返回列表 發帖
私心想係狂人跑出
squares 發表於 2021-4-5 18:52

+1 想狂人食到個十大位

日期: 6/4/2021
活動: 『勁歌金曲』錄影探班
嘉賓: 郭偉亮、黃山怡、涂毓麟、張敬軒、
          林奕匡 ...
matt0605 發表於 2021-4-5 19:30

卡文? 全民造星3?

日期: 6/4/2021
活動: 『勁歌金曲』錄影探班
嘉賓: 郭偉亮、黃山怡、涂毓麟、張敬軒、
matt0605 發表於 2021-4-5 19:30

請喺呢度繼續討論
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?tid=18780

中文歌曲龍虎榜 本周精選
天光前 (04) / EGO (09) / 灰夠 (NE) / 好情人 (NE) / Good Time (NE)

天光前 (04) / EGO (09) / 灰夠 (NE) / 好情人 (NE) / Good Time (NE) ...
peter722 發表於 2021-4-5 20:40

睇嚟狂人同美男子一樣比港台ban

天光前 (04) / EGO (09) / 灰夠 (NE) / 好情人 (NE) / Good Time (NE) ...

港台係咪同商台作對
每日問候棉花容幾時LAN

港台係咪同商台作對
michael344 發表於 2021-4-5 20:46
崩壞好聽咁多就低位 out
天光前就似有冠
完全唔明。
KU Cantopop Chart Week 15
1. 千世書 - The Hertz
2. Good Time - 張天賦
3. 狂人日記 - 柳應廷

cath                               903   rthk

牆身有裂                               01     02
遲起的鳥兒有蟲吃                02      01
我心中尚未崩壞的部分         01      11
天光前                                  02      01??

究竟黃妍得罪咗邊個台
每日問候棉花容幾時LAN

唔好意思 借問聲
其實被精選左嘅歌會點?
係代表下周唔會落榜定點

睇嚟狂人同美男子一樣比港台ban
foreverkontinue 發表於 2021-4-5 20:46

唔明點解Rthk 連ban Jer 咁多首
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶
黑是百種色 混於這世間 越變幻 越感受這熱情 越看清

港台係咪同商台作對
michael344 發表於 2021-4-5 20:46
係, all the time
                 903        RTHK
City Pop     2            1
南昌街王子  2             1
哥本哈根     1             2
我不如        1             2
低級趣味     2             1
望             1             2
CYNT        1             2
喘息空間    1             2
幸福門       2             1
773312     3             1
我們的基因  1             3
再度           1             3
正式開始      1            3
Reflection   1             3
IGNITED    1             3
E先生         1             3
人話           3             1

Many many more......

回復  matthewyky
呼吸有害 - 莫文蔚一人之境 - 林家謙無力感 - 許廷鏗天生二品 - Jace 陳凱詠First Date  ...
梨胃言 發表於 2021-4-5 12:18

好似話未崩壞做勢做得好勁!向至尊歌進發
大家都要支持崩壞妍!
秉承cm精神 推廣好音樂

唔好意思 借問聲
其實被精選左嘅歌會點?
係代表下周唔會落榜定點 ...
squares 發表於 2021-4-5 21:02

爆升, 入三甲, NEW=新入榜

爆升, 入三甲, NEW=新入榜
boy4dudes 發表於 2021-4-5 21:15

Ok thank you~~~
    唔知ego有無機會冠呢

Gin Lee好勁
John 發表於 2021-4-5 20:09

排名不分先後,Gin Lee有乜可能勁過衛蘭/JW@tvb

Ok thank you~~~
    唔知ego有無機會冠呢
squares 發表於 2021-4-5 21:17
天光前最大機會冠, EGO基本上入硬三甲 (第二或第三).
我估冠天光前, 第二煙花紀, 第三EGO, 再下週冠煙花紀.

南昌街王子   ...
boy4dudes 發表於 2021-4-5 21:12

data king
47. Bring Him Home
2021Week16 黃力臻  -  都市爬行
2020Summary

Gin Lee好勁
John 發表於 2021-4-5 20:09

李幸倪、衛蘭、衛詩、 王灝兒、
Gin , Janice ,Jill, Joey

跟英文字母?

