返回列表 發帖

[Jun/2021] 汪明荃與香港中樂團2021

演唱會名稱:汪明荃與香港中樂團2021
日期及時間:
2021年6月4至5日 (星期五至六) 8:00pm
2021年6月6日 (星期日) 3:00pm
時間:晚上 8:00
地點:香港文化中心音樂廳
票價:HK$680 / $480 / $280

開售日期: 2021年4月7日 上午10時

折扣:
全日制學生 / 60歲或以上的高齡人士 / 殘疾人士及看護人* / 綜合社會保障援助受惠人 (半價優惠)
香港中樂團摯友會會員 (七五折優惠)

「阿姐」與樂團多次合作演出,擦出無限火花,今次與你穿越時空,呈獻多首古典詩詞包括《花非花》、《聲聲慢》、《紅豆詞》、《滿江紅》及首本名曲《華麗轉身》、《傾城之戀》、《歸帆》、《熱咖啡》,展現綽約風姿。樂團特別委約著名香港作曲家伍卓賢創作以辛棄疾的宋詞為題的《青玉案 • 元夕》及以蘇軾的宋詞為題的《蝶戀花 • 春景》,於音樂會中作世界首演。
Source: urbtix

阿姐頭場揀呢日提醒大家勿忘
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

要課金了

牙蛆好黃!
DM多仔多到覆唔哂

牙蛆好黃!
mosesming 發表於 2021-4-5 14:04

你係咪要荃力支持佢
我們的總和

你係咪要荃力支持佢
Wonders 發表於 2021-4-5 14:05

荃力支持疫情反彈
DM多仔多到覆唔哂

開文化中心會唔會難搶過MIRROR
荃力支持黃牛死荃家
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

荃力支持

個show delay咗成年
阿姐啲歌應該練到滾瓜爛熟
希望可以唱埋明成皇后
DM多仔多到覆唔哂

喜歡明荃

明荃派福利

73歲的汪明荃(汪阿姐)出名有品味,而且就連誇張的造型也駕馭得相當不錯,除了名牌之外,像比利時品牌Dries Van Noten和擁有獨特褶紙哲學的日牌Issey Miyake都是她的愛牌。

汪阿姐最近一連兩日開工,都揀着Issey Miyake的設計,更特意找來星級髮型師KimRobinson幫她set頭。第一套紫色百褶連身裙搭配同款外套,線條簡約但設計感十足,妝容和耳環也襯到十足十,Barbie Pink的唇膏色調又被稱為「死亡芭比粉」,但汪阿姐出奇地適合這種顏色,為造型更添華麗氣息。另一套的百褶套裝則大玩拼色和印花,妝容變為橙色調,休閒帶活力。

另外,汪阿姐早前出席香港理工大學的駐校藝術家計劃講座時,當日的造型亦獲得不少稱讚,Dries Van Noten的黑藍條紋套裝像睡衣般舒適,簡潔又不失禮,阿姐衣Q果然高。

在這畢生不滅 無極的狀態

希望可以搵家燕做嘉賓,一齊翻唱中樂版女校男生。

nitanita 發表於 2021-4-5 14:23

邊個係冠希
DM多仔多到覆唔哂

邊個係冠希
mosesming 發表於 2021-4-5 14:25

ak
在這畢生不滅 無極的狀態

明荃song list又多左幾首

包括棉花紀、CityPop、小黑與我(音樂永續版)
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

美轉一定好開心 終於都開到
雖然我唔會搶霏 不過都希望大家睇得開開心心
希望會唱紅卜卜利是

希望聽到 小妹妹我做全套
讓我牽~~~個夠~~~~~

希望美芬做表演嘉賓

希望美芬做表演嘉賓
bagfgfcde 發表於 2021-4-5 15:44

收到風話如果賣唔哂啲飛
荃港市民都會犯國安法
DM多仔多到覆唔哂

必須支持
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

荃城琪待
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

荃家荃力支持明荃演唱會

搵埋美君唱戀愛大過天
最愛林家謙❤️

搵埋美君唱戀愛大過天
路易 發表於 2021-4-5 16:43

唱下一站天后都唔錯

荃城搶霏
搵肥媽合唱肥媽有話兒同林鄭i love u
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

唱明成皇后!!please!!
陳蕾食咗喉糖未?

希望明荃可以參考下RB演唱會個flow
DM多仔多到覆唔哂

荃荃暗黃
再將我相信的如煙火般綻放

收到PM搵我做嘉賓

收到PM搵我做嘉賓
WZA111 發表於 2021-4-5 19:54

咁我要入場支持

收到PM搵我做嘉賓
WZA111 發表於 2021-4-5 19:54

做熱咖啡嗰隻咖啡杯?
DM多仔多到覆唔哂

吖唔記得咗點唱女华麗轉身
希望可以好似後輩mami咁著leng衫上台表演轉身

做熱咖啡嗰隻咖啡杯?
mosesming 發表於 2021-4-5 20:49
小道消息話係咖啡杯個手把

荃荃呢個show幾次都搞唔成...
想聽荃荃唱呼吸有害,City Pop,網絡安全隱患
「微笑之中 接受還未有 答案。」

做熱咖啡嗰隻咖啡杯?
mosesming 發表於 2021-4-5 20:49

阿姐會表現書法
我會做支毛筆俾佢揸住

呢個日期開show令人感動

支持荃兒想聽名成皇后同永續版我們都是這樣長大的
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

荃力支持
阿姐GOOD SHOW
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

誰料你為了家英這樣不雅
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

想聽中樂版漫長+每道微小
DM多仔多到覆唔哂

荃力支持 LIZA!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

明荃真係好體貼
等大家睇完RB先開賣
DM多仔多到覆唔哂

同mirror一樣 而家已經入唔到購票網

同mirror一樣 而家已經入唔到購票網
Yan 發表於 2021-4-7 08:13

Load了很久也未入到
希望明荃加場加到 9/6

想聽明荃用佢signature嘅唱腔唱「時代流轉這刻在這地,是否選中我」
永續RB演唱會!
DM多仔多到覆唔哂

買唔到
而家唯有等明荃之友派飛
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

買咗四張 考慮緊放出去賣
好似都幾有市場

搶唔到
我願意用一張Mi嬅換廿張阿蛆
DM多仔多到覆唔哂

小道消息 因爵安到家英哥及阿姐豪宅拜年
阿姐決定 cover E先生以表謝意

想聽家英人壽同孫女的祈禱
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️