返回列表 發帖
版主好有心
唔知爆頭同兒登幾時出第2首呢
losyes 發表於 2021-4-6 18:24
爆炸頭應該已經有貨, 等我不如ViuTV同TVB落榜後應該會好快出, 兒登話第2首要等大叔六月出街時/出街後先有得出

Edan拎到對佢都唔係好事 希望比d ready好既歌手拎
karyyaya 發表於 2021-8-19 16:39

我想903整個最喜愛新人獎, foul Edan 出三甲

新人金: MC
新人銀: Mike
新人銅: Gigi
最喜愛新人: Edan 193 MC 爭

鍾意Edan不過mc值新人金
砂之柳 發表於 2021-8-27 01:48
唔計ViuTV同997可能平分
903 MC 金
RTHK Edan 金
TVB Mike 金

TVB 三個人分金獎
b01091018 發表於 2021-8-27 10:40

係喎! TVB同997都係. 唔知ViuTV會唔會有三個獎, 定係stick with一個獎?

肥仔、力臻、Ansonbean、193、Eagle呢啲
有機會係新城拎勁爆新登塲歌手
因為冇咗三大參加
Edan毫無有力對手 ...
森姆@結論 發表於 2021-9-1 09:02
新人王自從2016開始無頒, 得番勁爆新人x3+勁爆我撐新人x1.
我估新人 = 193 Ansonbean Edan
我撐新人 = 肥仔

有冇機咩?攞加拿大新人金?
losyes 發表於 2021-9-11 18:47

肥仔新人金有難度, 因為加拿大 banned 左 Ladykilla. 肥姜2.0 未知上唔上.
加拿大全年無歌上榜新人最高可以得新人銅 (e.g. 上年 Jer), 所以肥仔可以望下新人銅

回復  yummy419
現在看來,新城新人獎肥仔勝出機會甚微。Edan、炎明熹、Ansonbean機會大些。 ...
caseline 發表於 2021-10-9 17:59
同華納破左冰, 如果 MC 同 Gigi Cheung 上到榜, 有可能分男女

係咪sony,環球都同華納破咗冰?
筠筠 發表於 2021-10-10 08:05
Sony 環球 未有派去新城, not sure.

sony 有派,環球就真係未
星勤 發表於 2021-10-10 19:02

Thanks missed 左.

Gareth Tong應該計唔計今年新人呢?
mainlib 發表於 2021-12-8 08:54
如果用相同 standard for R.O.O.T, 湯令山 應該計今年新人.

R.O.O.T 2016-2019 出開英文歌, 2020 第一次出廣東歌

Gareth Tong 一向出開英文歌, 今年第一次出廣東歌