返回列表 發帖
新人支持肥仔和MC

支持MC
【This is MC】澳門見

Ken Ho第一

MC 第二

AK + LM 第三
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Ken Ho第一

MC 第二

AK + LM 第三
on07111 發表於 2021-10-1 18:40

CM撐MC
工整!

Ken Ho第一

MC 第二

AK + LM 第三
on07111 發表於 2021-10-1 18:40

你最愛始終都係K.Ho

你最愛始終都係K.Ho
losyes 發表於 2021-10-1 22:49

你留意下K. Ho就知係Team AK
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

感覺上係CC近月最高質嘅crossover

支持肥仔

回復  森姆@結論
暫時來說除非Eagle化身成黑天鵝, 餘下三個月出新歌有好好成績, 新城新人獎都應該是Edan, A ...
caseline 發表於 2021-10-2 17:22

我覺得一定會有炎明熹囉
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

回復  星勤

對啊!連你也這樣說,炎小姐勝出機會大增
caseline 發表於 2021-10-4 21:04

利申:乜都唔知,只覺得關係好似好好咁
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

到底1月1 係咪分男女組合
分返開個獎會唔會貶值

分返開個獎會唔會貶值
nico 發表於 2021-10-8 00:41

對女同組合新人歌手而言升值就真
明明ap遠不及男新人但又有獎

分返開個獎會唔會貶值
nico 發表於 2021-10-8 00:41

印象中前年都好多新人 都冇分男女組合但今年真係似會分返

新人支持肥仔和MC
irismak 發表於 2021-9-30 11:02

肥仔好慘

回復  yummy419
現在看來,新城新人獎肥仔勝出機會甚微。Edan、炎明熹、Ansonbean機會大些。 ...
caseline 發表於 2021-10-9 17:59
同華納破左冰, 如果 MC 同 Gigi Cheung 上到榜, 有可能分男女

同華納破左冰, 如果 MC 同 Gigi Cheung 上到榜, 有可能分男女
boy4dudes 發表於 2021-10-9 18:33

係咪sony,環球都同華納破咗冰?

係咪sony,環球都同華納破咗冰?
筠筠 發表於 2021-10-10 08:05
Sony 環球 未有派去新城, not sure.

環球今年搞咩,推啲新人出嚟,但除左石山街同Mike外,其他都靜晒

903往年都唔一定頒晒金銀銅的,人少可能會cut獎
最愛林家謙❤️

Sony 環球 未有派去新城, not sure.
boy4dudes 發表於 2021-10-10 13:56

http://metroradio.com.hk/997/Program/NewSong/music.aspx?m=3762
sony 有派,環球就真係未
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2021-10-10 19:02

Thanks missed 左.

回復  路易

環球和Viutv一起合作的男團P1X3L在七師傅加持下人氣有所反彈 ...
caseline 發表於 2021-10-10 19:00

人氣反彈都要派歌,年頭講到要爭獎,結果新歌隻舞由8月練到而家都未派
最愛林家謙❤️

回復  路易

出了歌吧:OMG《Oh My 7 God (feat. 七仙羽) – JNYBeatz Remix》

...
caseline 發表於 2021-10-10 20:22

但呢首唔係派台歌
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2021-10-10 19:02

支持

支持力臻,但係佢跟著個人緣吾好嘅老細

MC 拍緊 MV, 新歌應該快了

支持力臻,但係佢跟著個人緣吾好嘅老細
kflnamloc 發表於 2021-10-14 10:31

力臻同mc都支持!

Eagle 是否放棄了出歌?他的第三首歌原本九月出但到現在還沒有,之前看他的IG故事好像延遲到十一月。不知道 ...
caseline 發表於 2021-10-16 19:15

主流都唔重視唔支持,唔駛急住狂出了
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

回復 239# joshuakingwa
他不是星夢娛樂的歌手,所以應該不派台及不當新人

琴晚睇CC,Mike嘅唱功 > MC但係後者把聲個tone特別D
但係兩個黎講真係唔好似新人,希望佢地可以再做多D好歌出來
I talk a lot of BS.

before the night ends 上叱吒樂壇係唔係加班
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

Eagle 不追求人氣、獎項,這樣好像少了點鬥心
caseline 發表於 2021-10-21 17:43

仲係新人,又唔係有大公司backup,真係只能夠慢慢來,堅持keep住有新歌出總會遇到越來越多嘅伯樂
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

有MC同Mike, 903居然最熱播Edan, 一向唔buy偶像派歌手嘅商業電台,真係估你唔到
Life was a willow and it bent right to your wind.

上下左右!

在這畢生不滅 無極的狀態

有MC同Mike, 903居然最熱播Edan, 一向唔buy偶像派歌手嘅商業電台,真係估你唔到
babyshark 發表於 2021-10-23 21:15

因為同viu關係良好

babyshark 發表於 2021-10-23 21:15

Edan好深得dj歡心㗎 見佢派MAP 真係送蘋果批俾dj,你話佢哋點會唔冧,關係好又播多啲 未見到MC Mike有呢啲行為

如果係咁 以前陳慧琳就唔會上位啦

如果係咁 以前陳慧琳就唔會上位啦
kenneth 發表於 2021-10-29 00:42

E 點同Kelly 比喎

回復 251# kenneth

Kelly雖然係偶像派,但係都未至於辛苦到靠後期autotune…
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復  kenneth

Kelly雖然係偶像派,但係都未至於辛苦到靠後期autotune…
babyshark 發表於 2021-10-30 17:16

但佢演唱會都咪咀

但佢演唱會都咪咀
kenneth 發表於 2021-10-30 17:18

一次講一世
你睇到某天后到19年仲咪緊咀

一次講一世
你睇到某天后到19年仲咪緊咀
lemontea1069 發表於 2021-11-1 18:29

容祖國?

容祖國?
kenneth 發表於 2021-11-1 19:43

心照

肥仔有d慘....

心照
lemontea1069 發表於 2021-11-1 20:23

佢D 盲粉話人地老屈
蛋記又冚實單嘢隻手遮天
雖然個concert 係好好睇既
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

佢D 盲粉話人地老屈
蛋記又冚實單嘢隻手遮天
雖然個concert 係好好睇既
ricnature 發表於 2021-11-11 23:26

其實正常人都聽得出
不過算啦佢既時代都已經過去,唔重要了

私心支持Mike

edan唱歌真係唔得mc mike好好多

edan d 歌係幾好聽,彈琴好charm,但係唱功就⋯⋯

支持Edan!!