立在九展舉行《Music Live X 洪卓立 2012》
2012年4月7日 - 蔡楓華於紅館舉行出道31年首個紅館演唱會《情陷紅館演唱會》
2014年4月7日 - 陳慧嫻推出首張翻唱專輯《By Heart》
2016年4月7日 - 劉浩龍推出第7張專輯《Change Your Life》

哩個都幾西利
但我嗰一個隱形人迎新服務都多得久齡衫唔少
chachacharlie 發表於 2021-4-6 22:22

恭喜查查有半小時RB放題

呢半個鐘都係rb