返回列表 發帖

謝安琪報考棍波牌阻老公買新車 張繼聰又有藉口送禮

頭條日報
張繼聰在情人節送了一架電單車給太太謝安琪做禮物,當時謝安琪(Kay)自言沒有電單車車牌;然後上月Kay生日,阿聰再謂老婆值得擁有多一部電單車!
Kay今日就在社交網上載穿著寬鬆衣服騎電單車照,強調拍攝當日只是去報名考牌,沒想到可坐上電單車感受,故服裝方面出錯了。她更誓言要考到棍波牌,「雖然服裝方面,可以話係嚴重出錯,但係無損我凌厲嘅眼,我究竟諗緊乜嘢?我係諗緊……屋企全部都係棍波車,我一定要考到棍波車牌,如果唔係,有人又有藉口……再買新車」,並Tag了老公。
話口未完,阿聰給老婆貼文留言:「咁高興,一定要送份禮物俾(畀)你,賀一賀佢」,網民紛紛留言「So Sweet…但係我聞到伏味」、「你說得對!考到係應該獎勵架新車嘅」、「考唔到又要送禮物鼓勵」、「每天都有理由買新車」等。

個人感想:作為一個忠實嘅琪乖,當然要為大家update 琪琪最新嘅退休生活消息啦
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

維修 冷氣 機一齊揸都系另一種浪漫

我覺得佢而家有少少過氣feel
ricnature 發表於 2021-4-8 23:43

「高峰過總會有下坡」
「還願我懂下台的美麗 鞠躬了就退位 起碼得到敬禮」

都差唔多啦 該有嘅殊榮都有了
如果想退 樂迷都肯放手喇
雖然係萬年嘅第一受害者 但千祈唔好再有機萬年 破壞樂壇更迭
更何況 社會分化成咁 未來要做個忠於良心 又賺到錢嘅artist 難度只會愈來愈高 e.g.陳血綿
倒不如及時抽身 當係喺高位急流勇退
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

啱啱種完菜
唔知幾時上報紙呢

可以推出香女人續集: 勇女人
   或者翻唱 敢
foreverkontinue 發表於 2021-4-10 08:52 PM

勇?  會讓人想起某氣女歌手~~

太平公主

心底應該都係掛住膠kay  
但其實心姐都膠過
e.g. 2018 各大專院校最女謝詞  ...
WZA111 發表於 2021-4-8 09:38 PM

記得其中一個係:
「我好中意中大嫁, 因為我係忠嫁」
太平公主

好少女人有勇氣考棍波,支持佢既勇敢
kevin2011 發表於 2021-4-10 11:45

可以推出香女人續集: 勇女人
   或者翻唱 敢

好少女人有勇氣考棍波,支持佢既勇敢
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

多功能有人話囍帖街千嬋唔要先比K唱,當真?
hehe 發表於 2021-4-9 13:05

千嬋唔要嗰首好似係月亮說?
DM多仔多到覆唔哂

考個車牌有上得新聞,遲多幾年會唔會去個廁所都有得上
lmml4 發表於 2021-4-9 16:06

謝安琪推介自家種植有機蔬菜 自爆多吃蕃薯排便暢通

考個車牌有上得新聞,遲多幾年會唔會去個廁所都有得上

係咪暗示2022年係謝安琪天下
bagfgfcde 發表於 2021-4-9 13:39

有九碗飯係度難 d

依句說話都唔知聽左幾多次

2013 2017 年都聽過
kayzzz 發表於 2021-4-9 01:09

係咪暗示2022年係謝安琪天下

好似係俾林海峰
chanching 發表於 2021-4-9 13:23

正解
但eric kwok臨send首歌俾林海峰果一刻hold住左

hehe 發表於 2021-4-9 13:05

好似係俾林海峰

你快樂過生活 我著襪浸溫泉

過氣女星最近上報新聞包括:
考電單車牌
阿女喂食紫菜
老公架車死火 要去救佢
種蕃薯有好收成
住緊個屋苑 ...
chanching 發表於 2021-4-9 07:33

諗起之前碌新聞嗰陣
   見到棉花雞其中一單上報新聞係靠黐阿漿首新歌啲濕_抖陰challenge
   咁過氣女星用家庭生活自製新聞
   點都好過支持完新疆棉花之後仲要靠黐大後輩嚟保持大陸人氣嘅所謂當紅樂壇天后嘅

荃力支持數愛
DM多仔多到覆唔哂

考電單車牌
阿女喂食紫菜
老公架車死火 要去救佢
種蕃薯有好收成
住緊個屋苑 ...
chanching 發表於 2021-4-9 07:33

似足幾年前休息咁
報埋晒啲馬英九看手錶big news
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

