返回列表 發帖

擔任MIRROR真人騷導師 梁祖堯爆Ian喊得最勁

人氣男團MIRROR日前到梅窩拍攝新節目《調教你MIRROR》,由梁祖堯擔任導師。由於粉絲「私追」到拍攝場地,情况失控影響拍攝,姜濤當眾斥責粉絲,令在場的「姜糖」對偶像感失望而鬧出風波。事後大部分粉絲怪罪的目標並非姜濤,反而是教姜濤趕粉絲的導師梁祖堯,以及被指處理不當的經理人黃慧君(花姐)與ViuTV。

梁祖堯今日出席「ViuTV 5周年:繼續向前」活動,談到捲入無妄之災遭粉絲罵,他平靜表示:「大家都預咗有呢個結果,但係佢哋都講咗,呢個唔係設計item,我完全冇hard feeling。坦白講,嗰啲係佢哋fans嘛,如果佢哋有啲乜嘢,老實講影響唔到我,我都40幾年人,如果呢啲嘢搞到自己唔開心就傻啦。(睇化咗?)又唔係睇化,你知道嗰啲嘢原因,到時一出街就知,出街之後啲fans就知道唔啱,因為一嚟帶來危險,二來其實你見到12個仔(MIRROR)嗰個成長,唉,講起都感動。(你拍到喊?)我喊就梗,暫時我冇諗過佢哋件事咁投入,佢哋冇講自己喊呀,係咪唔講得㗎?」

祖堯表示答應花姐用真心做好節目,自己亦渴望認識MIRROR,跟他們暫時相處了6天,「我先頭覺得有啲人會難搞。(例如?)比如Ian(陳卓賢),佢cool啲,感覺有距離及抽離啲,頭兩日佢都真係咁,跟住成個攝製隊都冇諗過Ian係喊得最勁嗰個,同佢做一啲練習或傾偈時,基本上個個流真心眼淚,唔係為節目效果,其實佢哋12個仔之間,係盲婚啞嫁返嚟,大家性格唔同,年紀又唔同,起初唔同組,公司將佢哋放喺同一組合,大家冇好好相處過,一路只係工作、工作同工作。我覺得呢個時機好好,個功德係令佢哋真正認識大家、尊重大家、欣賞大家同愛大家。」

MIRROR透露之後會再入營,有沒有措施預防粉絲再「私追」?祖堯說:「完全唔使喇,嗰日講完出嚟後,真係一個(粉絲)都冇,佢哋真係好乖。(你好惡?)我邊有惡過啫?都唔關我事,我冇出去講,我當時揸住部機係做緊Live畀花姐睇,唔係節目嘢,用自己部機拍緊。」

Link

1. 明報又幫ViuTV賣廣告,好煩
2. 支持Mi嬅
在這畢生不滅 無極的狀態

比如Ian(陳卓賢),佢cool啲,感覺有距離及抽離啲

支持!

喜歡祖兒
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

喜歡祖兒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

喜歡依人

喜歡祖搖
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

明報又幫ViuTV賣廣告,好煩
losyes 發表於 2021-4-7 07:20

你都成日幫ViuTV賣廣告

基本上個個流真心眼淚,唔係為節目效果

有部攝影機影住,多多少少有「戲」既成份既

喜歡依人
michael344 發表於 2021-4-7 08:43

可愛ian bb

你都成日幫ViuTV賣廣告
rickychan0809 發表於 2021-4-7 10:04

打手唔易做 難諒下

祖祖調教mi嬅
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

比如Ian(陳卓賢),佢cool啲,感覺有距離及抽離啲

支持!
WZA111 發表於 2021-4-7 07:33

想睇個反差

尋日睇 live 都有啲感動

BTW #teamAK 係咪可以變返 #mirrorweare

覺得姜B係最收埋自己果個

喜歡祖堯

覺得唔會100%真
因為點都會有包袱
不過都同意佢地要打破幅牆先可以走得更遠

BTW #teamAK 係咪可以變返 #mirrorweare
jasonng 發表於 7/4/2021 10:46
唔得啦呢度有人會無工開

打手唔易做  難諒下
losyes 發表於 2021-4-7 10:25

一齊支持team ak

唔得啦呢度有人會無工開
kwanie 發表於 2021-4-7 12:11

希望花姐幫佢哋轉工喇

阿祖應該會出位過十二子
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

Jeremy話契契喊得好慘
支持契契
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

wow 祖祖真係好啱做呢d導師
如果可以令到mirror因為呢個節目而更加團結 真係功德無量 不過都幾難
同意樓上所講 個人都覺得姜B先係最收埋自己嗰個

支持TEAM MIRROR

不要黑粉

希望祖祖幫手調教環球女歌手

令佢地團結啲

喜歡mirror
我估錯這個世界得到教訓

jasonng 發表於 2021-4-7 10:46

支持
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

希望花姐幫佢哋轉工喇
jasonng 發表於 2021-4-7 12:33

你舊profile pic好J啲

回復 28# losyes

拎左我最喜愛的頭像銀奬個張眼鏡登?

回復  losyes

拎左我最喜愛的頭像銀奬個張眼鏡登?
on07111 發表於 2021-4-7 18:45

原來攞左獎

你舊profile pic好J啲
losyes 發表於 2021-4-7 18:42

O嘴安都好 cute

廣告。。Bye。。

O嘴安都好 cute
jasonng 發表於 2021-4-7 23:14

0安

0安
WZA111 發表於 2021-4-7 23:20

驚。。

明報唔係幫Viu,係幫依人賣
依人上一間公間同明報有啲關係

廣告。。Bye。。
kk8733 發表於 2021-4-7 23:19

每日星蹤

明報唔係幫Viu,係幫依人賣
依人上一間公間同明報有啲關係
lmml4 發表於 2021-4-7 23:25

01都每隔幾日就做一次專訪/特輯

嘉歡 mirror 好期待節目播出
12個囝囝要加油 很嘉歡每一個

每日星蹤
kenneth 發表於 2021-4-7 23:26

好鬼煩。。

0安
WZA111 發表於 2021-4-7 23:20

呢個會員想做咩。。

01都每隔幾日就做一次專訪/特輯
kenneth 發表於 2021-4-7 23:27

無睇01好耐

希望花姐幫佢哋轉工喇
jasonng 發表於 2021-4-7 12:33 PM

點解又轉咗頭像

廣告。。Bye。。
kk8733 發表於 2021-4-7 11:19 PM

要習慣下啦,cool music forum已經變咗cool mirror forum

要習慣下啦,cool music forum已經變咗cool mirror forum
tyli 發表於 2021-4-8 01:50

無聊人兔兔唔會理。。

呢個會員想做咩。。
jasonng 發表於 2021-4-8 01:13

你想對佢做啲咩 就係 我想對佢做啲咩

O嘴安都好 cute
jasonng 發表於 2021-4-7 23:14

爵安咩表情都cute

睇live契仔個樣越嚟越殘
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

支持祖兒
原來攞左獎
losyes 發表於 2021-4-7 18:53

金奬係黑面江
你想對佢做啲咩 就係 我想對佢做啲咩
WZA111 發表於 2021-4-8 02:32

Oh…no… 兒登為何要跟你對分

睇live契仔個樣越嚟越殘
gocrazy 發表於 2021-4-8 07:47

食囡囡食得多。。

支持祖兒

金奬係黑面江
Oh…no… 兒登為何要跟你對分
on07111 發表於 2021-4-8 09:47

兒登好多人爭