返回列表 發帖

Gin Lee擔任《勁歌》嘉賓興奮分享合照 遭Fans劣評洗版唾棄

ViuTV 5年前開台,其音樂節目《Chill Club》做得有聲有色,跟大台關係破裂的三大唱片歌手更成為節目中常客,在充滿盛意的Live Band伴奏下製作出不少令觀眾難忘的畫面,而曾經是樂壇指標的大台音樂節目《勁歌金曲》卻每況越下,變成獨家村,聲勢更被薛家燕主持的《流行經典50年》壓倒。

自今年1月曾志偉被召回巢任高層救亡,同時令三大跟大台關係破冰,旗下歌手可亮相《勁歌金曲》,李幸倪(Gin Lee)昨晚與衛蘭、林欣彤、曾若華、許靖韻、胡鴻鈞、林奕匡及馮允謙一齊擔任《勁歌金曲》嘉賓,Gin Lee於社交平台專頁分享8人在《勁歌》錄影廠合照,寫上「今日拍攝第一集全新嘅《勁歌金曲》」,怎料惹來Fans劣評洗版唾棄「和去老人院表演沒分別,tvb那些老人觀眾看了你十次表演,也只會指着電視問,呢個女人係邊個黎?」、「音響又差過ViuTV,聽到爆耳。」、「Cctvb冇人睇啦。你上親Chill Club我都會睇。cctvb就不了。」、「下次去啲咁x嘅電視台,唔好出post。」、「唔好忘記ViuTV﹗」及「希望你唱片公司環球會聽到民意啦」等。甚至有網友質問「唔知邊個電視台之封殺晒星夢以外所有歌手?歌手唱歌無live band 無得唱晒全首,樂壇多得呢個電視台唔少呀,見人哋Chill Club搞得咁出色先肯改革自己音樂節目?」其實有份演出的其他歌手中,只得馮允謙有分享在《勁歌》合照,其餘歌手也只是低調地在IG Story被tag分享。

觀眾眼睛是雪亮的,有盛意用心製作,定必有人讚賞,Gin Lee早於3星期前,同樣在專頁內分享自己跟曾比特在《Chill Club》合唱的《手望(守望版)》,留言是一面倒讚好,更有人指是「神曲」、「好耐冇聽過你天籟聲音」、「真係好好聽,嗰晚聽完上網loop咗一晚」等。

Source: https://hk.appledaily.com/entert ... 2BDNHAXPDTONPTLEUY/

個人意見: 支持幸兒 雖然我唔會睇 但歌手有多個平台宣傳都係好事 好似係

Btw 網民係咪暗串dear secret全碟都好難聽

原來手望chill club已經十幾萬views

反而好姊妹同一集首春光得八千幾 ...
JasOh103 發表於 2021-4-7 16:00

可能幸兒d fans同你一樣咁中意streaming同睇youtube支持偶像

環球宣傳gin lee方法就係送佢去TVB?呢兩個月已經有

1.李幸倪恨攞《勁歌》女歌手獎
2.AGA望唱古裝劇歌曲  ...
on07111 發表於 2021-4-7 20:32

可能堅堅形象同大台match
其實堅堅ig d留言都幾平行時空 上面幾個歌手話好fun好fun
下面一堆平民鬧大台

報導:
問到可想攞「最受歡迎女歌星」? Mag表示:「嘩!盡力啦。」Gin亦笑言:「一齊玩吓囉,可以嘅,一 ...
on07111 發表於 2021-4-8 15:02

諗起一兩年前佢俾傳媒問起係咪做環球一姐又係咁既style答