咁希望Gin Lee改名做Amy Lee ,以確保排名前過佢好姊妹ADA
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶

南昌街王子   ...
boy4dudes 發表於 2021-4-5 21:12

勁過01個樂壇核數C

又中
steven 發表於 5/4/2021 14:36
曾樂彤
豁達推介
隱形人

齊晒 !
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 16 (17/4/2021)

1. 千世書 - The Hertz   2. 二次人生 - 陳健安   3. 玩咗先至瞓 - 鄭中基   4. 今天我不想做嘢 - 張進翹   5. 留下來的人 - C AllStar

本帖隱藏的內容需要積分高於 520 才可瀏覽
支持英皇歌全部上唔到.
唔好阻住MAMI THANKS
Music Picks Week 16 (17/4/2021)

1. 千世書 - The Hertz   2. 二次人生 - 陳健安   3. 玩咗先至瞓 - 鄭中基   4. 今天我不想做嘢 - 張進翹   5. 留下來的人 - C AllStar

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]支持英皇歌全部上唔到.
唔好阻住MAMI THANKS
kwanie 發表於 2021-4-5 21:57

難d wor
立立4點30都播左
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 9 + 14 + 7 + 7 + 7 + 6+2 + 10+2 + 13*= 72* +4

難d wor
立立4點30都播左
water:) 發表於 2021-4-5 21:59
4點半係訪問啫
希望千勢輸上得返

星期六日播得3 次嘅CAS 繼續挑戰緊多喝水同俏郎君

大腸 陀飛輪

大腸 陀飛輪
Wonders 發表於 5/4/2021 22:16
棉花春
棉花雞
無棉花嬅
笠水SM

係咪要齊晒

棉花春
棉花雞
無棉花嬅
笠水SM

係咪要齊晒
kwanie 發表於 2021-4-5 22:17

個flow真係出色到唔識形容

個flow真係出色到唔識形容
Wonders 發表於 5/4/2021 22:19
係好香嘅人民幣未啊!

真係出黎
煙花紀 9 + 14 + 7 + 7 + 7 + 6+2 + 10+2 + 13*= 72* +4

紅軍新歌星夢有post 估唔到最後都留係星夢... 咁簽邵氏做咩
願你在那個讓我掛念的少年時代裡,永遠自由任性地笑與哭

又中
Steven's Top 20 Collections Week 16
01  千世書 - The Hertz
02  WARRIOR - MIRROR
03  白眉 - 孫曉賢

又中
steven 發表於 2021-4-5 22:36
我真係恭喜你呀

成日間英皇唔會一首上榜歌都無
始終都係要保返棉花雞

不堪到咁

我真係恭喜你呀
KU5249 發表於 2021-4-5 22:37

兩連擊
中完棉花再隱形人-.-
_ 仲有_柏豪
Steven's Top 20 Collections Week 16

煙火紀平均ap 8.33333
仲低過哥本哈根未冠之前

棉花春
棉花雞

無棉花嬅
習近豪
笠水SM

係咪要齊晒
kwanie 發表於 5/4/2021 22:17
BINGO爭一個 !!

嘩仲有BONUS!!!!!!!!!!!!!!!!!

COLIN 播咗四個奶共歌手真係可以話係幫商台續牌重要一員
RITA 記得睇好佢呀!!!!!!

搵我謙接 9柏豪

好似話未崩壞做勢做得好勁!向至尊歌進發
大家都要支持崩壞妍! ...
kenneth 發表於 2021-4-5 21:14

邊度做左勢?
Lady Killa kill la kill la kill again
天生膚淺敷衍醜陋的賣相
You can call me pretty liar
I'm a liar liar
只等天黑

煙花紀 / 隱形人 / 同行(周柏豪) / 神奇的糊塗魔藥 /

炒咗佢啦
連播四首垃圾

搵我謙接 9柏豪
KU5249 發表於 2021-4-5 22:45

次次播完隱形人都有謙B粒藥救一救

次次播完隱形人都有謙B粒藥救一救
steven 發表於 5/4/2021 22:49
本身唔播隱形人咪得

多此一舉

本身唔播隱形人咪得

多此一舉
kwanie 發表於 2021-4-5 22:50

亞軍唔通唔播咩

哦~~~
播晒奶共四人幫然後問醒未

亞軍唔通唔播咩
water:) 發表於 2021-4-5 22:53
而家死位仲係姜 B 喎

而家死位仲係姜 B 喎
KU5249 發表於 2021-4-5 22:55

睇聽日反cup好過啦

哇,MC上得好快
明荃適應明荃老去 旋轉著來華麗面對 明荃老矣 說故事如羅蘭渴睡 可說家英的歴史 怎會了無生趣

曾樂彤
豁達推介
隱形人

齊晒 !
kwanie 發表於 2021-4-5 21:50

好彩2-3唔係廢禮

好彩2-3唔係廢禮
steven 發表於 5/4/2021 22:59
祝你艾粒都中隱形人

祝你艾粒都中隱形人
kwanie 發表於 2021-4-5 23:06

cath                               903   rthk

牆身有裂                               01     02
遲起 ...
michael344 發表於 2021-4-5 20:55

quite shocked that 崩壞入到VIU 20強   港台冠個D 都係懶係正能量GE 歌..