Kaykay係咪想出首新歌叫「衛蘭」
Thomas 發表於 2021-4-9 10:04

幾好呀。。

Kaykay係咪想出首新歌叫「衛蘭」

唔夠多 po
chachacharlie 發表於 2021-4-9 08:52

希望 kaykay 會唱埋啦
好掛住一路彈琴一路唱 shallow 嘅 kaykay

WZA111 發表於 2021-4-9 08:48
唔夠多 po

只想睇阿 key 種 Lemon Tree
chachacharlie 發表於 2021-4-9 08:33

https://www.instagram.com/p/CKv_0rrgBD3/?igshid=6ufoj875aj49

只想睇阿 key 種 Lemon Tree

考電單車牌
阿女喂食紫菜
老公架車死火 要去救佢
種蕃薯有好收成
住緊個屋苑有騙案

感想:希望其他歌手發力  唔使成日報過氣女星

好喜歡祖祖新朵 - 棉花雞  
       講返正經先 如果你話 北京人壽都唔叫爭獎 咁法官大人 我無野講喇 ...
洗衣王國130 發表於 2021-4-9 01:48

佢會有唔爭獎嘅時候?
我估錯這個世界得到教訓

琪琪3月係咪忙住撲Mirror飛丫?
HOTMAN 發表於 2021-4-8 21:01

佢要自己撲飛?
我估錯這個世界得到教訓

回復 29# 洗衣王國130

掛住你 洗衫仔
阿key幾時同你一樣復出呀?

祖近年都唔算出大路歌啩
悲觀生物學同煙花紀一啲都唔K
佢而家已經係做緊自己真係想做嘅歌囉 ...
tyli 發表於 2021-4-9 00:49

好喜歡祖祖新朵 - 棉花雞  
       講返正經先 如果你話 北京人壽都唔叫爭獎 咁法官大人 我無野講喇
             棉花雞 不如返大陸爭華語榜獎 唔好再搞衰香港樂壇 !
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

阿key係ig求其9 up幾句就上報
其心過氣囉
kayzzz 發表於 2021-4-9 01:21

明明喺whatsapp up都可以上報
希望今次都up返幾句打疫苗
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

佢次次收山都特別多呢啲膠news
JayantL 發表於 2021-4-9 01:15

阿key係ig求其9 up幾句就上報
真心過氣囉

佢次次收山都特別多呢啲膠news
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

依句說話都唔知聽左幾多次

2013 2017 年都聽過

呢幾年出歌傳唱度都好低
    上一首比較多人識應該已經係一個女人和浴室了 ...
squares 發表於 2021-4-9 12:02 AM

但係the album and the end of it賣得好好喎

其實佢個情況都唔算係過氣啦
同年出道攞女新人三甲嘅衛蘭 Ivana同Kay去到呢兩三年都已經唔係睇市場 ...
foreverkontinue 發表於 2021-4-9 12:32 AM

祖近年都唔算出大路歌啩
悲觀生物學同煙花紀一啲都唔K
佢而家已經係做緊自己真係想做嘅歌囉

True
HOTMAN 發表於 2021-4-8 23:47

其實佢個情況都唔算係過氣啦
同年出道攞女新人三甲嘅衛蘭 Ivana同Kay去到呢兩三年都已經唔係睇市場造歌 而係做自己想做嘅嘢
衛蘭就做過Gospel
Ivana就行藝術路線
咁佢做完the album想享受家庭生活都正常嘅
唔通個個歌手都要好似棉花雞咁不停出大路歌博爭獎先唔叫過氣咩

謝安琪諗住電單車造型開紅館騷?
on07111 發表於 2021-4-8 23:32

蘭 B。。

琪實寂寞應該多人識過浴室掛
WZA111 發表於 2021-4-9 00:03

我們的基因kkbox年度頭十五位所以都算係big hit
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

復出未啫咁多煲水新聞

想知星島幾時收皮多D
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

呢幾年出歌傳唱度都好低
    上一首比較多人識應該已經係一個女人和浴室了 ...
squares 發表於 2021-4-9 00:02

琪實寂寞應該多人識過浴室掛

呢幾年出歌傳唱度都好低
    上一首比較多人識應該已經係一個女人和浴室了

True
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

新歌:一個香女人與電單車

謝安琪諗住電單車造型開紅館騷?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Keep得好好 美Kay快啲出黎打沉棉花祖啦

WFC

準備出新歌啦?